vineri, 6 iulie 2018

jurnalul ( 255)


🔱Azi ... vineri 6 iulie, ora 23.10
🔱Au trecut ... 50 de zile !... zboară timpul... am intrat în vară cu adevărat ! Este caldddd...
🔱Gândurile ... mi s-au mai "aşezat", nu mai sunt aiuritoare ! Doar că ceea ce am plănuit, cu ticuțu pentru acest an, suferă treptat unele modificări...
🔱Recunosc ... că mă ocup mai mult de urgențe, pe primul plan fiind mâncarea zilnică !
🔱Bucătăria ... este ocupată cam la două zile, când gătesc, în rest doar fugitiv când mâncăm...
🔱Bucuria verii ... era şi este pentru noi: pepenele ! Avem 3 pepeni în pivniță şi o jumătate în frigider...
🔱Puiu ... se ocupă cu lenevitul... moțăie tot timpul... avem o vizitatoare - o pisică cu blana tărcată - ce vine pe la noi, urmărind zonele lăsate libere de către Puiu.... uneori doarme aşa de frumos !!!
🔱Munca ... este amestecată (uşor cu greu...): mai mult am spart lemne ! Cam vreo 2-3 ore dimineața -- pauză -- vreo 2 ore după amiaza ! Sparg buturugile, transport şi aşez lemnele tăiate, în atelierul lui ticuțu, formând rânduri, ordonat... avem un rănd jumătate, deci mai trebuie... am prăşit iarba de pe o suprafață din apropierea porții celei mari ! Am scos ceapa (din toamnă), mami a curățat-o, am pus-o la uscat pe terasă... am prăşit iarba de pe terenul unde a fost ceapa (din toamnă) urmând să-l greblez şi să-l sap pentru a rămâne curat !
🔱Sunt îmbrăcată ... variat - funcție de activitatea zilei !
🔱Weekend-ul  acesta ... cred că va fi dedicat îngrijirii părului: tuns, vopsit...
🔱Noutatea săptămânii ... e că am vizionat un bun film SF japonez ("Hitomi cutie Honey - Tears" din 2017...) pe care l-am descoperit tote căutând filmul recomandat de Ruxi ("Platinum data")...

6 comentarii:

  1. Eu acum aud ca se pune ceapa din toamna,uite ca mereu invatam ceva nou.Spor in toate,vad ca esti tare harnicuta.Ma bucur ca esti mai linistita, trebuie sa luam viata asa cum e ea cu tot ce ne ofera.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ştiam nimic despre grădinărit... ticuțu m-a învățat multe încet-încet ! Am pus ceapă din toamnă şi din primăvară...
      Azi, după-amiază, a plouat şi toată hărnicia mea s-a topit... lenevesc puțin... este şi aşa bine !
      Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

      Ștergere
  2. :D asa e - vara-i in toi. unoeri cred ca o sa vina toamna fara ca eu sa ma bucur de vara cu adevarat. :))
    Sa nu uit, am adaugat si in articol, uite linkuri directe catre site-rile unde mai poate fi vazut filmul, daca nu merge direct filmul pus in articol:
    sursa 1 si sursa 2. :D
    Ce frumos arata recolta!! <3 Mi-e tare drag ori de cate ori pui fotografii din gospodaria ta atat de frumoasa !!

    Imbratisari cu drag:*!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara este muncă multă la casă şi la țară... şi eu aş vrea să mă bucur de acest anotimp, să fiu fără griji, să umblu printre flori, să stau pe o pătură în iarbă, sub cais, cu o carte în mână... vis frumos !!!
      Am să accesez link-ul pentru film - mulțumesc frumos ! am amețit căutând filmul recomandat de tine, fără să-l pot viziona (erau doar reclame)...
      Îți doresc o zi bună ! Pupic !

      Ștergere
    2. Erau doua filmulete in articol :). primul un fel de trailer si al doilea cu filmul. Dar la site-urile care gazduiesc astfel filmele apar reclame (pfff). Eu apas o data pe play. Se deschide reclama si inchid fereastra respectova si apoi apas iar pe play si merge. Se mai intampla uneori sa deschid articolul (sau pagina cu filmul) si sa porneasca el singur.... Ca idee :).

      Sunt convinsa ca e multa munca... sper doar sa reusesti sa iti oferi macar in zilele cand e sarbatoare un mic ragaz de bucurie si odihna si visare <3.
      Pupic cu drag!

      Ștergere