duminică, 10 august 2014

jurnalul (58)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 09 august, ora 23.16
Ziua de azi ... a fost aglomerată dar şi foarte fierbinte ! cred că vor începe zilele caniculare ... 
Mă gândesc ...  într-una şi totuşi nu ştiu dacă mă ajută la ceva gândurile... cred că este o pierdere de timp şi energie ! mai mult îmi place să realizez practic !  
Am învăţat ... să fiu ascultătoare, cam prea cuminte, aş spune !   
Sunt recunoscătoare ... că mai am câte o şansă, periodic, de la Bunul Dumnezeu ca să mai realizez câte ceva!
În bucătărie ... nu mai e demult activitate ... am mâncat repede în seara aceasta şi am ieşit afară ca să udăm plantele ...
Sunt îmbrăcată ...  în pantaloni scurţi roşii cu buline mici albe; tricou roşu; şosete (am fost în grădină la udat) ...
Am citit ... doar câteva pagini dintr-un volum scris de Ana Blandiana, ceva eseuri ... dar , cinstit, mai mult plimb cartea după mine ...
Aştept ... în continuare - deşi am văzut că pe la mine ursitoarele au fost mai dure! - o viaţă mai uşoară !
Am meşterit sau mai bine zis am realizat ... de toate:am spălat, am însoţit-o pe mami la o pomană (de fapt parastas), am udat plantele în grădini - pământul este uscat de puterea soarelui din ultimele zile... curios, grădinile sunt pline de broscuţe (mici cât jumătate din degetul meu mic) şi ţânţari - i-au adus ultimele ploi de pe cine ştie unde ...  
Ascult ... liniştea nopţii ce s-a lăsat peste toate ... televizorul lui ticuţu este fără sonor, mami doarme deja de ceva timp, căţeii mai latră câte puţin (îi întărâtă câte o persoană ''binevoitoare'' care trece...) şi eu trebuie să ies ca să-i potolesc !!! 
În casă ...  este o atmosferă calmă ... deşi Luna Plină este ca şi venită !  
Prefer ... să am mai multe alternative (''portiţe lăsate deschise'' le spun eu) ...
Sper ... să avem o duminică frumoasă - deşi eu lucrez mâine! 
Aici vă prezint ... o fotografie dragă mie - mami care a cules o parte din producţia noastră de fasole, a uscat-o şi o ''bate'':

4 comentarii:

  1. Eu iti urez tot binele, draga mea ! Sa ai incredere in tine si sa te bucuri de lucrurile simple si de clipele de liniste pe care le traiesti alaturi de parinti. Mie imi lipsesc ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      Dani, mulţumesc frumos petru urări! nici nu ştii cât de mult îmi place traiul împreună cu părinţii, aici, în gospodăria noastră aranjată de noi cu multă muncă atât de mult! tristă sunt pentru că reuşesc cu greu să depăşesc obstacolele acestei perioade !
      ştiu că eşti departe de părinţii tăi aşa cum şi sora mea, mai mică, este şi ea departe de părinţi - deci te înţeleg!
      îţi doresc multă sănătate, prietena mea dragă şi atât de departe!

      Ștergere
  2. Eu bateam fasolele in sac direct. Legam sacul si -l bateam ep toate partile. Scoteam tecile si le si controlam la mana , dar in genere nu ramanea nici macar o fasola. Singurul avantaj este ca fasolele sunt deja stranse numai bune de vanturat:). Ce nu-mi palcea absolut deloc era culesul fasolelor, mai ales ca noi el tineam printre ransurile de porumb si ma zgariau oricat de imbrcata as fi fost si oricat de dimineata (5-6) m-as fi dus la cules... o saptamana plina de racoare si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      am reuşit să avem, în mod neaşteptat, ceva producţie de fasole, pe care am uscat-o pe terasă ! mami este foarte mulţumită !
      cu drag, îţi doresc un weekend minunat!

      Ștergere