vineri, 17 noiembrie 2017

jurnalul (226)



Astăzi ... vineri, 17 noiembrie, ora 14,00
Ziua de azi ... este o zi de vineri umedă - până în măduva oaselor ! - şi numită de unii şi Black Friday -, dinaintea unui weekend aflat sub influenţa renumitului Crai Nou (Luna Nouă)... 
Ce pot să fac ... în acest weekend, departe de ''lumea dezlănţuită'' ? ca de obicei, activităţile curente...
Recunosc ... că nu îmi plac cumpărăturile (când merg la cumpărături o fac pentru necesităţile familiei nu pentru o păcere personală...)  deci nu sufăr că nu sunt în ''ochiul'' vărtejului de Black... de fapt nu-mi place nici această denumire...
Mă bucur ... că reuşesc să menţin ''corabia'' noastră pe un drum ferit de tulburenţele societăţii de acum... e drept că ascultăm zilnic la tv tot ce se întâmplă prin ţară şi prin lume... azi s-a vorbit la tv de staţiunea Băile Herculane şi mi-au adus aminte că am fost şi eu pe acolo cândva şi era foarte frumos pe acolo !!! 
În bucătărie ... este aglomeraţie, zilnic, pentru că aduc, din timp, de toate pentru a se menţine uscate şi să se aprindă repede focul..., zilnic, avem focul aprins dimineaţa de pe la ora 8,00 până pe la ora 11,00... 
Sunt ... îmbrăcată gros - le-am zis , definitiv, ''la revedere'' hăinuţelor de vară !!! clar, vor urma câteva luni de friggggggggg....
Activitatea principală ... a săptămânii a fost legată de grădina din faţa casei... suntem acum racordaţi la reţeaua de fibră optică RCS-RDS, am predat antena parabolică dar în grădină mi-au rămas 2 stâlpi (mai aveam unul şi pentru o antenă parabolică a noastră...)! deci trebuiau scoşi din pământ stâlpişorii ! ajutată de cazma şi de mami (care nu a putut sta departe şi a venit să zgâlţâie şi ea de stâlpişorii fostelor antene...),am reuşit până la urmă să îi scot din pământ pentru că sunt perseverentă, printre altele, dar ''distracţia'' cea mai mare a fost transportul lor din grădiniţă în grădiniţa ''lui Puiu''... singură (pentru că pe mami am trimis-o în casă că era prea frig...), am rotit stâlpişorul prins într-o menghină de ciment (ticuţu a ancorat bine, cândva, antena ca să nu ne zboare...), l-am rostogolit, l-am tras, l-am luat pe sus... nici nu mai ştiu ce i-am zis, în rugăciune, Bunului Dumnezeu, până ce am reuşit să le duc, pe rând, pe cei doi stâlpişori şi i-am aşezat ca pe un sprijin al gărduţului pe care sare de obicei Puiu... 
Am reuşit ... să mă menţin apropiată de cărţi ! şi mă bucur că reuşesc să mă pregătesc periodic pentru activitatea de pe blog ! mai greu este să vizitez toate blogurile-prietene deşi toate îmi oferă informaţii bune,şi atât de variate şi îmi plac mult !
În casă ... este cald ! dar nu este uşor să menţin zilnic această atmosferă ! sobica noastră cu plită ne dă cădură într-un spaţiu destul de mare (poate prea mare !) dar am vrea şi mai mult (ca să fiu sinceră...)!  
Cel mai fericit ... este Puiu care beneficiază, cu mare plăcere, de cădura casei (se simte singur de când Leuţu a plecat de printre noi...) ! mi-e drag să-l privesc în timp ce doarme, ca un copilaş lângă mine (suntem vecini când eu scriu la leptop sau privesc la tv...) ! este atât de curios să descopere tot ce facem prin casă... cea mai curioasă activitate pentru el este ''ritualul'' bărbieritului lui ticuţu !!! nu înţelege nimic dar stă, aşezat în fund, lângă masă, şi îl priveşte foarte atent...
Am ales ... câteva fotografii pentru că în grădina mare este toamnă adevărată:
dar în grădiniţa din faţa casei nu prea mai ştiu ce anotimp este - sunt flori atât de variate: 


13 comentarii:

  1. Am citit pe ziar ca la voi chiar vine iarna în weekendul asta! Om trai si om vedea! La noi, conform traditiei vine sambata din Spania, Sinterklaas adica Mos Niculae! Are de împartit o gramada de daruri pana pe 5 decembrie asa ca are de lucru! Ma mai gandesc daca sa-mi asez si eu ghetutele sau nu?! Trebuie sa fug sa iuau morcovi pentru Schimmel (calul lui Sint)! Am fost cuminte anul asta! :))
    Pupici si un bun început de weekend! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, posibil - pe la noi acum, pe seară, a începzut să ''vină'' ceva mărunt (o fi ''şliboviţă''?...)...
      voi aveţi alte obiceiuri la care te-ai adaptat, aşa cum este normal ! oricum Moşul este bun şi va veni -aşa că aşează-ţi ghetuţele !
      pupic !

      Ștergere
  2. Sincera sa fiu am ras cand am citit cum te-ai luptat tu cu stalpii.Esti o fata tare harnica,deosebita,care nu se vaita niciodata.Te apreciez foarte mult pentru tot ce faci.Acum e bine la bloc,dar tot simt nevoia sa ies aproape zilnic.Sa ai un weekend cald si linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      aaaaaaa, da să fi realizat un filmuleţ cu întreaga acţiune !!! eu singură eram şi îngrijorată (că n-o să reuşesc nici să-i clintesc din loc...), dar şi amuzată de modul de acţiune: au fost vreo 4 metri prin prima grădiniţă, apoi vreo 3 metri până la a doua grădiniţă, şi între ele - 2 portiţe !!! nu prea era loc de văitat! nici eu nu mai ştiu cum am reuşit până la urmă !!! Mâna Domnului!
      nu cred că mi-ar mai place la boc după ce am simţit ''gustul'' traiului la casă şi mai ales la ţară...
      pupic !

      Ștergere
  3. Chiar harnicuta! Bine ca operatiunea s-a derulat cu bine!
    Nu putem sti ce intelege Puiu din ritualul lui ticutu! Cine stie, poate ca vrea si el sa incerce, asa, din spirit de imitatie!
    Iti doresc un weekend linistit, draga prietena, si odihnitor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      ştiu eu ?! prea mult zis hărnicuţă - trebuie să realizez mute activităţi grele, cine să facă în locul meu ?!
      nu ştiu ce gândeşte Puiu despre bărbieritul lui ticuţu - este ceva nou pentru el !!! ştiu doar că vopsitul părului îi place şi lui - devine roşcat odată cu părul nostru vopsit, cu mare drag !
      pupic !

      Ștergere
  4. am vazut ieri mana maicii domnului inflorita, chiar nu mai stii ce anotimp este! weekend linistit si cald... chiar daca se apropie Olaf ala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      cred că vor fi flori acoperite de zăpadă...
      bine că le-au dat denumiri acum acestor ''evenimente'' atmosferice, putem să le spunem câte ceva direct pe nume !
      pupic !

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, aşa este ! toată noaptea trecută a plouat pe la noi şi este acum umezeală multă şi frig...
      pupic !

      Ștergere
  6. Citesc întotdeauna cu plăcere Jurnaulu tău. Îmi dă o stare de bine, de liniște.
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că îţi pace pagina mea de ''jurnal'' !!!
      pupic şi îţi doresc, cu drag, multă sănătate !

      Ștergere
  7. mulţumesc frumos pentru vizită !
    mulţumim Bunului Dumnezeu - suntem mult mai bine faţă de anul trecut ! cu sănătatea suntem aproape ok !
    mulţumesc frumos pentru urare !
    te pupăm cu toţii şi vă dorim multă, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere