sâmbătă, 12 august 2017

jurnalul (212)


Astăzi ... 11 august, ora 12.02 
Am trecut ... iar prntr-o săptămână încărcată !      
Am avut ... şi avem zile pline ''ochi'' cu căldură...
Privesc la tv ... şi din dorinţa că poate, poate aflu de vreo răcorire a vremii sau că vor veni şi la noi ploile binefăcătoare...       
Mă gândesc ... că a trecut un an de când scriam despre decesul Reginei Ana ! încet-încet, se vorbeşte din ce în ce mai puţin de Regele nostru... trist...  
Sunt ... în costumaţia de noapte...     
Scriu ... după o zi destul de grea - o vizită la oraş ! - cu multe de rezolvat ipentru activitatea curentă a familiei... am găsit un oraş încins deşi azi a mai fost şi vreme noroasă !  
Am fost aşteptată ... de cei de acasă cu mult dor şi îngrijorare pentru efortul pe care l-am depus pe asemenea căldură !
Munca săptămânii ... a fost, cam aceeaşi zi după zi... umplut bidoane cu apă, udat plante şi pomi, spart lemne (când a mai fost vreme noroasă)... şi anul trecut a fost caniculă dar nu atâtea zile ca în anul acesta ! oare o să ajungem să ne obişnuim cu veri atât de fierbinţi şi ierni pline de ger ?! scriu şi mă sperie acest gând ! noroc că afară greierii cântă, este răcoare acum la această oră din noapte... păcat că de undeva din comună se aude muzică - manele (o fi nuntă ?!)...  
Puiu, singurul bodyguard ... a fost aşa de disperat  pentru absenţa mea de acasă că atunci când am reintrat pe poartă, ne-am îmbrăţişat şi când să-l pup, ne-am lovit  unul de altul (pe Puiu l-a durut fruntea şi pe mine dinţii şi buza...)... rămas singur, toată familia are grijă de el !
Preferinţa mea ... a fost şi rămâne, acum, îngheţata şi dulceaţa ! 
Vă prezint ... ceva simpatic: Puiu cel vopsit odată cu noi (ieri):


7 comentarii:

  1. Sper sa nu trebuiasca sa ne obisnuim cu aceste veri foarte calduroase ci vremea sa-si revina,pe o astfel de vreme e tare greu sa lucrezi cu fanul ...Sa inteleg ca v-ati vopsit roscate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da şi noi sperăm să fie tot ani normali (ca mai înainte...) dar cine ştie ?
      da, de ani de zile suntem ''vulpiţe'' !!! şi Puiu este îndrăgostit de aroma acestei vopseli deşi nu-i place, cred, să-l numim şi pe el un ''vulpoi''... doar ticu nu este roşcat are părul alb, moale, ca de pisicuţă !
      pupic şi un weekend minunat îţi doresc !

      Ștergere
  2. Eu sunt in Eforie. La trei terase din patru...se canta manele. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum se aude cum cineva ,,maltrateaza" o piesa de-a holografilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      eu mă bucur că eşti la mare în vacanţă ! încearcă să te simţi bine chiar dacă muzica este cumplită... bucură-te de briza mării - merită !

      Ștergere
  4. Cald peste tot, dar trebuie sa ne obisnuim, mai e putin si intram in toamna. Si noi speram sa apara ceva nori de ploaie. Pe tine cade greul cu toate treburile le oras ... dar ce bine ca esti aproape de parinti si ii poti ajuta. Toate cele bune, draga mea japoneza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, acum am reuşit să intru în ritmul caniculei... muncesc zi după zi dar fără să am noţiunea că muncesc, sunt tot ameţită de aerul acesta uscat şi ''apa'' ce nu se usucă de pe pielea mea...
      mulţumesc frumos pentru încurajări şi urarea transmisă !
      şi eu îţi doresc, cu drag, multă sănătate !

      Ștergere