duminică, 8 iunie 2014

jurnalul (49)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 07 iunie, ora 23,33
Afară ... a fost o vreme minunată... afară foarte cald, înăuntru în casă - răcoare... în grădini, simt că plantele îşi iau rolul în serios după atâtea zile de ploi ... au înţeles că a venit vremea să crească şi să rodească !!! 
Mă gândesc ...  că am prezentat doar o ''faţă'' celor din jurul nostru, posibil că neimplicându-mă mult în exteriorul gospodăriei, vecinii (cam negri în cerul gurii...) m-au crezut ori proastă, ori  bleagă...acum au văzut că îi pot pune la punct cum nu s-au aşteptat ! am avut ''război'' cu ocazia pietruirii drumului ... au vrut ca noi să rămânem cu gropi şi pietrele toate la ei şi s-au ''coborât'' cam mult pentru asta (nu intru în amănunte cu ''coborâşul ' lor - nu merită osteneala...)... pot doar să spun, că eu am plecat spre primărie (fără să le spun unde plec - deja mai venisem cu un reprezentant de la primărie mai devreme...) ameninţându-i cu represalii şi mami mi-a spus că i-a văzut având frică - au cărat cu roaba surplusul de pietre luate (până m-am întors eu acasă victorioasă) şi ne-au lăsat în pace de atunci ... şi aşa avem şi noi pietriş pe drum, la intrarea principală a gospodăriei (ieşirea secundară, din spatele gospodăriei, este demult timp aşa cum trebuie, cu pietriş dar acolo nu avem vecini duşmănoşi!) ... şi tot ''războiul'' pentru că vecinii - de peste drum de noi - vor ca toată apa de ploaie să intre prin şanţuri numai la noi în curte ... nouă ne place apa (că ne menţine curaţi ! ) dar atât de multă ?!
...''prietena japoneză'' are mult bunul simţ - ce o face să stea cuminte mult timp - dar ştie şi să lupte ! 
... şi culmea, ''războiul'' l-am dus legată la frunte exact ca un adevărat japonez...
... la final, ca un bun japonez, m-am înclinat în semn de mulţumire spre Răsărit şi m-am închinat Bunului Dumnezeu !
Citesc ...  din ce în ce mai puţin ... munca în natură mă atrage din ce în ce mai mult! şi ziua de vară este atât de lungă şi frumoasă !!!
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu - în orice clipă a existenţei mele ! 
În bucătărie ... e linişte ... mami doarme deja... şi-a terminat, cu succes, activitatea ce are grijă de stomăcelele noastre! 
Sunt îmbrăcată ... deja în cămăşuţa lungă de noapte: roz cu inimioare şi mai mici, şi mai măricele...
Aş vrea să ... am timp mai mult ca să pot acorda atenţia cuvenită fiecărui sector din viaţa noastră cotidiană... deocamdată am reuşit doar să tai iarba şi să smulg buruienile (le-a ajutat ploaia să crească...) şi seara să ud plantele...şi să adun muşeţel (eu am răbdare mai multă) ... mami este responsablă cu pătlagina... am mai aunat şi uscat gălbenele. flori de salcâm, flori de soc, mărar, leuştean ...
Aştept ... o zi frumoasă de duminică! o să fie sărbătoare mare !  
Weekend-ul ... a adus multe surprize - aşa este orice zi guvernată de cifra 7 ! ziua a debutat cu o vizită neaşteptată, matinală: fiind ''Moşii de vară'', un vecin a venit special la ticuţu ca să-l vadă şi să-i împartă, printre altele, cireşe ...     
Ascult ... ştirile la tv, ceasul ce spune:  tic-tac ... şi răsuflarea mămicuţei - este ''lată'' de oboseala zilei ! ticuţu mai urmăreşte la tv, mai ''moţăie'' ...
În casă ...  e atmosferă plăcută ...
Îmi doresc ... să aud doar veşti bune ... 
Sfârșitul săptămânii ... este în desfăşurare ... 
Aici vă prezint ... cu drag încă ceva din gospodăria noastră: minunatul nostru alun ...

6 comentarii:

  1. Frumos!
    Duminică cât ai frumoasă îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      şi eu îţi doresc o duminică plăcută!

      Ștergere
  2. °❤❤彡º°。

    Boa semana!
    Beijinhos.

    ✿✿° ·.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      şi eu îţi doresc o săptămână minunată!

      Ștergere
  3. O prietena-japoneza razboinica,nu te credeam.Asa sunt oamenii.Daca nu te dai la ei sa-i acoperi,te iau de fraier.Eu nu prea am probleme cu vecinii,dar am avut unul,pe care l-am acoperit si de atuci suntem prieteni.Imi esti tare draga cand scrii acest jurnal,sti asta! O seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      foarte rar sar la ''război'' dar nu mi-e frică să sar la luptă!
      nevasta vecinului a luat în mâna o piatră ca să mă lovească, bărbatul ei era agresiv lângă mine...şi eu le-am spus liniştită: ''hai dă cu piatra că tu o păţeşti!'' ... şi ei au văzut că nu mi-e frică! cum să nu-mi apăr familia?
      mă bucur enorm că ţi-a plăcut jurnalul şi de săptămâna aceasta...
      cu drag, îţi doresc o seară de duminică minunată!

      Ștergere