duminică, 28 decembrie 2014

jurnalul (77)Astăzi (data/ora)... duminică, 28 decembrie, ora 14.13
A venit şi a trecut ... foarte repede şi perioada Crăciunului, poate prea repede ! bineînţeles că m-am bucurat de o perioadă minunată, plină de linişte sufletească împreună cu mami şi ticuţu, cu sora mea (prin intermediul conexiunilor internetului...) ... a fost o perioadă scurtă dar trăită intens!   
Zi după zi, gândesc ... că viaţa este frumoasă trăind momente pline de simplitate, cu puţine pe masă dar bogaţi în prieteni adevăraţi (mulţumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dat ocazia să înţeleg, cu adevărat, ce înseamnă ''prieten'') - eu, care toată viaţa am fost o singuratică ! o lecţie de viaţă pe care nu ştiu dacă am înţeles-o în totalitatea simbolisticii !!! 
Nu am învăţat foarte multe ... dar încerc din răsputeri să muncesc şi să fac faţă la locul de muncă - mai ales că de Revelion voi lucra - prima oară în viaţa mea, nu voi fi acasă dar voi fi într-un colectiv mare şi voi simţi, ca şi ei, cum este să munceşti şi să te bucuri de noaptea trecerii dintre ani !!!    
Munca ... îmi place de când mă ştiu ! 
Bucătăria ... este în amorţire, toţi ne odihnim pentru că este duminică şi ne bucurăm că suntem împreună, iar la masă mami s-a întrecut pe ea, servindu-ne cu mămăliguţă fierbinte şi sărmăluţe ! căldură am făcut dar parcă frigul de afară (este geruleţ ...) se simte ! Leuţu şi Puiu ies foarte rar din culcuşurile lor, doar când mami le aduce mâncărica sau eu merg să sparg lemnele - atunci îmi ţin de urât şi mă încurajează! 
Sunt îmbrăcată ...  tot în haine groase !
Citesc ... pe facebook ... am primit şi transmis mesaje către toţi cunoscuţii - aşa este frumos de sărbători, măcar cu această ocazie să ne amintim unii de alţii !!! 
În aşteptarea ... sosirii serii, savurez o cafeluţă (pregătită de mami) şi îmi scriu ''jurnalul'' (de care mi-e drag, face parte efectivă din viaţa noastră, toţi sunt mulţumiţi de ceea ce scriu aici)!
Realizările ... sunt cotidiene, legate de serviciu şi casă - aş realiza mai multe dar timpul zboară repede şi reuşesc doar să mă odihnesc puţine ore, să mâncăm împreună (e o adevărată plăcere pentru noi), să sparg lemne pentru zilele următoare şi să verific, pe facebook, mesajele de la surioara mea... 
Ascult ,.. emisiunea pe ''Realitatea Tv'' şi ''bâzâitul'' lui ticuţu care moţăie ... mami umblă când prin casă, când pe afară - se ocupă de plantele pentru ceai (reface stocul din casă) ...
În casă ... este o atmosferă plăcută - seara şi dimineaţa se aprind luminiţele din brad şi de la fereastră - şi astfel simţim aerul deosebit al sărbătorilor!         
Prefer ... sărbătorile în familie dar în viaţă nu poţi face numai ceea ce îţi place!
Speranţele ... se leagă de Bunul Dumnezeu dorindu-ne sănătate - atât pentru noi, ca familie, cât şi pentru toţi cei cunoscuţi şi necunoscuţi !
Pentru postare ... aleg o fotografie (de pe internet) care îmi aduce aminte de frumuseţea copilăriei:

2 comentarii:

 1. Se simte la tine amprenta Craciunului.Esti mai linistita ,mai multumita,chiar daca vei lucra la trecerea dintre ani.Sa ai caldura in suflet si in casa ,iar in viitor mult noroc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   da, sărbătorile de iarnă au un efect plăcut asupra mea - îmi liniştesc sufleţelul zbuciumat - reuşesc să simt că nu sunt singură, ci că am prietene !
   mulţumesc frumos pentru urări!
   îţi doresc, cu drag, multă sănătate!

   Ștergere