sâmbătă, 8 septembrie 2018

pledoaria...

... urmăream un film - "JFK" - şi am rămas înmărmurită de procurorul Garrison interpretat de Kevin Costner: un minunat discurs-pledoarie...
... printre altele, şi :"...nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci întreabă-te ce poți face tu pentru țară..."
... poate că eu de-abia acum am văzut filmul (film pe care poate l-ați vizionat deja...) sau poate ca am vibrat la cuvintele pledoariei... dar dacă nu l-ați văzut, va scriu că merită văzut, măcar pentru acest discurs-pledoarie !
... filmul se termină, având scris:"Trecutul e doar un prolog."

6 comentarii:

  1. multumesc de idee, nu am vazut filmul, o sa-l caut pe net! weekend frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca am vazut trailere (posibil sa fi vazut si secvente din film.. dar nu l-am vazut integral cu siguranta).
    Culmea e ca... stii ma fac sa si zambesc chestiile astea, culmea e ca eu imi amintesc cum la scoala asta invatam "inainte" ce putem face noi pentru, nu sa asteptam de la... sisa invatam din trecut ce a fost bun... In fine.
    Am senzatia ca in multe chestii eram mult mai avansati inainte de 89 si am regresat teribil, ca sa facem greselile altora pentru a ne tari spre (culmea) zona in care ne aflasem si pe care am fi putut doar sa o imbunatatim (de exemplu strict pe reciclare daca ne referim).


    Daaaar e duminica azi :). Sa ne bucuram de o zi minunata :*
    Pupici cu drag.

    (ps imi place mult Kevin Costner - cred ca Dragonfly din 2002 este un film absolut superb... daca ai ocazia sa il vezi vreodata. dar sa stii ca are si o parte foarte trista! )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, după 1989 am regresat...
      Da, am văzut filmul recomandat de tine pentru că şi mie îmi place Kevin Costner (am tot văzut filmele cu el pentru că joacă foarte bine și arată şi foarte bine)!!!
      Îți doresc o duminică plăcută ! Pupic !

      Ștergere
  3. Poate reusesc sa vad si eu filmul... :) Multumesc de idee!
    Celebra fraza ii este atribuita, in general, lui Kennedy, dar primul a spus-o (scris-o) Khalil Gibran. Desigur, e mai putin important cine a zis-o primul cat timp se trece de la teorie la fapta. :)
    Iti doresc sa ai o saptamana buna! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, un film destul de bun, mai ales că joacă Kevin Costner şi mi-a plăcut mult atitudinea acestui procuror şi, mai ales, pledoaria sa la tribunal, spre finalul filmului !
      Mulțumesc frumos pentru informațiile pe care le-ai adăugat !
      Vizionare plăcută ! Merită măcar Kevin Costner !
      Pupic !

      Ștergere