luni, 8 octombrie 2012

... amintirile copilariei ...

 ... am găsit de cuviinţă să scriu şi acest fragment (frunzărind printre rândurile scrise în unul din carneţelele mele)- care mi-a atras atenţia cândva - :  

      “…amintirile din copilărie sunt greu de zdruncinat, iar urmele lor sunt imposibil de şters. Puţini sunt oamenii care să se poată lăuda că, în timpul vieţii, au avut norocul să înlocuiască frumoasa lume bună  a copilăriei, cu o alta mai bună, mai frumoasă. Majoritatea o păstrează pe cea dintâi, tăinuită adânc, sfânta icoană agăţată de un cui bătut dureros în grinda inimii. Există, într-o viaţă, dor mai mare decât dorul după copilărie? Deasupra regretului de a nu fi putut rămâne copil, este imposibil să se afle vreun altul. Acea lume plămădită din soare şi cer, din verdele câmpiei şi albul zăpezii, din zbor fără oprelişti şi somn neîntinat de povară, din inconştienţă candidă şi gravitate intolerantă, acea lume dăruită cu ştiinţa de a-şi apăra puritatea refuzând imaginea celeilalte lumi, din afara copilăriei, nu este oare supremul ideal spre care năzuieşte, în taină, fiecare suflet de om?”

 
      ( fragment dinBABILONUL DE NISIP”, de Nicolae Stăiculescu, 1979)

duminică, 7 octombrie 2012

moda de a fi iar copil...

... am urmărit o emisiune japoneză, acum o săptămână ...
... subiectul era ''moda wakaii'' ...
... erau invitate 4-5 fete tinere (de circa 15-17 ani!?) ... aşa de ''dulci'', drăgălaş îmbrăcate ...
... nici una nu semăna în privinţa stilului vestimentar ... dar toate erau altfel îmbrăcate decât pe la noi ...
... parcă erau desprinse din filmele copilăriei ... aveau hăinuţe care păreau făcute pentru copii mici, în culori vii, ţipătoare ... ceea ce avea una dintre ele era chiar un lucru la care nici nu mă puteam gândi: o jumătate de ochelari de soare ... foarte ''dulce'' ... nu ştiu cum stătea jumătatea de ochelari dar era tare ''simpatic'' !!!

... ele au vorbit mult în studio, au răs, au fost tot timpul drăgălaşe , copilăroase ...
... şi apoi au prezentat un festival, unde s-au întâlnit cu încă alte câteva prietene, fete din multe ţări de pe glob ...  şi toate erau îmbrăcate fistichiu, ca nişte păpuşi dulci ...
... parcă era o întrecere de imaginaţie privind realizarea practică a rochiţelor, gentuţelor, pantofiorilor, etc... pe care le aveau personajele din Sailor Monn, Sandy Bell şi alte personaje pline de drăgălăşenie!!!
Nu ceea ce era la modă pe la noi, într-un timp, ca păpuşica Barbie ...
... am înţeles că este un curent vestimentar care place multor vârste, în Japonia! Dar are succes şi în ţări depărtate de Japonia: in Europa, etc...  
... într-adevăr, ce spectacol ar fi să vezi pe străzile de la noi o astfel de vestimentaţie!!!
... dar ar trebui să existe şi lucruri drăgălaş confecţionate, pe la noi prin magazine, pe care să le poţi combina astfel!
... am găsit pe Youtube un filmuleţ cu sfaturi - cum să fii îmbrăcată în stil ''wakaii''-
                  http://youtu.be/ZLDQuOaNN6A
... am mai găsit pe Youtube şi un filmuleţ ce prezintă un colţişor al unei comunităţi simpatice ...
                  http://youtu.be/Pu3YSyBtQls