sâmbătă, 12 octombrie 2013

jurnalul (18)




Pentru astăzi (data/ora)... sâmbătă 12 octombrie, ora 21.15
Afară ... s-au cam liniştit toate ... becul de pe stâlp luminează drumul şi puţin în interiorul curţii noastre  ... 
Mă gândesc ...  că a sosit momentul să finalizez şi ''jurnalul...''  - este o plăcere săptămânală ! 
Ca locuri de unde să învăţăm ...  sunt multe surse de informaţii !
Sunt recunoscătoare pentru ... că seara a venit cu un climat liniştit, plăcut în gospodăria noastră !
Din bucătărie ...  nu se mai aud zgomote ... ora este târzie ... 
Sunt cu ... ciorapi lungi negri, un maieu alb, o vestuţă bej (ceva mai groasă), o bluză legată la mijloc (sunt aşezată pe jos, pe o pernă roşie) ...
Citesc ...  mesajele de pe blog şi de pe facebook... 
Aştept (sper) ... o noapte plăcută !
Ce am mai meşterit ...  am avut activităţi diverse, gândindu-mă că trebuie să finalizez ce mai este urgent: am schimbat 4 uluci într-un gard (ticuţu - observator şef-, mami - şef de lucrare - şi eu - executant şef -), am mai săpat cu cazmaua locul unde mami a mai scos 2 verze, am mutat un gărduţ pentru a bloca accesul căţeilor într-o zonă - unde nu au voie -, am dat de mâncare căţeilor (au orele lor stabile de masă), am pregătit lotul de lemnişoare - pentru focul din această seară - ...
Ascult ... la jurnalul vizionat de ticuţu s-a discutat despre un posibil scenariu despre iernile care vor veni de-acum încolo ! ziceau că sunt posibile ierni mai grele!!! brrrrrrrr !!!
În casă ... este cald - atmosfera este plăcută ... soba (încălzită bine de mine - eu sunt fochistul) revarsă în toată casa o căldură plăcută ... nu putem sta fără căldură, toţi suntem friguroşi!
Unele din preferatele mele ... plantele medicinale - tot ce am cules în această vară şi toamnă - sunt aşezate în săcuţi (din pânză) şi azi le-am cusut etichete cu denumirea plantei ...
Ce plan pentru sfârşitul săptămânii ... mâine este duminică - o zi minunată !!!
Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtăşesc:  căţeii mei atât de dragi, Leu (cu coadă) şi Puiu (fără coadă) - cel care iubeşte mult să stea pe 2 picioare...

4 comentarii:

  1. Azi te simt calma si linistita si ajunge cumva la mine caldura ce o iradiaza soba voastra :) As vrea sa iti vad colectia de plante medicinale. O idee buna sa le tii in saculeti de panza. Eu le am in vase de sticla, in cutii de plastic, agatate prin bucatarie ... nu sunt prea organizate ... Noapte buna !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita-imi face o mare bucurie sufleteasca! organizarea imi este specifica dar o si ajuta pe mami ca sa descopere mai usor plantele (si este scris mare)-pentru a realiza ceaiul ... spatiul destinat plantelor medicinale este restrans pentu ca mami nu suporta prea mult aglomeratia (in bucatarie am doar sacuti mai mici, grosul plantelor il am in alt spatiu si periodic alimentez sacutii din bucatarie-aflati intr-o cutie cu aerisire)...plantele sunt cele care de obicei tin de afectiunile noastre, plus cele necesare unui ceai sanatos, dimineata-nu exista zi fara ceai! iti doresc o zi minunata! si inca o data, multa sanatate!

      Ștergere
  2. Si eu tin plantele tot in saculeti de panza. Visez insa la saculeti cu numele plantei brodat sau cusut! Imi place sa le vad burdusite de plante in dulap. Amintiri de vara, umblat pe sesuri de dimineata cu sandalele pline de roua, palarii de pai rasturnate de vand si vraja parfumului florilor salbatice.
    Sa ai o duminica minunata draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos pentru vizita! ce minunat descrii tu totul-ai atata poezie (si romantism) in sufletelul tau...si mie mi-ar place ce descrii tu!!! iti doresc o duminica placuta!!!

      Ștergere