vineri, 7 aprilie 2017

jurnalul (194)


Astăzi ... vineri, 07 aprilie, ora 20.50
Încet-încet ... ne apropiem de Duminica Floriilor... dar pe la noi (la alţii am înţeles că a şi nins) s-a întors friguţul, drăguţul de el - i s-a făcut dor de noi şi s-a întors ca să ne mai strângă în braţe, cu drag !  
Gândurile ... sunt amestecate... ne-am mai obişnuit cu despărţirea de Leuţu - adică nu mai plângem dar vorbim adesea de el, mai ales când sunt prin grădina mare,.pe lângă noul lui ''culcuş''... mi-e gândul la el şi noaptea când mă sui în pat-atunci am mintea mai limpede, eliberată de alte activităţi... oricum ar fi, nu cred că vom mai avea un alt Leuţu - a fost un căţel deosebit, un sprijin de nădejde, un prieten de discutat, de plimbat prin grădină... nu găsesc cuvinte pentru a scrie cât de mult ne lipseşte... şi Puiu este amărât prin curte, singur... mai ales că noi nu prea stăm tot timpul pe afară cu el, doar când avem treabă cu seminţele, cu răsadurile... poate vom fi mai mult cu el, când va veni cu adevărat căldura... nu pot să spun că Puiu nu îşi face datoria lui de bodyguard dar are alt stil, el este copilăros, jucăuş... şi câteodată mai sălbatic, mai ''muşcăcios''- spun eu...    
Am continuat ... cu focul ! mai des dimineaţa şi uneori - ca acum - seara... este un vânt tare rece...
Am ''frunzărit'' ... o mică colecţie de ''suplimente de literatură pentru tineret'' cu povestiri SF... ce nu mai îmi trebuie (am citit-o sau rescris-o pe blog), ajunge la sectorul ''pentru aprins focul''... 
Hainele ... sunt adecvate iarăşi frigului... mi-ar place să umblu, iarăşi, în tricou cu mânecuţă scurtă pe afară şi cu şepcuţa de soare !  
Munca ... multă sau puţină, a fost prin grădina mare: am făcut rânduleţe şi am pus, cu mami, boabele de fasole, pe mai multe parceluţe pentru că am dori să avem iar fasole multă pentru toamna ce va veni cândva... mult am lucrat azi: focul de dimineaţă, apoi gogoşi (cu mami), apoi am spart o buturugă (am reuşit să ascut toporul mare şi toporişca mică, acasă la o prietenă - săru'mâna !), am tăiat câteva crenguţe de la un salcâm mare, de la poarta mare, apoi nişte salcâmi mici, insuficient dezvoltaţi - ca să am mai mult timp de făcut focul... cred că s-au cam speriat pomişorii prin grădină când m-au văzut în acţiune, dar nu am avut încotro... sper să nu mai fie mult timp de făcut focul... astă-seară am făcut iar focul, am închis coşul sobei şi am trecut la leptop ca să-mi scriu ''jurnalul''... pe la ora 23 am un serial pe care l-am urmărit de la seria a doua: ''Furtună pe Bosfor'', pe Kanal D !    
Puiu ... este cu mine peste tot când ies la activitate - interesant, parcă este mai ascultător ! când îl chem, vine mai repede la mine... de obicei, mai avea câte ceva de mirosit sau de ascultat - şi nu voia să vină imediat...
Casa ... este caldă... se aude meciul de handbal la tv-ul lui ticuţu !!!
Aici: repostez ceea ce am citit (printre altele, pentru că am pornit de la desene animate...) pe un site despre cele 4 plăci tectonice din jurul Japoniei (placa eurasiatică, placa din Pacific, placa Filipine, placa nord-americană... ) ! cât zbucium !!!

 (https://cultenaturejapon.wordpress.com/ )

4 comentarii:

  1. Esti pasionata de aceasta tara care, dupa parerea mea, e destul de avansata la capitolul cultura si civiluzatie. Avem multe de invatat de la ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Observ ca nu te dai in laturi de la nimic. Esti foarte harnica! Iti doresc sanatate, putere si liniste. Meriti tit ce e mai frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuza-mi greselile. Tastez de pe mobil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur foarte mult când îmi scrii - ştiu că ai timp puţin, micuţa Sofia este totul pentru tine !
      muncesc cât pot şi încerc să rezolv ceea ce este foarte important pentru familie - părinţii sunt destul de în vârstă !
      Japonia mă fascinează de ani mulţi !
      săru'mâna pentru urare !
      cu drag, îţi doresc un weekend plin de bucurii !
      pupic !

      Ștergere