vineri, 12 octombrie 2018

jurnalul (269)

... Azi ... vineri 12 octombrie, ora 20.30.
... Au trecut ... 147 zile... timpul trece şi trece şi trece...
... Gândurile ... îmi sunt tot la activitățile ce ar trebui sa le mai derulez prin grădini în această perioadă... bifez, în minte, ce am realizat şi verific ce ar mai fi pe lista perioadei... mai descopăr câte o activitate nefinalizată (mai aveam ceva de vopsit...)...
... Bucătăria ... este zona unde - pregătind câte ceva pentru masă - se face repede cald şi este zona de unde pleacă căldura și în camera de somn... nu am făcut până acum focul în sobă deşi am avut în gând adesea...
... Vremea ... este - prin temperaturi - împărțită în: ziua, după ora 11, este perioada caldă, plăcută; după ora 18 ne înconjoară, din toate părțile, frigggul ! dar în casă, indiferent de temperatura de afară, este răcoare (stăm în plăpumioară la tv)...
... Puiu ... profită (obligat de noi ca să mai iasă din casă...) de razele soarelui, mai cască de căldură în timp ce este de pază:

apoi este primul la uşă, seara, pentru a intra la culcare:
... Muncă ... ar fi destulă dar noroc că programul de muncă este strâns legat de perioada de cald... adică destul de scurt programul meu !😄😁... şi ce pot realiza zilnic ?! azi, de exemplu, am mutat nişte pomişori încercând să le ofer mai mult spațiu pentru a se dezvolta (am stabilit locul de reamenajare,  am săpat gropita, am săpat de jur împrejurul pomişorului stabilit şi apoi l-am scos şi l-am aşezat împreună cu un arac (pentru sprijin), am pus apă şi am acoperit cu pământ, am legat pomişorul de arac, am presat cu piciorul de jur împrejurul pomişorului, am udat iarăşi ! au fost: un cais, un alun, 3 vișini ! În rest, câte o cumpărătură,  câte o plimbare pe la farmacie (mami a răcit sau a eliminat o "pietricică"...), am curățat grădinița din fața casei (fără buruieni...!):

am udat plantele (vinetele, ardeii), florile şi pomii (pe rând...), am scos apă din canalizarea bucătăriei... am adunat semințe de la floricele şi am pus la uscat tijele florilor:

am mai vopsit încă 2 laturi ale căsuței din grădina mare (căsuța fântânii) şi mi-a mai rămas 1 latură nevopsită  (urmarea: cănd voi cumpăra iar vopsea roşie şi diluant)...
 .. Noutatea săptămânii ... poate fi o plimbare printr-o zonă interesantă din Japonia: Shikoku !

PS.
Am uitat ceva: am tăiat trandafirii (pentru a-i pregăti de iarnă...) şi grădinița din fața casei pare mult mai săracă acum !!!

4 comentarii:

  1. Buna draga mea!
    Ce frumos este si luminos la tine! :)
    Puiu draga - profita de vremea buna cat mai e ;)! Ca odata cu ploile o sa tot fie timp de stat in casa ;).
    Tin pumnii sa le mearga bine pomisorilor. Si eu trebuie sa mut copaceii. Astept sa intre in repaus. ;)
    Mi-a placut mult filmuletul! Cei de la NHK creaza tot felul de astfel de filmulete foarte interesante;). Am vazut acum ceva vreme un reportaj cu un tren, acum am vazut un drum pentru biciclete foarte fain.
    Iti doresc un weekend linistit si frumos :*!!

    Multa sanatate lui Mami :)!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe la noi azi eate o vreme înnourată... nu este prea călduț !
      Sper să fie bine pentru toți pomişorii mutați !
      Mulțumesc frumos pentru gândul bun privind sănătarea mămicuței mele - este ok acum !
      Tot timpul găsești ceva frumos realizat de televiziunea NHK ! M-am bucurat mult vizionând acest film (am văzut cum se poate organiza un traseu-excursie cu biciclete, piste frumos destinate cicliștilor, festivități pentru locul de popas, dispozitive interesante pentru parcarea temporară a bicicletei, etc....)!
      Îți doresc un weekend minunat ! Pupic !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Hărnicuță ?!... Nu prea am încotro !!!😄😁
      Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

      Ștergere