vineri, 5 mai 2017

jurnalul (198)


Astăzi ... 05.05.2017, ora 18.43
Am ajuns ... - aşa se se spune oficial - în prima lună de primăvară !!! frumoasa lună mai !!!
Gândesc … deci exist  (http://www.citate-celebre-cogito.ro/cuget-deci-exist/ ) ! 
Învăţăm … oare ? ca să fiu eficientă, logic (https://ro.wikipedia.org/wiki/Logic%C4%83 ) ar fi ca să gândesc mult elaborând astfel un plan bun de acţiune, apoi să găsesc limbajul potrivit pentru a comunica corect despre ceea ce am planificat şi apoi, la fapte !!! uneori reuşesc, alteori sar peste etape...
Recunosc că ... am moştenit, de la părinţi, un temperament ciudat... deşi adesea nu prea vreau să recunosc asta, am moştenit de la ambii părinţi tot ce a fost mai bun ! dar adesea mă necăjesc şi spun că sunt diferită ! dar ce personaj putea să rezulte dintr-un Iepure (Pisică) şi un Tigru ?! desigur, ceva de mijloc: un Câine !!! 
În bucătărie ... nu sunt prea în largul meu decât dacă spăl sau lustruiesc ceva... am gătit doar în situaţii de urgenţă (când mami a fost plecată - ceea ce a fost foarte rar !)... dar îmi place să prepar dulciurile (tort, prăjituri, îngheţată...) !   
Îmbrăcămintea ... este un subiect analizat de mine, cam târziu ! doar ca o constatare tristă - aproape toate hainele mele au fost cumpărate de mami !!! o ''lege'' nescrisă din familia noastră ! 
Citesc ... doar când ajung în casă, seara târziu... sunt cam obosită de munca continuă din grădini şi din casă - nu este locşor unde să fie ceva terminat !!! noroc că vine şi noaptea când trebuie să te opreşti... de fapt mă delectez mai întâi cu un film, apoi trec la răsfoitul unei cărţi şi la verifcări de mesaje ajutându-mă de leptop, prietenul meu drag ce este singurul care îmi mai aminteşte că am fost şi altceva înainte de a avea în grijă această gospodărie !!!       
Speranţa de a veni ... ploaia şi pe la noi - s-a îndeplinit !!! eu ud plantele de obicei dar nu este ca ploaia binefăcătoare!
Munca ... zilnică arată ca un evantai imens: paleta este atât de diversă că nu mă pot plictisi ! trec rapid din una în alta aproape fără să-mi dau seama... pauza este legată de o cafea sau de masă (dejun, prânz, cină...)... noroc că mami umblă des cu ibricul de cafea (cam slăbuţă, ce e drept !) peste tot după mine ! parcă o aud cum mă strigă:''Unde eşti?'' şi mă caută peste tot până mă găseşte... uneori o ajută Puiu care îi iese în întâmpinare şi de obicei nu este prea departe de mine... 
Nu mai ascult ... la radio demult timp - am făcut o probă, într-o zi, ca să folosim radio în locul tv-ului (aveam o defecţiune la recepţia semnalului la antena parabolică...) - la început ne-a plăcut dar apoi am tânjit după o imagine color !!! mai ales ticuţu care voia să vadă mingea ce intra în poartă în timpul meciului de fotbal favorit !!! totul a rentrat în ''normal'' după repararea defecţiunii la tv prin schimbarea unui simplu cablu !
Am multe preferinţe ... ca tot omul (sau uoama)... dar am hotărât să mai ''uit''  de ele ca să nu fiu considerată, de cei din jurul meu, o mică egoistă !
Planificarea ... adică ''a organiza o activitate întocmind planul după care să se desfăşoare diferitele ei faze''  (https://dexonline.ro/definitie/planifica )... câte planuri nu realizez eu !!! de obicei modific din mers la ele adaptându-le situaţiei din teren care nu vrea să ţină seama de fazele stabilite de mine!

10 comentarii:

  1. Olá Prietena,passando para lhe desejar um ótimo final de semana.
    Bjs-Carmen Lúcia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e la curte...treaba multa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muchas veces nuestros pensamientos,nos pueden hacer volar en un mundo de realidades

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. me escape de la realidad cerca viaje imaginario, pensando en lugares y objetos bellos!
      le deseo buen fin de semana!

      Ștergere
  4. Sa ai o saptamana usoara si placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      deja mi s-a uşurat enorm munca - plouă destul de des !
      pupic !

      Ștergere
  5. Multa munca cu gradina.... :) E un fel de... producator de bunatati, dar nu produce daca nu e ingrijita. :)
    Cu toata munca - pe care o percep istovitoare - imi imaginez cu placere pe mami a ta, cu ibricul de cafea (cu aroma dupa ea) :), cautandu-te prin gradina si-mi imaginez blanosul cum iese de pe undeva, s-o intampine. :) Sunt scene duioase.
    Saptamana frumoasa sa iti fie. Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  6. mulţumesc frumos pentru vizită !
    îţi mulţumesc, din inimă, pentru cuvintele scrise atât de cald ! mi-ai simţit aroma pauzelor de cafea, aşa cum au loc pe teren, pe la noi ! doar că şi ''blănosul''-cum îi spui tu lui Puiu- are porţia lui: biscuiţii simpli !
    pupic ! şi îţi doresc multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere