sâmbătă, 13 septembrie 2014

jurnalul (63)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 13 septembrie, ora 22.09
Ziua de azi ... a fost ca un ghiveci, cam din toate: muncă, oboseală, somn, tăiat pomi şi viţe-de-vie nedorite de mami şi ticuţu, cumpărături, ceva lucru la andrele ... 
Mă gândesc ...  că există prea multă vorbărie, un amestec halucinant de minciuni şi adevăruri ... şi am urmărit un fragment de reportaj unde oamenii erau întrebaţi ce limbă vorbesc şi nu ştiau !!! în ce societate trăim şi oare cum va fi următoarea perioadă ?!
Am învăţat ... multe în viaţa mea şi totuşi greu reuşesc să mă adaptez timpurilor actuale !  
Sufleţelul meu ... e în ''stand by''  oare? acum scriu dar parcă sunt cam ameţită ...
În bucătărie ... mami (ce a tras un mic puişor de somn între timp...) şi ticuţu au atacat o mică gustărică pentru că şi-au dat seama, cu stupoare, că nu au mâncat nimic în seara aceasta! eu am mâncat puţin mai devreme ... 
Sunt îmbrăcată ...  în pantaloni de pijama gălbui, tricou roşu...
Ce mai citesc ?... tot NIMIC....
Aştept ceva? ... nu mai aştept - muncesc şi nu mai gândesc, parafrazând o strigătură celebră din timpurile celebre ale lui Iliescu - altfel nu mai termin rubrica mea de munci ale sezonului ...
Realizări ?... am început să bifez una câte una din activităţile stabilite dar - ce mă fac?! -  apar multe neprogramate...acum 2 zile am săpat la cazma o bucăţică din grădina mare (7 m x 6 m), ore în şir până s-a întunecat şi noroc că s-a aprins becul din drum şi am avut lumină ca să termin ... eram încălţată cu o pereche de bocanci decupaţi de-ai lui ticuţu - parcă eram Muc cel Mic (din ''O mie de nopţi'', ştiţi povestea nemuritoare ?)- mami nu a vrut să-mi dea încălţăminte mai bună de frică să nu o stric săpând cu cazmaua)...dar acum ce ne facem ? eu am terminat bucata de săpat dar a început Leuţu - sapă pe unde crede el , azi am fost ''pedepsită'' de mami ca să astup toate gropile (am astupat vreo 3 sau 4 şi la una nu m-am mai dus că era mai greu de accesat acum, a izolat mami zona), una fiind chiar în parcela săpată de mine -  a vrut:
    1. să-mi arate că mă iubeşte şi sapă în locul meu, ca să nu mă mai obosesc eu ...
sau:
    2. să-mi arate că nu am săpat bine şi mă învaţă el cum trebuie ...   
deocamdată Leu s-a ales cu pedeapsă, noaptea este închis - chiar acum latră de mama focului, ''cât mai stă închis că el are de săpat!!! '' Puiu este suspect de cuminte - când o mai face şi el altă poznă ''colţoasă'' ?
Ce mai ascult ?,.. am ascultat, acum câteva minute, la tv - mami şi ticu urmăreau de fapt la ''Favorit''-, o emisiune ce a prezentat fragmente dintr-un spectacol cu Fuego şi m-a  emoţionat că am ascultat nemuritoarele melodii ale lui Dan Spătaru ! 
În casă ...  se  simte oboseala acumulată în toţi membrii găştii noastre ...  
Prefer ... să fiu cât mai activă, indiferent dacă reuşesc toate câte le încep, dar LUPT...
Sper ... să reuşim să cumpărăm lemne şi să fie multeeeeeeeeee...
Vă invit ... să reascultăm o melodie ce m-a emoţionat, a vibrat până şi cea mai mică particulă a sufleţelului  meu, ca şi cum aş fi fost iar copil, la şcoală, în clasa I.... 

8 comentarii:

  1. În rândul patru, banca de la geam, am stat și eu în vremea liceului...îmi amintesc cu plăcere și/mi este dor!
    Ești plină de energie și activități! Săptămână rodnică și binecuvântată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      lupt şi eu cu posibilităţile mele !
      îţi doresc, cu drag, multă sănătate !

      Ștergere
  2. Cand citesc in jurnalul tau ma surprinde puterea ta de munca,alaturi de o vointa de fier si eu mi te imaginez o fiinta micuta.plapanda,sensibila.E greu sa ai sau sa-ti faci timp mai mult pentru tine .O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      se spune că Bunul Dumnezeu ne dă să ducem cât putem duce ! unul din darurile pe care le am de la Bunul Dumnezeu este o mare voinţă - asta mă ajută în momentele grele ! şi mai ales o mare dragoste pentru membrii familiei ! am uitat demult de mine !
      cu drag şi cu mult respect, îţi doresc multă sănătate (bineînţeles şi întregii familii, mai ales micuţei nepoţele) !

      Ștergere
  3. Multa treaba ... cred ca daca sapam asa o parcela nu mai apucam sa stau cu laptopul in fata :) Iar tu reusesti sa mai si tricotezi ! Bravo !
    Te ingrijoreaza iarna ce va sa vina, vad ca te gandesti la lemne ... Aveti paduri pe-aproape sau vin de departe ? Eu iti urez spor la toate, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      Bunul Dumnezeu mă ajută să găsesc câte puţin timp pentru multe activităţi ! cândva am fost şi eu mai plăpândă ... dar s-au dus demult acele timpuri !
      ... lemnele pentru iarnă - grija mea este legată de fondurile necesare - încă strângem bani !
      dar încet-încet o să depăşim şi acest obstacol!
      o seară liniştită îţi doresc !

      Ștergere
  4. Chiar esti foarte activa...yoamna si primavara sunt de regula aglomerate...insa toamba in specisl mi se pare extrem de aglomerata..cu pregatiri pentru iarna...sa nu uiti nicicand de odihna....spor in toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      da, e foarte multă muncă! poate mă voi odihni când va veni iarna!
      mulţumesc frumos pentru urare!
      şi eu, cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere