duminică, 28 aprilie 2013

...intampinarea Domnului ...

... fiind de religie ortodoxa, azi este o zi mare pentru mine si familia mea ... Intrarea Domnului in Ierusalim ... Duminica Floriilor! inca ne putem bucura de partea frumoasa a vietii ... doar Bunul Isus, trist, stie ce va urma...
... lumea este tot impartita: cei buni si cei rai ... dar parca sunt prea multi, cei rai! si viata este grea, sa reusesc sa traiesc cu atat rau in jur! ici, colo, intalnesc un suflet bun, si ma simt, atiunci, ca intr-o oaza sufleteasca, dumnezeiasca!!! nici eu nu sunt perfecta, stiu, dar lupt sa schimb tendintele negative - existente ca la orice om!
... azi nu sunt chiar ok, am muncit foarte mult ieri (am innoit o parte a gardului gradinii mari - mai mult singura, am pus uluci noi si am batut la cuie pana nu mi-am mai simtit mainile ... m-a ars soarele ca m-am dezbracat la sutien, de atata caldura!!!), iar seara tarziu am avut parte de un mic "amuzament" din partea unor vecini care nu ne-ar prea mai vrea pe aceste plaiuri ... traiesc cu parintii (care sunt in varsta) si atat as dori sa fiu si dura, ca un barbat - sa-i potolesc pe acesti oameni care nu stiu decat de forta pumnului sau daca ai relatii multe, de care lor sa le fie teama - dar nu reusesc, le zic si eu cate ceva (fara mare efect) si apoi reintru in curte si sunt trista pe mine, pe viata ... ce am rezolvat azi-noapte?! am plans cateva ore, pentru neputinta mea, pentru viata asta absurda pe care nu o inteleg cateodata ...
... azi m-am sculat franta de durerea musculara, trista si fara chef de vorba - din cauza evenimentului de aseara..
... dar ma gandesc ca ... poate merit - am ales aceasta locatie fara sa stiu ce ma va astepta aici pe mine si pe familia mea! am depus multa munca, ne este drag de ceea ce am reusit sa realizam in acesti 9 ani de cand suntem aici! dar nu avem vecini cat de cat, acceptabili ! este greu sa nu fii oltean si sa traiesti in mijlocul lor, mai ales intr-o comuna cu oameni invidiosi, mai nervosi - ce trec repede la violenta!  iar despre hotie, ce sa spun ?! e in "floare", e aproape institutionalizata!
... stiu ca nu este bine sa te "plangi" ... altii sunt mult mai necajiti decat noi!
... trece timpul si voi uita ... stiu ca avem si prieteni in comuna dar pacat ca nu sunt aproape de noi, ca vecini!
... si acum lupt cu starea din sufletul meu ... muzica imi face bine, am cautat ceva pe Youtube si am gasit un videoclip care mi-a placut ...


... azi am felicitat sarbatoriti, prieteni dragi mie si familiei mele, ce poarta nume de floare : Florina, Florin ...
... pentru cei pe care nu-i cunosc dar sunt multi in lume si poarta nume de floare, le-am gasit niste flori minunate intr-un videoclip ce mi-a mers la suflet (chiar si amarat cum este el azi!):


... sper din toata inima, sa aveti o duminica frumoasa !

2 comentarii:

  1. Maria, te cheama Maria, nu-i asa ? ( am descoperit o semnatura in comentariile la postul anterior )
    Maria, draga mea, de ce iti faci tu ganduri negre din cauza vecinilor ? Dar mai sa si plangi ! Nu se merita,zau asa, mai ales in ajun de sarbatoare.
    Fii fericita, alaturi de cei dragi, esti norocoasa ca ii ai, ca ii vezi in fiecare zi. Uita-te la micuta si ticutul tau si uita de rautatea oamenilor, nu putem indrepta sufletele altilor, putem doar sa traim noi in armonie.
    Sper, ca deja te simti mai bine si te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt Mary de la Mariana ...
    ma afecteaza tot ce afecteaza linistea familiei... linistea cateilor, a parintilor, a mea...
    multumesc pentru vorbele frumoase si incurajare! nu este pentru prima oara cand imi esti apropiata sufleteste!
    iti doresc o saptamana calma ca sa poti primi asa cum trebuie sarbatorile ce vin!

    RăspundețiȘtergere