joi, 29 septembrie 2022

Lecție de viață...

   Oare câte plaiuri de pe glob au "primit" darul traiului în bună înțelegere al atâtor etnii ca acest pământ al țării noastre ?!

    Zi de zi descoperim câte ceva despre asta !

    Am aflat târziu (nu prea urmăresc la tv multe emisiuni, din păcate...🙃🙂) despre o exemplificare, la o scară mare, a acestei conviețuiri: un festival ce se organizează de ceva timp (în 2022 va fi a IX-a ediție.. 👍❤)...

    Festivalul "Alfabetul conviețuirii"... 


       Am preluat o imagine (din celelalte ediții...) ce prezintă diversitatea  costumelor etniilor într-o horă imensă ... cât de sugestivă este, nu-i așa ?

7 comentarii:

  1. Spectaculoasa imagine. Cate lucruri nu stiu...
    Imi place mult denumirea! Multumesc, draga Prietena!
    Seara buna! !❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut subiectul abordat și imaginea care este atât de sugestivă !
      Pupici ❤

      Ștergere
  2. Foarte fain! Eu am fost la un festival al etniilor in 96 .... undeva la Miercurea Ciuc. Am amintiri contradictorii:))))) Pe de o parte ne simteam bine, pe de alta erau si extremisti destui...:))).
    Si e atat de simplu sa fim... oameni, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce îmi place, ceea ce admir la aceste festivaluri ?! Modul viu, plin de viață de a realiza ceva frumos !

      Ștergere
  3. "Pe viu" nu am fost la un astfel de festival, dar am vazut la TV cateva editii... In copilarie stiam ca in Ro sunt o multime de etnii care traiesc in armonie impartind "aceeasi paine amara" (atunci). Cred ca oamenii au aflat ca "nu se suporta" cand au aparut unii sa bage bățul prin gard...
    Mereu mi s-a parut fantastica aceasta "coabitare"! Doar cei de la ministerul de externe ("aripa de cultura") nu vor sa puna accentul pe aceasta diversitate atunci cand prezinta peste hotare "cultura Romaniei".... Ei se duc prea des, doar cu lautari - cica asta apreciaza strainii cel mai mult. Asa o fi, si e ok, dar Ro e mai mult decat atat.
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred în FORȚA celor ce își văd de viața lor, împreună, fără să țină seama de politică...asta este viața zilelor noastre, fără granițe (nu mi-au plăcut niciodată granițele...uneori, utile pentru protecție...) !
      Pupici ❤

      Ștergere