sâmbătă, 8 noiembrie 2014

jurnalul (71)



Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 08 noiembrie, ora 13.46
Zi... de mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi !  
Mă gândesc ... la sora mea...cât de mult aş dori să dispară bariera kilometrilor dintre noi ! e tare greu !
Învăţ ... zi după zi descoperind altă faţă a vieţii !   
Fizic ... simt greutatea fiecărei zile prin care trec!  
Azi bucătăria ... este centrul casei, mami este o mare preoteasă în templul ei: a pregătit sarmale !!! în toată casa este o aromă minunată !
Sunt îmbrăcată ...  în haine groase: hanorac cu glugă; flanel gros; ciorapi groşi; legată la cap ca un japonez (ce sunt ... cu inima ) !
Citesc ... o carte din colecţia lui ticuţu ...selecţionez pasajele plăcute mie ... şi rescriu paginile pe blog ... sper să ajute cuiva sau măcar va fi o lectură plăcută ! 
Aştept ... zi după zi, evenimentele vieţii !    
Printre realizări ... se numără, cu mândrie, munca zilnică de care nu mă las (ca japonez ce mă simt ... sunt o luptătoare !) ...      
Ascult ,.. emisiuni la tv - ticuţu urmăreşte emisiuni după emisiuni la TVR1 aşteptând să vadă emisiunea lui preferată ''Ora Regelui'' - dar ceva s-a schimbat şi nu mai este !!! dacă au mutat emisiunea pe TVR2, o să fie trist pentru noi - nu vedem această televiziune !!!  
În casă ... este acceptabilă temperatura ... seara facem focul !      
Printre preferinţele ... familiei noastre se numără dovleacul copt în cuptor - diseară, când cuptorul sobei se va încinge, mami va coace dovleac cu scorţişoară !     
Speranţele ... revin şi în familia noastră, treptat ... Bunul Dumnezeu ne-a dat ocazia să înţelegem că avem şi prieteni care pot ajuta la greu ! ne rugăm pentru sănătatea lor şi a familiilor lor !
Ce să postez la această rubrică ?! ... ceva care îmi place ... greu de ales - îmi plac atât de multe dar am găsit pe facebook o fotografie minunată !!!



duminică, 2 noiembrie 2014

tenismen japonez ...

... mă bucur ori de câte ori aud noutăţi cu reuşite ale sportivilor japonezi ! 
... aşa am descoperit o ştire care vorbeşte despre primul jucător de tenis, japonez - dar în acelaşi timp şi primul asiatic -, care va participa la Turneul Campionilor, la Londra, în perioada 9-16 noiembrie 2014: Kei Nishikori !!!
... cu drag, puteţi afla mai mult despre acest sportiv la adresa: