vineri, 5 iunie 2015

festivalul bonsailor ...

... acum câteva minute am admirat adevărate minuni create de mâini îndemânatice şi am ascultat o muzică plină de sensibilitate - Satsuki festival 2015 Kanuma city  -:

jurnalul (100)




Astăzi (data/ora)... vineri, 05 iunie, orele 20.54
Ziua ... a fost plină de activitate... păcat că nu ne-a plouat, nori au fost mulţi, au stropit puţin praful şi ... atât !   
Mă gândesc ... cu drag, că am ajuns la ''jurnalul 100'' ... am devenit dependentă de acest mic jurnal ! îmi place să scriu, toată săptămâna gândesc despre ceea ce aş vrea să scriu... când vine seara şi mă aşez în faţa leptopului, scriu sub influenţa inspiraţiei de moment uitând toate cele gândite mai demult ! aş vrea să am timp liber mai mult ca să citesc mai mult scrierile de pe blogurile ce îmi plac... sau să scriu mai des pe blogul meu ...       
Învăţ ... să fiu mai calmă ... lupt de mult timp cu mine ... este greu pentru că eu iau foc repede ...grea lecţie!   
Fizic ... sunt ok şi am o mare mulţumire sufletească când merg prin grădini şi văd micuţe plăntuţe care au crescut încet-încet şi au ajuns să aibă flori iar altele deja au mici ''bobiţe'' ...   
În bucătărie ... azi mami a gătit, pentru prima oară, o mâncărică cu fasole verde, dovlecel şi o superbă floare de dovlecel - din prima noastră producţie a grădinii ... a rezultat o mâncărică delicioasă am mâncat de câteva ori, ori de câte ori intram în bucătărie !    
Sunt îmbrăcată ... în  pijamale - am reuşit să mă schimb de hainele de muncă - am udat mult şi în această seară! 
Am reuşit să citesc ... mai mult de jumătate din cartea primită, ''Binecuvântată fii, închisoare'' - o carte scrisă cu multă sensibilitate !  
Aştept ... şă se întâmple multe în acest weekend - din cearta celor din politică, se pot afla multe !    
Realizările ... mele sunt multe dar ţin toate de activitatea din grădini: am tăiat iarbă, am udat plantele şi pomişorii ! ah, am uitat că am fost cu mami la o prietenă dragă unde am adunat căpşuni multe - a realizat apoi mami dulceaţă - şi apoi am cules şi cireşe din pom, mi-am pus cireşe la ureche şi aşa am venit acasă la ticuţu, veselă de realizare - am mâncat cireşe prima oară direct din pom - şi îmi pare rău că noi nu avem un cireş ! ah, iar am uitat: mami a spălat azi - cu maşina - şi eu am fost cu întinderea rufelor pe frânghii - aşa lucrăm de obicei, în echipă !           
Ascultăm ... ca de obicei, ştirile la această oră - aflăm tot ce s-a întâmplat azi ! 
Munca ... îmi place iar faptul că este desfăşurată în aer liber, înconjurată de pomi, plante, păsărele, ''bodyguarzi'', devine atât de plăcută încât, de multe ori, uit să mă mai odihnesc!            
Prefer ... să urmăresc mai mult posturile gen ''Discovery'' şi ''History'' sau posturile ce transmit filme ... mi-ar place să pot găsi mai mult emisiuni care să mă informeze despre evenimentele din ţările vecine şi apoi cele de pe tot globul, despre viaţa economică şi politică din aceste ţări ...   
Speranţa ... este cea care ne ţine pe linia de plutire ! 
Postez ... o melodie de care mi-am adus aminte astă seară când a apărut mami cu busuioc la ureche, melodie veche dar care mi-a plăcut mult: 

joi, 4 iunie 2015

cucuşor şi puiul de cuc...

... azi dimineaţă, am ieşit pe poarta secundară, unde era şi mami, ca să văd ce face pe acolo ...
... şi am avut o surpriză tare simpatică ! am strigat uimită la mami: ''ia uite, mami!!!''
... pe platforma de ciment de la poarta de peste drum, unde este o casă unde nu locuieşte nimeni, stătea o mică pasăre, un ''bebe'' : un pui de cuc!
... mami a început să-i vorbească pe un ton liniştit şi, încet-încet, s-a apropiat de ''bebeluş'' care se pare că ştia puţin să zboare dar se rătăcise de familie ... era tare dezorientat ... asculta la mami, o privea, nu ştia dacă să fugă sau să stea...
... eu am fugit în curte ca să iau din casă telefonul, i-am spus şi lui ticuţu - în fugă - şi ticuţu, poznaş, a zis: ''s-a întâlnit cucuşor cu pui de cuc ...''   - noi o strigăm, de mulţi ani, pe mami ''cucuşor''!
... am revenit la mami cu telefonul şi am reuşit să imortalizez, destul de greu, câteva ipostaze:
 
... apoi a fost întâlnirea de ''gradul zero'' a celor doi ''magnifici'' ...


































... la final, mami a dorit să-i dea drumul peste gardul casei nelocuite - ca să fie protejat ''bebeluşul'' de copiii ce vor trece pe drum - dar fiind micuţă ca înălţime, am preluat eu ''bebeluşul'' şi i-am dat drumul uşor peste gard şi el a zburat un piculeţ prin curte ...
... în jurul zonei, prin aer, se învârteau şi ţipau, la început, mama şi apoi tatăl, apoi s-au adunat păsări fără număr, toate ţipând şi căutându-l pe cel mic ... 
... într-un târziu s-au liniştit - cred că l-au găsit pe micul poznaş!  
... iar mami, mult timp avea un ''aer'' tare copilăros, fericită că a avut o asemenea întâmplare şi mi-a povestit încântată că micuţul nu prea avea ''voce'', scotea un zgomot încet şi că a încercat să se şi apere, ciupind-o uşor de mână !!!    
... şi am uitat ! bodyguarzii Leuţu şi Puiu făceau ''galerie''  de după gard ...  

luni, 1 iunie 2015

poem japonez...

... am descoperit pe internet un poem japonez:

 încerc traducerea mea - mai puţin reuşită -:
  ''atunci când inima ta este în necaz, mergi fără zgomot să te hrăneşti cu linişte, acolo unde există doar aer, apă și pietre, căci vor răsuna acolo cuvintele ce îţi vor permite să trăieşti.''

duminică, 31 mai 2015

jurnalul (99)




Astăzi (data/ora)... duminică, 31 mai, orele 08.26
Ziua ... se arată a fi frumoasă, plină de căldura soarelui ! mă bucur din inimă că Bunul Dumnezeu a stabilit şi o zi mai uşoară, fără muncă fizică !  
Mă gândesc ... la mami care este plecată, acum de dimineaţă, la târgul de săptămână, plină de energie şi dornică să vadă animaţia târgului - mai ales că azi sunt: dansurile căluşarilor !     
Învăţăm ... bine sau mai puţin bine, zi după zi, trebuie să depăşim ''probele'' ce ne apar în cale ...   
Fizic ... sunt un picuţ cam moale la ora aceasta ... încă nu funcţionez ok ...  
În bucătărie ... este linişte ... razele soarelui pătrund prin geam - cărămidă refractară - şi creează pe perete desene inimaginabil de frumoase !
Sunt îmbrăcată ... aşa cum am dormit, în pijamale şi cu un halat roşu - poate îmi va da energie ca să pornesc ''motoraşul''...
Nu am reuşit să citesc ... ceva - doar prin facebook căutând mesaje de la suriora mea ...  
Aştept ... să merg mai târziu prin grădina mare şi să admir fiecare locatar în parte - cât de drag îmi este, zi după zi, de toate câte sunt acolo !    
Realizările ... sunt multe şi obţinute toate cu foarte multă muncă, mami este cu toate activităţile la care eu nu mă pricep şi eu sunt cu rubrica ''eu muncesc nu gândesc'' - glumescccccccccc!!! - adică cu mare efort fizic... de exemplu, ieri am avut mari probleme cu instalaţia de canalizare ce porneşte din bucătărie până la grădina mare şi eu am fost responsabil cu remedierea defecţiunii, adică a intrat în ''revizie''  instalaţia ! pe la ora 12 totul era ok, eu eram neagră de parcă totul se mutase pe mine aşa ca să se vadă că am muncit !!!       
Ascult ,.. muzica căţeilor ce latră din când în când, supăraţi că mami este plecată la târg - pentru ei o zonă plină de pericol şi unde ei nu o pot proteja pe mami ! 
Muncă ... va fi şi azi destulă pentru că sunt multe de realizat chiar dacă pare ceva simplu: ordine prin casă ...           
Am preferat ... şi preferăm vremea însorită de razele soarelui - o să organizez azi ca să stăm mult în grădină, sub cais, ca să ne bucurăm de frumuseţea zilei şi a grădinii ...   
Speranţe ... avem şi încercăm să merităm sprijinul ce ne vine de la Bunul Dumnezeu ! 
Postez ... o fotografie ce mi-a plăcut - totul este fragil şi efemer: