sâmbătă, 18 ianuarie 2014

jurnalul (29)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă 18 ianuarie, ora 19.52
Afară ...  nu mai ştiu ce anotimp este (deşi frumoşii ghiocei ce-i am în grădina din faţa casei spun că ar fi primăvară...) ... ziua începe cu ceaţă deasă, apoi se ridică ceaţa dar rămâne o vreme mohorâtă ... seara, când execut turul în spatele casei ca să închid coşul sobei (nu se poate fără foc - chiar cu soba fierbinte, în casă parcă se simte umezeala de afară), respir cu plăcere un aer de primăvară foarte plăcut şi gândurile ce mă cuprind, brusc, mă pun în alertă - parcă nu mai percep bine situaţia (în casă am făcut focul, afară noaptea e plăcută...) !!! 
Mă gândesc ...  că este atâta schimbare în ... toate: vreme, relaţii între oameni (unii devin brusc prieteni din duşmani, alţii devin brusc duşmani din prieteni) ... ziua trecută am primit telefoane neaşteptate de la 2 familii ce fac parte din arborele genealogic al lui ticuţu (şi despre care nu mai ştiam demult nimic...) - evenimente ce sunt strâns legate de menţinerea apropierii noastre sufleteşti de o persoană dragă nouă din arborele genealogic al mămicuţei mele ... 
Am putea să învăţăm ...  multe, mai ales din evenimentele triste de care auzim aproape zi după zi ... dar puţine persoane analizează substratul unor astfel de întâmplări - darămite să ia aminte!
Sunt recunoscătoare ... ca în fiecare zi, Bunului Dumnezeu!
In bucătărie ...  s-a terminat orice activitate! toţi suntem adunaţi în celălalt mare spaţiu al aripei de sud a casei: ticuţu cu ochii în televizor, foarte atent, să nu scape vreun jucător vreo minge spre el, că are ochelarii cu lentile mai fumurii; mami e deja în sectorul 'somn'; iar eu scriu jurnalul - în timp ce ticuţu mai mă spionează cu câte o întrebare de genul:''ce scrii'?' ''unde scrii?'' ... căţeii dorm ... (pardon! Puiu doarme dus, dar Leu doarme cu grijă, vigilent - e runda lui de pază - adică mai doarme, mai latră din patul lui cald - ca să se sperie ''duşmanul'' - şi câte o dată mai iese afară ca să facă o inspecţie a terenului şi ... un pişu ... am văzut că trebuie să pună semne de acest fel amândoi căţeii peste tot, după lungi analize olfactive ...)
Sunt îmbrăcată ...  tot adecvat frigului ...
Caut să citesc ...  în continuare câte ceva din anumite cărţi din bibliotecă ... deja cam deranjez spaţiul locuibil pentru că am tot cărat după mine mai multe cărţi (oscilez mult în dorinţele de lectură...) ...
Aştept (sper) ... desfăşurarea zilei de mâine, mami va merge la târgul de săptămână (am scris vreodată despre acest tărg ? - poate voi povesti mai pe larg evoluţia lui ...) şi cred că va veni cu tolba plină de ştiri (a cam rămas în urmă cu acest sector...) fiind izolată de vremea neplăcută - şi ei îi este teamă de influenţa negativă a ceţii asupra respiraţiei sale !!!  
De meşterit ...  sunt cam leneşă ... nu mai am lemne de spart, nu pot să sap în grădină (că e noroios totul), cu gătitul nu mă ocup, merg doar la cumpărături şi la tv (filme)!!! şi mai am deja şi 2 volume mari pe care încerc să le finalizez (adun: lipesc sau rescriu tot ce am adunat de ani de zile, în ordine alfabetică) cu reţete (unul cu dulciuri, altul cu mâncăruri)  ...  
Ascult ... meciul la tv-ul lui ticuţu - nu am ce face (până termin jurnalul...)...
In casă ...  e bine ! cam aglomerat - fiecare şi-a adus (în această aripă încălzită a casei...) tot ce a avut de protejat în această perioadă a anului ... şi periodic ne ceartă mami (când se împiedică de ele...)! 
Unul dintre lucrurile mele preferate ... să am grijă de sănătatea membrilor familiei, adică ca o ''cloţă'' (aşa zic oltenii) ''cotcodăcesc'' şi mă zbucium când un membru al clanului nu se simte bine, pe moment - apelând la multidiversitatea cunoştinţelor mele (?!)...
Sfârșitul săptămânii ... aştept (împreună cu ticuţu) noutăţile pe care le va aduce mami de la târgul de săptămână! 
Aici vă prezint ... o frumuseţe japoneză:

13 comentarii:

  1. Daca ai sti cu ce placere citesc eu in jurnalul tau,te-ai minuna.Parca vad si filmul imaginilor descrise.Iti doresc o seara minunata,alaturi de parintii tai dragi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici tu nu ştii cu cât drag urmăresc ce îmi scrie fiecare vizitator! mă bucur ca un copil (sunt un veşnic copil !) pentru că eu sunt tare sinceră şi scriu cu tot sufleţelul meu totul !
      la fel vizitez şi blogurie prietenelor-prietenilor dar nu îndrăznesc să scriu multe la comentarii din prea mult bun simţ - poate deranjez, necunoscând bine relaţiile celor ce sunt pe Internet de mai mult timp !
      îţi doresc o după-amiază minunată!

      Ștergere
  2. Schimbarile sint intr-adevart tulburatoarea! Nu stii in cine sa ai incredere si in cine nu; oamenii de linga noi au devenit peste noapte foarte buni actori si cind ti-e lumea mai draga personajul pozitiv devine negativ. Macar in filme ramine la fel pina la final.

    Ce frumos trebuie sa fie la voi acasa: gradinuta, soba, casuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci e un fenomen pe care l-ai sesizat şi tu! la un moment dat mă gândeam că am luat-o eu razna !!! acum nu prea e chiar frumos, cu vremea de acum atât de noroioasă, totul este parcă atât de jilav ... dar o veni şi altă vreme - oare ce anotimp? . sunt curioasă! îţi doresc o după-amiază minunată!

      Ștergere
    2. Oare ce anontimp a venit? Trebuie sa fie un frigut la voi, de numa'! De zapada nu mai zic nimic!!!

      Tare sint ma supara cind ma doare sufletul si mi-e frica sa ma deschid in fata cuiva! Parca nici sa le aduni la inima pe toate nu poti... Nu stiu ce vremuri traim, dar oamenii incep sa ne dezamageasca din ce in ce mai mult.

      Ștergere
  3. Am citit cu placere aceasta postare! Iti doresc o duminica minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită! sper să mai găseşti subiecte plăcute pe aici, pe undeva...duminică plăcută!

      Ștergere
  4. Ador sa citesc jurnalele tale...mi se par atat de ..personale si parca nu scrii pe rubrici...ci ca o poveste...Imbratisari.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      scriu totul cu mult drag, viaţa cotidiană o trec prin filtrul percepţiei mele de copil visător incurabil!
      cu drag, o duminică plăcută îţi doresc!

      Ștergere
  5. Imi face palcere sa citesc astfel de jurnale...o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur că îţi plac peripeţiile mele cotidiene! e şi efectul visării mele !
      îţi doresc o după-amiază minunată!

      Ștergere
  6. Bună draga mea prietenă!
    Ca de fiecare dată te cietesc cu multă plăcere!
    Îmi plac tare mult detaliile pe care le expui în micul tău jurnal!
    O seară frumoasă vă doresc tuturor!
    Te îmbrățișez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      micile detalii fac parte din cotidianul vieţii mele...e un anotimp cam ciudat şi nu am prea multe de prezentat ...
      şi eu îţi doresc o seară frumoasă!

      Ștergere