sâmbătă, 3 ianuarie 2015

jurnalul (78)



Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 03 ianuarie, ora 18.33
A trecut ... totul aşa de repede - acum când privesc în urmă ! nici nu am avut când să mă bucur ... MUNCĂ şi la trecerea dintre ani !!!    
Ce să mai gândesc ?! ... uneori mă gândesc cu mult curaj la toate... dar nu durează mult curajul ! aş vrea să fiu mai veselă, să scriu ceva nostim, atractiv - dar nu merge, nu am ''combustibil'' pentru a mă amuza ! ticuţu se simte bine dar mami a răcit, a eliminat şi ''pietricele'' în noaptea revelionului şi acum ia antibiotice ... 
La ce ajută că am învăţat o viaţă de toate ?! .... poate ca să depăşesc momentele grele mai uşor !
Munca ... este ca o ''brăţară de aur'' pentru mine !!! 
Bucătăria ... duduie, încâlzim mâncarea la cuptor, focul din sobă arde lemnele ... 
Sunt îmbrăcată ...  în eternele haine groase !
Citesc ... pe facebook doar, dar şi aici câte puţin !!! 
În aşteptarea ... momentului când va veni Moş Ene pe la gene, am mâncat repede şi continui ''jurnalul'' - mâine la muncă iar (o zi liberă, o zi la muncă) !
Realizările ... sunt de tot râsul (râsul-plânsul, mai bine zis ...): azi s-a defectat robinetul de la cabina de duş şi, încercând cu o cunoştinţă să îl reparăm, am reuşit să amplificăm defecţiunea - deci, finalul este acesta: apa oprită din canal, apa de la fântână nu o folosim iarna şi am ajuns ... să luăm apă în 3 bidoane de 6 litri de la prieteni ...deci, un debut minunat pe 2015 !
Ascult ,.. emisiune de ... ''vorbe''' ...
În casă ... sper să se simtă mai mult căldura, eu am obiceiul de a încărca soba cu lemne multe ...         
Prefer ... liniştea când sunt acasă - dar nu am parte tot timpul !!!
Speranţe ?!... nu ştiu ce să mai zic ...
Pentru postare ... ce să aleg?! ceva care să fie plăcut sufleţelului meu:

duminică, 28 decembrie 2014

jurnalul (77)



Astăzi (data/ora)... duminică, 28 decembrie, ora 14.13
A venit şi a trecut ... foarte repede şi perioada Crăciunului, poate prea repede ! bineînţeles că m-am bucurat de o perioadă minunată, plină de linişte sufletească împreună cu mami şi ticuţu, cu sora mea (prin intermediul conexiunilor internetului...) ... a fost o perioadă scurtă dar trăită intens!   
Zi după zi, gândesc ... că viaţa este frumoasă trăind momente pline de simplitate, cu puţine pe masă dar bogaţi în prieteni adevăraţi (mulţumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dat ocazia să înţeleg, cu adevărat, ce înseamnă ''prieten'') - eu, care toată viaţa am fost o singuratică ! o lecţie de viaţă pe care nu ştiu dacă am înţeles-o în totalitatea simbolisticii !!! 
Nu am învăţat foarte multe ... dar încerc din răsputeri să muncesc şi să fac faţă la locul de muncă - mai ales că de Revelion voi lucra - prima oară în viaţa mea, nu voi fi acasă dar voi fi într-un colectiv mare şi voi simţi, ca şi ei, cum este să munceşti şi să te bucuri de noaptea trecerii dintre ani !!!    
Munca ... îmi place de când mă ştiu ! 
Bucătăria ... este în amorţire, toţi ne odihnim pentru că este duminică şi ne bucurăm că suntem împreună, iar la masă mami s-a întrecut pe ea, servindu-ne cu mămăliguţă fierbinte şi sărmăluţe ! căldură am făcut dar parcă frigul de afară (este geruleţ ...) se simte ! Leuţu şi Puiu ies foarte rar din culcuşurile lor, doar când mami le aduce mâncărica sau eu merg să sparg lemnele - atunci îmi ţin de urât şi mă încurajează! 
Sunt îmbrăcată ...  tot în haine groase !
Citesc ... pe facebook ... am primit şi transmis mesaje către toţi cunoscuţii - aşa este frumos de sărbători, măcar cu această ocazie să ne amintim unii de alţii !!! 
În aşteptarea ... sosirii serii, savurez o cafeluţă (pregătită de mami) şi îmi scriu ''jurnalul'' (de care mi-e drag, face parte efectivă din viaţa noastră, toţi sunt mulţumiţi de ceea ce scriu aici)!
Realizările ... sunt cotidiene, legate de serviciu şi casă - aş realiza mai multe dar timpul zboară repede şi reuşesc doar să mă odihnesc puţine ore, să mâncăm împreună (e o adevărată plăcere pentru noi), să sparg lemne pentru zilele următoare şi să verific, pe facebook, mesajele de la surioara mea... 
Ascult ,.. emisiunea pe ''Realitatea Tv'' şi ''bâzâitul'' lui ticuţu care moţăie ... mami umblă când prin casă, când pe afară - se ocupă de plantele pentru ceai (reface stocul din casă) ...
În casă ... este o atmosferă plăcută - seara şi dimineaţa se aprind luminiţele din brad şi de la fereastră - şi astfel simţim aerul deosebit al sărbătorilor!         
Prefer ... sărbătorile în familie dar în viaţă nu poţi face numai ceea ce îţi place!
Speranţele ... se leagă de Bunul Dumnezeu dorindu-ne sănătate - atât pentru noi, ca familie, cât şi pentru toţi cei cunoscuţi şi necunoscuţi !
Pentru postare ... aleg o fotografie (de pe internet) care îmi aduce aminte de frumuseţea copilăriei: