duminică, 31 mai 2015

jurnalul (99)




Astăzi (data/ora)... duminică, 31 mai, orele 08.26
Ziua ... se arată a fi frumoasă, plină de căldura soarelui ! mă bucur din inimă că Bunul Dumnezeu a stabilit şi o zi mai uşoară, fără muncă fizică !  
Mă gândesc ... la mami care este plecată, acum de dimineaţă, la târgul de săptămână, plină de energie şi dornică să vadă animaţia târgului - mai ales că azi sunt: dansurile căluşarilor !     
Învăţăm ... bine sau mai puţin bine, zi după zi, trebuie să depăşim ''probele'' ce ne apar în cale ...   
Fizic ... sunt un picuţ cam moale la ora aceasta ... încă nu funcţionez ok ...  
În bucătărie ... este linişte ... razele soarelui pătrund prin geam - cărămidă refractară - şi creează pe perete desene inimaginabil de frumoase !
Sunt îmbrăcată ... aşa cum am dormit, în pijamale şi cu un halat roşu - poate îmi va da energie ca să pornesc ''motoraşul''...
Nu am reuşit să citesc ... ceva - doar prin facebook căutând mesaje de la suriora mea ...  
Aştept ... să merg mai târziu prin grădina mare şi să admir fiecare locatar în parte - cât de drag îmi este, zi după zi, de toate câte sunt acolo !    
Realizările ... sunt multe şi obţinute toate cu foarte multă muncă, mami este cu toate activităţile la care eu nu mă pricep şi eu sunt cu rubrica ''eu muncesc nu gândesc'' - glumescccccccccc!!! - adică cu mare efort fizic... de exemplu, ieri am avut mari probleme cu instalaţia de canalizare ce porneşte din bucătărie până la grădina mare şi eu am fost responsabil cu remedierea defecţiunii, adică a intrat în ''revizie''  instalaţia ! pe la ora 12 totul era ok, eu eram neagră de parcă totul se mutase pe mine aşa ca să se vadă că am muncit !!!       
Ascult ,.. muzica căţeilor ce latră din când în când, supăraţi că mami este plecată la târg - pentru ei o zonă plină de pericol şi unde ei nu o pot proteja pe mami ! 
Muncă ... va fi şi azi destulă pentru că sunt multe de realizat chiar dacă pare ceva simplu: ordine prin casă ...           
Am preferat ... şi preferăm vremea însorită de razele soarelui - o să organizez azi ca să stăm mult în grădină, sub cais, ca să ne bucurăm de frumuseţea zilei şi a grădinii ...   
Speranţe ... avem şi încercăm să merităm sprijinul ce ne vine de la Bunul Dumnezeu ! 
Postez ... o fotografie ce mi-a plăcut - totul este fragil şi efemer:

4 comentarii:

  1. Nu pot sa-ti spun care este motivul,de rar sar peste o postare a jurnalului tau.Imi da o imensa satisfactie si placere cand scrii despre activitatile tale.Pareca te si vad trebaluind.O saptamana buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      scriu cu mult drag, uneori nu ştiu dacă nu am scris cumva plictisitor dar am ca primi cititori pe mami şi tăticu care îmi spun la final dacă le-a plăcut postarea...
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere
  2. Tare draguta ideea aceasta de jurnal! Fiecare zi are micile ei bucurii pe care sa le simtim cu tot sufletul. ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      la început, când am descoperit această provocare în blogurile ce le îndrăgeam, am început cu stângăcie dar, treptat, am început să-mi placă mult şi mă simt foarte bine după ce scriu săptămânal ''jurnalul''! apoi am o mare bucurie ori de câte ori ''jurnalul'' este citit chiar dacă nu toţi vizitatorii îmi scriu câteva cuvinte!
      cu drag, te mai aştept în vizită!
      multă sănătate!

      Ștergere