sâmbătă, 20 decembrie 2014

jurnalul (77)Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 20 decembrie, ora 18.18
A sosit şi ziua ... când icoana Crăciunului a fost adusă şi la noi în casă - părintele a trecut şi pe la noi, ocazie cu care am cumpărat şi calendarul creştin pentru 2015 !!! în ajun de mare sărbătoare, pe 24 decembrie, voi împodobi brăduţul (artificial ...) şi prin toată casa (deja avem coroniţe frumoase pe afară, la uşi), apoi voi aprinde toate luminiţele instalaţiilor aşa ca să simţim copilăreşte apropierea Crăciunului ! acum nu ştiu dacă Moş Crăciun  va veni şi pe la mine cu un cadou ... sper să considere că am fost copil cuminte !!!
Gândesc ... că ar fi trebuit ca părintele să aibă cuvinte plăcute sufletelor noastre creştine, în prag de mare sărbătoare... dar n-a fost aşa, ne-a amintit că trebuie să plătim contribuţia pentru 2015 când va reveni cu ocazia Bobotezei !!! asta e viaţa reală, din timpurile noastre pragmatice!
Fie că am reuşit să învăţ ceva sau nu ... timpul tot a trecut ! mai este puţin şi va veni şi marea sărbătoare din iarnă ! apoi Revelionul !    
Voi munci ... cu ocazia sărbătorilor din acest an - pentru prima oară în viaţa mea !
Bucătăria ... este încă activă, am mâncat deja dar mai avem de încălzit casa - este o răcoare pe care nu am reuşit s-o biruim ! focul se aude dar parcă nu se simte bine căldura în casă !
Sunt îmbrăcată ...  tot în haine groase - nici nu mai contează culoarea, importantă este grosimea şi numărul straturilor - ca foile de la varză!
Citesc ... date pentru a finaliza o analiză astrologică pentru un puişor de om - în speranţa de a-l ajuta (aşa cum pot şi eu) pe drumul lui ce de-abia s-a deschis, de câteva luni de zile, prin această lume!!!
Aştept ... - calmă - sosirea fiecărei zile din acest final de an !
Realizări ?!... din două în două zile, sparg lemne! am ''obosit'' coada toporului (în zona de lângă fier) - dovadă că nu ştiu să dau corect cu toporul în buturugă ... aceasta este ''tehnica'' mea de a sparge lemne: ridic toporul deasupra capului şi dau cu toată forţa mea în buturugă, alegând o anume zonă, dar mai departe ... toporul face ce vrea el !!! şi după trei buturugi mari, sunt enorm de transpirată şi gata, obosită!!! noroc că ''bodyguarzii'' mei mai trec periodic pe la mine şi mă încurajează fiecare (geloşi unul pe altul) în felul lui: mă ling pe mâini şi pe faţă, în încercarea de a-mi da forţă când ei ''simt'' că dau rateuri !!!    
Ascult ,.. la această oră bilanţul de activitate al domnului preşedinte Băsescu, discursul de final de mandat. mami doarme deja, enorm de obosită, iar ticuţu moţăie - ca o băbuţă - la final când îl voi întreba cum a fost discursul, îmi va spune că ... a fost interesant !!!
În casă ... sper să fie, la final, atinsă temperatura dorită !       
Prefer ... să am mai mult timp liber şi pentru mine ! dar cine ştie când o să vină acel moment !?

Speranţe ... sunt tot la Bunul Dumnezeu - singurul care ştie ce este în sufletul meu şi îmi cunoaşte, pas cu pas, zbuciumul zilnic !
Postez ... fotografii care vă vor ajuta să vedeţi cum arată o buturugă (din cele mici ca dimensiune...) spartă de mine:
8 comentarii:
 1. Bom domingo! Ótima semana!
  °。✿⊱。。

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   eu îl aştept, cu drag, pe Moş Crăciun!
   îţi doresc o săptămână minunată!

   Ștergere
 3. Bună draga mea!
  Citind aceste rânduri m-au întristat mult,îți doresc ca anul ce vine să-ți
  aducă tot ce-ți doreși,sănătate,fericire și putere de muncă!
  Sărbărori liniștite îți doresc,draga mea!
  Pupici și îmbrățișări calde!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   a fost un an greu, într-adevăr! dar am luptat şi lupt în continuare!
   mulţumesc, din inimă, pentru urări, dragă prietenă!
   îţi doresc, cu drag, o săptămână minunată!

   Ștergere
 4. Sti ca rar sar peste jurnal,dar azi m-ai intristat rau.Mi se pare ca muncesti prea mult si greu.Esti atat de calma,umila,buna, ca e de neimaginat pentru mine .Esti unicat! O sa-i scriu mosului si as vrea sa-ti aduca multe,multe.Numai bine, draga mea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   într-adevăr e mult de muncă ! ce să facem, asta e !!!
   sper să vină şi la mine Moş Crăciun !!!
   îţi doresc, din toată inimioara mea, multă sănătate şi să ai o săptămână minunată, împreună cu cei dragi ţie !

   Ștergere