sâmbătă, 12 iulie 2014

jurnalul (54)



Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 12 iulie, ora 22.47
Ziua de azi ... a fost o zi plină de activităţi: începând cu pâinea făcută în casă, cu cumpărăturile, cu buruienile jumulite din grădina mare, pieptul de pui tocat la robot, iar pâine făcută pentru mâine ...mami cu prepararea mâncărurilor, compotului de corcoduşe ... aproape că nu mai ştiu câte au fost ... şi bineînţeles, ''am pus ţara la cale''' cu micuţa şi ticuţu ... 
Mă gândesc ...  că zilele trebuie utilizate din plin ... fiecare zi are un specific al ei ...
Am învăţat ...  lucruri noi în ultimele zile ... ca o glumă (făcând haz de necaz): eram în grădină la buruieni şi m-a întrebat ticuţu ce fac; eu am răspuns: ''ca în ultima perioadă de viaţă, sunt la munca de jos şi învăţ continuu pentru că descopăr cât de multe noţiuni îmi lipsesc în viaţa actuală...'' am descoperit că ceva s-a repetat în viaţa mea, ca pe o spirală în evoluţie - am început munca cu o meserie şi acum a apărut ca din senin, o altă muncă cu un nume ce se repetă dar într-un plan superior ... ciclicitate stabilită de Bunul Dumnezeu ! voi reuşi să învăţ aşa cum trebuie ?     
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu că în ultimul an - an de şomaj - am trecut prin activităţi atât de diverse ce mi-au ''călit'' muşchii pe care îi pot folosi acum ... 
În bucătărie ... miroase a pâine caldă - am făcut iar pentru ziua de mâine - am hotărât să facem sâmbăta şi duminica - ca pe o distracţie pentru toţi ! 
Sunt îmbrăcată ...  în: costumaţia de noapte: pantaloni lungi, culoare galben-pai; bluză de pijama, culoare galbenă, cu floricele mărunte...      
Am citit ... dintr-o carte scrisă de Octavian Goga, ''pagini noi'' ...
Aştept ... liniştită desfăşurarea evenimentelor cotidiene la care încerc să mă adaptez din mers...
Am început să meşteresc ... ceva nou ... pot zice: o meserie nouă !!!   
Ascult ... la tv : comentariul de la ''finala mică'': Olanda-Brazilia ...  ticu are şi ochelarii fumurii ca să vadă mai bine, cu ochii relaxaţi !
În casă ...  este...      
Unul dintre lucrurile mele preferate ... să fac tot ce se poate azi, să nu las pe mâine!
Mâine ... este DUMINCĂ - în sfârşit mă voi odihni şi eu puţin !
Aici vă prezint ... o imagine minunată - preluată de pe o pagină din facebook, de la ''Japonia, departe, aproape'':

12 comentarii:

  1. El pueblo japones siempre rinde culto a la belleza
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand folosim: Fac ce pot azi, nu las pe maine.....facem multe lucruri, de multe ori cu lenea trebuie sa ne luptam. O saptamana binecuvantata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      în acest stil muncesc, seara sunt ''lată'' de efort!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere
  3. Imi era dor sa citesc acest jurnal.Asa te-am gasit si-mi amintesc cu cata seriozitate relatai,ca azi.Mi se pare o nedreptate sa faci asemenea munci acasa,dar tu te-ai consolat cu gandul acesta.Poate se va roti norocul si va ajunge la tine mult,mult.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur enorm că îţi place ce scriu-sunteţi prietenele mele pe care nu le am în viaţa reală.
      ştii cântecul cu: ''când s-o împărţit norocu'...'' cred că şi eu am fost plecată la vreo activitate şi nu a mai rămas mare lucru din noroc şi pentru mine!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere
  4. come visit here, greetings introductions friends, do not forget to visit friends behind it, perhaps this video can be useful for a sister, niece or may posterity. apologize for not deign

    RăspundețiȘtergere
  5. came to visit while menabwa game interesting and funny free download, greetings introductions yes friend

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci activitate pe toate fronturile si optimism printre randuri :) Ma bucur, ca simt atata energie si voie buna in scrisele tale ! Zile frumoase, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      are o mare importanţă pentru mine ca să descopăr rândurile scrise de prietenele mele!
      chiar dacă nu am motive ca să fiu cu voie bună, energie am de la Bunul Dumnezeu ca să fac faţă muncilor (chiar dacă nu sunt Hercule-Heracle ca să înfăptuiesc cele 12 munci...)!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere