vineri, 26 octombrie 2018

jurnalul (271)



... Azi ... vineri, 26 octombrie, ora 21.00 !
... Au trecut ... 161 zile... şi trec,  trec, trec fără să țină seama la sentimente...
... Luna octombrie ... mai are puțin şi îşi ia "la revedere" de la noi... dacă nu ar fi fost episodul de "frig de la polul nord", ar fi fost o lună drăguță de toamnă !
... Azi ... este o sărbătoare mare ortodoxă, mâine este tot o sărbătoare mare ortodoxă ! Am fost cu mami la cimitir ! iar în rest, două zile de odihnă ! cam greu pentru că sunt mai mult obişnuită cu munca...
... Analizând ... activitățile ultimei perioade am ajuns la concluzia că, deşi vreau să gândesc bine toate etapele unei activități, tocmai când zic că este bine - atunci dau 'greş' !!!  şi plătesc cam scump greşeala !  oftez !!!  dacă ar durea prostia, cred că aş țipa într-una... asta e !
... Puiu ... cred că a devenit mai bătrâior: face prostii mai des... parcă uită câte ceva bine învățat înainte ! cum să-l pedepsim ?! ne pare rău de el - nici noi nu suntem prea grozave !!!
... Bucătăria ... este mai des locuită: mami pregătește cafea după cafea (noroc că le face slăbuțe...) şi apoi este îngrijorată:"Ce mâncăm noi azi ?" (deşi de-abia a terminat de mâncat...)! cum nu facem efort prea mare (ca vara...), cred că o să ajungem în primăvară ca 2 butoiaşe... mai trist va fi cu hainele când nu vom mai încăpea în ele... dar ne va trece repede supărarea pentru că mami va face o cafeluță !!!
... Munca mea ... s-a redus în această săptămână doar la cumpărături, la scos apă din canalul bucătăriei (la 2 zile...) ! nu prea greu şi monoton... aşa,  am schimbat un elastic la pantalonul de pijama (mă cam strângea...) şi i-am mutat+cusut un nasture la pantalonul mămicuței ! am uitat să scriu că duminica trecută am mai primit o tonă de lemne pe care le-am "plimbat" ďe la poarta grădinii mari până lângă atelier, afară... o parte din ele (cele mai subțiri😊😃😊) le-am spart luni cu toporul şi mami le-a transportat direct pe terasă - de unde le-am transportat mai repede în casă pentru a face focul... şi am făcut focul în fiecare seară !!!
... Noutatea săptămânii ... sunt dovlecei lungi-lungi-lungi (unul avea un metru!!!) pe care i-am descoperit privind într-o curte (ca să-i vedeți mai bine, trebuie să măriți imaginile):

8 comentarii:

  1. ce frumos este la voi... liniste, caldut si... miroas de cafeluta :-) vin si eu ☺
    Ai descris exact situatia generala pe timpul "sezonului rece"... Daca aceasta ar putea fi o consolare, iti spun ca la toti ne merge la fel: suntem generatia care manânca mai mult din plictiseala, si mai putin de foame. Toti ne alegem cu rotunjiri pâna sfârsitul iernii ☺ Dar poate ca este bine asa. Gandeste-te sa dea peste noi o boala banala la sfarsit de primavara (cand majoritatea avem lipsa mare în corp de vitamine) si ne-ar prinde slabanogi... Ne-ar doboara! asa însa, un pic mai zdraveni (nu as folosi cuvântul "grasuti" in niciun caz! ☺) avem mult mai mari sanse sa fim ocoliti de suferite.
    Dragut ca aveti intelegere pentru Puiu... poate este si el dezorientat. Lipsa Taicutului tau drag, l-a marcat si pe el, nu doar pe voi.
    Te imbratisez draga mea si iti doresc atât tie cât si Maicutei tale, multa sanatate si un weekend cât mai placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe la noi este bine și cald seara când facem focul !
      Aşa cum Puiu are înțelegere pentru suflețelele noastre, aşa şi noi avem grijă de el !
      Îți doresc, cu drag, un weekend relaxant ! Pupic !

      Ștergere
  2. Weekend insorit sa aveti! E un timp pt toate, acum e pt odihna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat-este un timp pentru toate...
      Şi eu îți doresc un weekend plăcut !
      Pupic !

      Ștergere
  3. Se apropie iarna, cand noptile vor parea mult mai lungi. Si treburile intr-o gospodarie mare par sa nu se termine vreodata, chiar daca sunt mai putine.
    Descrii o atmosfera placuta acolo la voi - aroma de cafea se simte pana aici :) - dar se simte si nostalgie... si nu ignor efortul de a cara lemne, de a le sparge si aranja in stive.

    Dovleci de un metru! :) Uau!
    Poate ca Puiu se simte putin ignorat. :) Ati avut atata treaba de facut si... :) Dragul de el.

    Iti doresc multa sanatate (si mamicutei tale multa sanatate ii doresc) si putere de munca, si timp pentru odihna.
    Weekend linistit iti doresc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt multe treburi într-o gospodărie, multe şi mărunte...
      Da, îl las pe Puiu cam mult să doarmă (îmi convine uneori că mă lasă la muncă)!
      Mulțumesc frumos pentru gândurile bune !
      Îți doresc un weekend plăcut !
      Pupic !

      Ștergere
  4. :) Eu numaram ieri 490 de zile.... trece timpul. Desi uneori ai impresia ca sta in loc. Parca ieri....
    Si la noi s-a simtit frigul din plin. Am facut sticle calde - centrala nu am pornit-o inca (si sper pana pe 11 -12 sa fie vreme buna ...fara vant macar.
    Dragul de Puiu! Toti mai facem cate o greseala sau mai uitam :). Ce bine ca va are pe voi sa il intelegeti si iubiti. Si voi pe el.
    Hmmm poate sa ii gasiti o companie - un catelus mai tanar cu care sa se inteleaga bine si sa se agreeze?? E cam greu dar daca e o solutie ma gandesc ca se va intampla :P.
    Ppici cu drag!!! :*

    ps: tari dovlecii ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mai trece timpul !
      La noi este mai bine cu foc în sobic...
      Puiu nu suportă viu nici un alt animăluț, apoi încearcă să-l învieze ! Vânează (nu mănâncă ce vânează...) orice intră în curtea noastră (se trage dintr-un neam al vânătorilor de rațe sălbatice + un alt neam (pe care nu-l cunosc...)!
      Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

      Ștergere