vineri, 17 iulie 2015

jurnalul (106)





Astăzi (data/ora)... vineri, 17 iulie, orele 22.34
Zile ... pline de ... căldură !!! bieţii bodyguarzi toată ziua sunt înmuiaţi de căldură ... îşi găsesc locuri ciudate de relaxare:







   





Mă gândesc ... că de la zi la zi, la tv ne anunţă că va fi şi mai cald ! mă bucur că stăm la casă, pomii şi toate plantele noastre ne creează o zonă minunată ...            
Am învăţat ... pe de rost, le ştiu şi cu ochii închişi, pe toate pe unde sunt în gospodărie ! dar oricât aş încerca nu reuşesc să bifez multe realizări în cadrul zilei ! astă seară, în timp ce udam, mi s-a rupt un papuc şi am renunţat şi la celălalt, am terminat de udat desculţă - ce plăcut este ... ce senzaţii minunate am avut - tălpile s-au simţit foarte bine, păcat că am fost mai mult atentă la ceea ce udam . 
Fizicul meu... este bine bronzat - când îmi doream, acum ani şi ani, să am un bronz frumos, nu reuşeam.
Bucătăria ... este mai puţin aglomerată ... mâncăm pe măsuţa mică de pe terasă ... iar anumite preparate sunt realizate de către mami, la foc, afară, cu crenguţe: o delicioasă zacuscă (ca să o mâncăm în perioada verii), porumb fiert - în aproape toate serile...     
Sunt îmbrăcată ... în: pantaloni de pijama, lungi, de culoare albă; maieu cu breteluţe, roşu cu dungi albe !
Am descoperit ... cu tristeţe, că vrăbiuţele - nepoatele lui ticuţu - ne-au ciugulit seminţele ce s-au format la floarea soarelui ... apă au destulă, peste tot este câte un vas cu apă, iar mai nou şi-au ales şi o alee (între rândurile de ardei) unde fac băi de nisip, fiecare participant având spaţiul lui, bine delimitat:




       


















Când ... ajung în grădina mare, la udat roşiile, dorinţa este atât de mare că nu rezist şi mănânc câte o roşie, din mers - au un gust minunat, simt că fiecare roşie în parte reprezintă o experienţă deosebită !!! 
Producţia ... noastră de fasole o încântă mult pe mami - ea o culege, o curăţă, o ''bate''... şi vine şi ne-o prezintă! 
Ascult ... tv- ul lui ticuţu ... abia aştept să vină noaptea şi să fug în balansoar (în sufrgaeria de vară) şi să privesc la tv filme (poveştile mele de acum când nu mai pot să citesc de oboseală ceva...), sau mai bine-zis să adorm în timp ce tv-ul derulează filmele ... de obicei pe la ora 2 mă adun şi plec în pătuţ ...
Deja mami ... a stabilit domeniul activităţii de mâine: fasolea (transportată de ea din grădină pe terasă) şi terenul de unde a fost culeasă!!!            
Prefer ... filmele cu acţiune şi aventură sau ecranizările romanelor celebre (pe unele am ajuns de le-am vizionat de nenumărate ori...) dar neavând aşa ceva prea des la tv, mă mulţumesc şi cu filmele poliţiste dar fără mult sânge ...   
Sper ... ca, încet-încet, să adunăm recoltă bună chiar dacă este foarte cald şi fără ploaie ...   
Postez ... fotografii cu porumbul cules şi fiert de mami - gândindu-mă la toţi prietenii ce îmi accesează blog-ul:






6 comentarii:

  1. A venit si la noi caldura.Multumesc pentru ca te gandesti si la noi,dar am cumparat porum si am fiert,de nu se mai termina oala.Azi a venit sotul meu cu o ladita cu rosii din gradina noastra,iar castavetii sunt in mare voga.Luni plecam si abia astept sa vad cum imi mai este gradina.Cred ca esti obosita si bronzata dupa atata munca la gradina,dar am eu o vorba buna,referitor la aceasta truda.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      este foarte gustos tot ceea ce mănânci din grădina ta !
      sunt bronzată dar oboseala trece repede şi, zi după zi, sunt la datorie - sărăcuţele plante, ce s-ar face fără apă? !
      cu drag, îţi doresc o zi de duminică cât mai plăcută!

      Ștergere
  2. Desde Andalucia,un fuerte abrazo a tu hermosa tierra

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi plac tare mult pozele cu animăluțele tale!
    O duminică frumoasă și răcoroasă îți doresc!
    Pup și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      fotografiile nu reuşesc să surprindă momentele pline de joacă şi amuzament pe care le descopăr alături de bodyguarzii noştri !
      cu drag şi eu îţi trimit un pupic şi îţi doresc o zi cât mai plăcută!

      Ștergere