vineri, 5 iunie 2015

jurnalul (100)
Astăzi (data/ora)... vineri, 05 iunie, orele 20.54
Ziua ... a fost plină de activitate... păcat că nu ne-a plouat, nori au fost mulţi, au stropit puţin praful şi ... atât !   
Mă gândesc ... cu drag, că am ajuns la ''jurnalul 100'' ... am devenit dependentă de acest mic jurnal ! îmi place să scriu, toată săptămâna gândesc despre ceea ce aş vrea să scriu... când vine seara şi mă aşez în faţa leptopului, scriu sub influenţa inspiraţiei de moment uitând toate cele gândite mai demult ! aş vrea să am timp liber mai mult ca să citesc mai mult scrierile de pe blogurile ce îmi plac... sau să scriu mai des pe blogul meu ...       
Învăţ ... să fiu mai calmă ... lupt de mult timp cu mine ... este greu pentru că eu iau foc repede ...grea lecţie!   
Fizic ... sunt ok şi am o mare mulţumire sufletească când merg prin grădini şi văd micuţe plăntuţe care au crescut încet-încet şi au ajuns să aibă flori iar altele deja au mici ''bobiţe'' ...   
În bucătărie ... azi mami a gătit, pentru prima oară, o mâncărică cu fasole verde, dovlecel şi o superbă floare de dovlecel - din prima noastră producţie a grădinii ... a rezultat o mâncărică delicioasă am mâncat de câteva ori, ori de câte ori intram în bucătărie !    
Sunt îmbrăcată ... în  pijamale - am reuşit să mă schimb de hainele de muncă - am udat mult şi în această seară! 
Am reuşit să citesc ... mai mult de jumătate din cartea primită, ''Binecuvântată fii, închisoare'' - o carte scrisă cu multă sensibilitate !  
Aştept ... şă se întâmple multe în acest weekend - din cearta celor din politică, se pot afla multe !    
Realizările ... mele sunt multe dar ţin toate de activitatea din grădini: am tăiat iarbă, am udat plantele şi pomişorii ! ah, am uitat că am fost cu mami la o prietenă dragă unde am adunat căpşuni multe - a realizat apoi mami dulceaţă - şi apoi am cules şi cireşe din pom, mi-am pus cireşe la ureche şi aşa am venit acasă la ticuţu, veselă de realizare - am mâncat cireşe prima oară direct din pom - şi îmi pare rău că noi nu avem un cireş ! ah, iar am uitat: mami a spălat azi - cu maşina - şi eu am fost cu întinderea rufelor pe frânghii - aşa lucrăm de obicei, în echipă !           
Ascultăm ... ca de obicei, ştirile la această oră - aflăm tot ce s-a întâmplat azi ! 
Munca ... îmi place iar faptul că este desfăşurată în aer liber, înconjurată de pomi, plante, păsărele, ''bodyguarzi'', devine atât de plăcută încât, de multe ori, uit să mă mai odihnesc!            
Prefer ... să urmăresc mai mult posturile gen ''Discovery'' şi ''History'' sau posturile ce transmit filme ... mi-ar place să pot găsi mai mult emisiuni care să mă informeze despre evenimentele din ţările vecine şi apoi cele de pe tot globul, despre viaţa economică şi politică din aceste ţări ...   
Speranţa ... este cea care ne ţine pe linia de plutire ! 
Postez ... o melodie de care mi-am adus aminte astă seară când a apărut mami cu busuioc la ureche, melodie veche dar care mi-a plăcut mult: 

6 comentarii:

 1. Un weekend minunat, draga prietena japoneza! :) cu drag, Ioana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   şi eu îţi doresc, cu mult drag, weekend cât mai plăcut !

   Ștergere
 2. A veces una fotografia,puede ser un conato de obra de arte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   da, şi eu iubesc fotografiile !
   multă sănătate!

   Ștergere
 3. Munca si satisfactii ! Mi te inchipui intrand in bucatarie si gustand din mancarea pregatita de mama ta :) Floarea de dovlecel e grozav de buna si dovleceii fragezi sunt minunat de dulci. Sa mearga toate bine in gradina si sa aveti recolte frumoase ! Cele mai bune urari parintilor !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   este o mare bucurie pentru sufleţelul meu când îţi citesc cuvintele! mă bucur mult că ai găsit timp ca să îmi citeşti ''jurnalul''!
   mulţumesc frumos pentru urările transmise!
   cu drag, îţi doresc o seară cât mai plăcută şi o săptămână plină de realizări !

   Ștergere