vineri, 20 februarie 2015

jurnalul (85)Astăzi (data/ora)... vineri, 20 februarie, ora 19.25
A sosit ziua ... dedicată aşternerii gândurilor pentru ''jurnal''...
Meşteresc şi mă gândesc ... este ceva util, de fapt este perioada când reuşesc să mă gândesc la zbuciumul meu săptămânal ... astăzi, am spart la lemne şi m-am tot gândit la tinerele fete - cu care lucrez -, la tot ceea ce aflu despre cum îşi umplu ele timpul liber: somn mult şi mers la cafe-bar sau discotecă ...un coleg spunea cu regret că nu a mai fost decât de câteva ori la restaurant în ultimii ani - adică era considerată ca singura posibilitate de distracţie !!! nu am îndrăznit să îi întreb dacă au mai fost la un muzeu, la o expoziţie de pictură, la un film frumos la cinema ... oare eu sunt de ''modă veche'' ?! sau vremurile actuale au scos din gândirea tineretului părţile frumoase ale vieţii, spirituale ... ah, mi-am adus aminte că azi dimineaţă, mergând spre microbuz, au trecut pe lângă mine 2 tineri şi unul a avut, în mod spontan, cuvinte urâte la adresa unui căţel ce mergea pe lângă mine - un mic sufleţel nevinovat ... de mică am iubit animalele, păsările ... zilnic, merg pe drum şi singura posibilitate de a ieşi din mreaja gândurilor uneori triste, este de a privi copacii, iarba, să ascult ciripitul păsărilor, să dau de mâncare sau să admir un căţel ...unde şi când au greşit părinţii copiilor ce azi îi întâlnesc - îmbrăcaţi la modă dar fără respect şi drag pentru nimic ?! oare totul se reduce doar la băutură, înjurături şi un telefon de ultimă generaţie ?! 
De fapt tot ceea ce am învăţat ... în viaţă - adică educaţia primită - a fost de la familie, de la profesori, din lecturile impuse de şcoală, de la orele când şcoala ne ducea obligatoriu la diverse manifestări artistice (spectacole, muzee, expoziţii) - totul a concurat la formarea unui minim gust pentru frumos: în muzică, în arte plastice, în natură, etc...
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu că mi-a dat o surioară - ce m-aş fi făcut fără comunicarea cu ea !!! cum aş fi depăşit momentele grele din aceşti ultimi ani fără sprijinul ei !!!
În bucătărie ... lemnele trosnesc în sobă... scriu aici şi mai fug şi la sobă şi mai adaug lemne !
Sunt îmbrăcată ... în bine-cunoscutele haine groase - plus baticuţul meu verde cu care mă leg în stil japonez !    
De citit ... am să recitesc ceva pentru a realiza o calculaţie numerologică - o mică distracţie sufletească pentru a sprijini moral cu un sfat - sper eu cât mai bun - o prietenă mai tânără !
Pentru că încă este frig ... mami ne-a pregătit în această seară o supă minunată - avem de la surioara mea câteva minunate supe chinezeşti ... după ce am îngheţat pe afară cu activitatea legată de umplerea bidoanelor cu apă şi spargerea lemnelor, supa fierbinte a fost aşa de binevenită că am şi uitat să mai suflu şi am tuşit de atâta fierbinţeală câtă am trimis pe gât (devenind ca un dragon ce scoate flăcări !)... mami şi ticuţu au fost mai cumpătaţi la masă dar s-au amuzat de ceea ce am păţit eu ! 
Ascultăm ... - fie că vrem, fie că nu vrem - de la tv-ul lui ticuţu comentariul existent la lupta strânsă de pe terenul de tenis ...avem emoţii pentru Simona Halep !!! se aud acum în toată casa doar loviturile de mingie: poc-poc-poc-poc-poc-poc... a câştigat Simona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
În casă ... este aproape bine cu caldura, mai trebuie să mai facem ceva timp focul ...  
Am preferat ... şi prefer momentele cu activităţi plăcute sufleţelului meu ... 
La rubrica''speranţe'' ... o includ şi pe aceasta: să trăiesc ziua când nu voi mai fi agresată de gesturi şi cuvinte urâte, oriunde m-aş afla !!! 
Aici o să postez ... un minunat film-video ce vorbeşte, prin intermediul dansului, despre speranţă - hope:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu