joi, 10 septembrie 2015

darul...

... în această perioadă atât de zbuciumată, cu o incredibilă ''cruciadă'' - dar în sens invers -, cu oameni ce riscă atât şi călătoresc ''către ceva ...'', către o adevărată Fată Morgana, când toţi discută despre ''a primi sau nu ...'', despre ''repartizări ...'', mă gândesc că se cuvine să ascultăm această frumoasă plidă ce a găsit-o sufleţelul meu:

  

6 comentarii:

  1. Tu pasión son las flores
    Un fuerte abrazo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      într-adevăr iubesc florile dar nu numai !
      îţi doresc weekend cât mai plăcut !

      Ștergere
  2. ..si totusi...cum poti ajuta pe ucigasul tau ?! Ce forta si curatenie si credinta sa fie in sufletul tau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      nu pot spune că sunt atât de creştină, atât de credincioasă dar eu de mică am suferit ori de câte ori am văzut oameni în suferinţă, aceasta este structura mea sufletească !
      o asemenea migraţie nu cred că am mai văzut deci trăim timpuri cumplite dacă s-a ajuns la aşa ceva!
      iar de când văd imaginile distrugerilor din ţările arabe - părinţii mei le-au vizitat cândva şi erau popoare cu o civilizaţie înfloritoare, cu oameni ospitalieri - sufăr !
      atâţia oameni nevinovaţi aflaţi pe un drum al amărăciunii... copiii fără nicio vină... or fi şi din cei ce poate nu sunt oameni buni dar marea majoritate sunt oameni care nu au plecat de drag din ţările lor ...
      dacă aş avea o mare putere, i-aş ajuta din toată inima - întotdeauna când nu sunt bine (şi adesea mi se întâmplă asta, nu am mari posibilităţi materiale), Bunul Dumnezeu îmi arată că sunt oameni mult mai necăjiţi decât mine... dacă eu aş fi în situaţia lor, oare cum aş proceda ?!
      dar să nu uităm - cândva, în timpuri atât de îndepărtate că lumea a uitat, ţările europene s-au dezvoltat având la bază averi fabuloase obţinute prin cruciade sau cuceriri de noi teritorii... bogăţia lor se bazează pe ceva fapte mai puţin ortodoxe...
      anul 2015=8 este un an karmic: ''după faptă şi răsplată!'' - poate că migraţia asta este o ''răsplată'' pentru Europa, cine poate şti?!
      Căile Domnului sunt necunoscute!
      Doamne, ajută-i pe acei sărmani - vine frigul şi copiii vor suferi cel mai mult !
      Doamne, ajută-ne şi pe noi ca să realizăm ceea ce trebuie!
      Prieten Anonim, sper că nu te-am supărat cu ceea ce am scris aici - dacă suntem curaţi sufleteşte nu avem de ce să ne temem !
      Poporul nostru nu a fost vreodată cotropitor, peste ţara noastră au trecut mulţi migratori - cu sabie şi foc -, noi ne-am apărat cum am putut şi din cele mai vechi timpuri am fost cunoscuţi ca oameni ospitalieri.
      În ţara noastră trăiesc demult mulţi oameni arabi şi s-au integrat frumos în societatea noastră! Eu cred că faptele noastre bune ne vor proteja !

      Ștergere
    2. Nu nu este loc de suparare....m-am gandit la latura umana a gestului...Constient fiind ca cel din fata ta este ucigasul tau si tu sa-l ajuti... Ai nevoie de o curatenie spirituala, de o cunoastere profunda si o credinta la fel si sa spui: asa cum este voia, soarta, karma si sa-l ajuti. Sunt putini oameni care pot face asta, dar exista.

      Aceasta migratie e la nelocul ei ca sa zic asa....e razboi acolo...dar nu se puteau uni sa lupte pentru pamantul lor?! A alege pribegia, ascultand vorbele cuiva ce iti promite pacea....credulitatea asta e nefireasca....si e nefiresc de cald pentru toamna asta si exact acum au migrat...cele 2 zile de frig si ploaie cred ca i-a adus la realitatea cruda....cineva ii foloseste...cineva ne manipuleaza emotional....cineva are strategia economica in cap pentru care drama umana nu-si are rost...si tu ramai la toate rece...treci si te petrece....sau vorba poetului
      "Tu rămâi la toate rece,
      De te-ndeamnă, de te cheamă;
      Ce e val, ca valul trece,
      Nu spera și nu ai teamă;
      Te întreabă și socoate
      Ce e rău și ce e bine;
      Toate-s vechi și nouă toate:
      Vreme trece, vreme vine."

      Ștergere
    3. trăim timpuri ciudate... ce mai este la locul lui ?! ...nu poţi sta rece când vezi atâta zbucium şi suferinţă !!! ''dacă eu aş fi în locul lor ?!'' tot timpul gândesc că aşa cum eu sunt ajutată la greu (şi am fost ajutată, mulţumesc Bunului Dumnezeu!), măcar un gând bun să le trimit acestor amărâţi (deşi la noi în familie s-a discutat mult pe această temă şi, dacă ar fi o ocazie, noi am vrea să-i ajutăm) ... un gând bun ce se va uni cu alte gânduri bune şi astfel mărim forţa Binelui în lume! poate sunt o visătoare dar aşa sunt eu !

      Ștergere