sâmbătă, 7 aprilie 2012

omletă portocalie

O reţetă pentru 4 persoane:
     Ingrediente: 1 1/2 ceaşcă făină, 2 ouă, 2 ceşti lapte, un praf de sare, 5 ml ulei, 2 portocale (coaja rasă şi zeama de portocală), 1/2 ceaşcă zahăr farin.
     Mod de preparare:
     Se amestecă ouăle, făina, jumătate din ulei, coaja rasă de la portocale, sarea. Se adaugă treptat laptele. Se amestecă bine. Se prăjeşte în ulei bine încins. Se asează pe un platou. Se presară zahăr farin.
     Sosul: zeama de la cele 2 portocale, 2 linguriţe zahăr pudră. Se amestecă. Se pune pe foc şi se fierbe până se obţine un sirop.
     Se toarnă siropul peste omleta de pe platou.
     Se serveşte caldă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu