vineri, 12 decembrie 2014

jurnalul (76)
Astăzi (data/ora)... vineri, 12 decembrie, ora 19.37
Zi după zi ... ne apropiem de marea sărbătoare a iernii, Crăciunul !!! a fost multă ploaie, a fost şi puţină zăpadă, ieri şi azi fost şi ceva soare dar pe seară ''a sosit'' ceaţa ... ce va mai fi, oare, până la săi rbători ?! cât de mult am aşteptat prima ninsoare - şi s-a petrecut în timp ce eram la lucru şi nu m-am putut bucura ca un copil de fulgii de zăpadă !!!
Mă gândesc ... că este pentru prima oară în viaţa mea de om matur când voi lucra în apropiatele zile de sărbătoare: sărbătoarea creştină şi sărbătoarea dintre ani!
Învăţ ... să stau cuminte, în ''banca'' mea ! e greu pentru mine ca să înţeleg şi să mă pliez la mentalitatea generaţiei actuale!    
Muncesc fizic ... pentru a asigura stocul de lemne, zilnic, pentru foc... şi suflarea de ''bodygarzi'' este foarte fericită că se poate plimba pe lângă mine, mă poate linge ... şi mă poate păzi ! 
Bucătăria ... este în perioada dinainte de a închide coşul sobei - aştept să se oprească focul - şi voi începe ritualul de plimbare pe afară, pe lângă casă, la coş şi la sistemul improvizat de mami - pentru a menţine mai bine căldura în sobă!
Sunt îmbrăcată ...  în haine groase, ca un curcubeu - cu cât mai colorate divers, cu atât mai vesele şi mai călduroase! 
Citesc ...  lista de cumpărături - altceva mai ''intelectual'' cred că voi citi (dacă, între timp, nu voi uita de acest frumos obicei...)  în viitoare timpuri, mai delicate pentru sufletul şi fizicul meu .... 
Aştept ... ore liniştite de somn odihnitor şi recuperatorrrrrrrrrr!
Realizări ?!... nu cred că mai pot bifa multe - este frig ! aaa, da - mi-aduc aminte că azi am ''plimbat'' un sac cu boabe de porumb la o prietenă a mămicuţei în scopul de a primi la schimb ceva mălai, bine măcinat - dar prietena nu a fost acasă - deci, treabă rezolvată pe jumătate:am lăsat acolo porumbul dar nu am luat mălaiul!  
Ascult ,.. normal pentru această oră, emisiunea de ştiri la tv - mami este cu jumătate de ''ureche'' (moţăie în plăpumioară) şi când nu înţelege, ne întreabă, pe mine şi ticuţu, câte ceva ! poate voi reuşi, în această seară, să mai lucrez ceva la calculator pentru un mic ''sufleţel''...
În casă ... este totul în aşteptarea nopţii când toată ''suflarea şi nesuflarea'' se vor odihni ...      
Am preferat ... zilele cu căldură, când în casă simţi cu drag sosirea iernii şi a sărbătorilor specifice !
Speranţele ... se leagă de Bunul Dumnezeu - Naşterea Domnului Iisus ne va aduce mai multă voioşie în suflete!
Postez ... o imagine frumoasă cu trandafirul iernii, trandafirul japonez:
  

şi o adresă unde puteţi citi câteva curiozităţi specifice arhipelagului japonez:
http://www.ziare.com/magazin/inedit/despre-incalzirea-trotuarelor-si-alte-curiozitati-japoneze-1...

8 comentarii:

 1. Odihna placuta in weekend si spor la pregatirile de Craciun ! Desi nu mai suntem copii, asteptam sarbatorile cu aceeasi nerabdare :) tare frumos e trandafirul japonez !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mi-ar place să am şi eu un weekend acasă dar lucrez sâmbătă!
   şi noi de-abia aşteptăm să împodobim bradul în ajunul Crăciunului!
   este o sărbătoare tare dragă sufletului nostru de copil !
   multă sănătate îţi doresc, cu mult drag!

   Ștergere
 2. La evoluciñon nos puede ofrecer tantas maravillas,y las flores son parte de ellas
  Saludos

  RăspundețiȘtergere
 3. Tu nu faci multe fotografii,dar trandafirul tau face cat un album.Astept sa citesc jurnalul tau ,scris intr-un ton mai optimist,mai vesel. Un weekend placut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   sper să vină un timp când să fiu şi eu mai veselă !
   cu drag, îţi doresc să ai o seară cât mai plăcută!

   Ștergere
 4. draga mea,jurnalele tale imi aduc o liniste in suflet...din ce scri,cum scri...nu vad decat liniste,caldura,,bucuria de afi cu cei dragi...de a fi pur si simplu...
  te imbratisez!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   îmi scrii atât de cald, mă încurajezi -- din inimă îţi răspund: mulţumesc frumos pentru că eşti alături de mine, în ''viaţa'' blog-ului meu!
   îţi doresc multă sănătate!

   Ștergere