vineri, 25 noiembrie 2022

Jurnal (290)

💚 ... azi, vineri 25 noiembrie, ora 9, 51...

💚 ... de câteva zile plouă: când mult și repede, când încet, mocănește...și când nu plouă, bate vântul cel receeeee...brrr !

💚 ... am pornit această zi ca de obicei și, am avut o mare bucurie, revăd (pentru a nu știu câta oară...) filmul drag "Emma"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Emma_(1996_theatrical_film)


 - parcă  îmi revâd prietene vechi, dragi...mulțumesc TV1000 (https://ro.m.wikipedia.org/wiki/TV1000)

💚... mi-am adus aminte de o perioadă a copilăriei (a început să reapară mai des o reclamă la tv, poate de aceea ...😃)... pe atunci nu știam ce este ciocolata (🙃🙂)... dar nu mai știu nici de ce mami îmi dădea cavit ?! dar pentru mine acele tablete erau minunat de bune...

💚 ... am descoperit un filmuleț ce povestește despre o nouă descoperire ce ne prezintă un alt aspect din viața locuitorilor bogați ai Sarmizegetusei... de fapt filmulețul, realizat de TVR 1, are o vechime de 11 luni...🙃🙂...dar sunt mulțumită că am aflat măcar acum despre această minunată descoperire...

https://youtu.be/M6sUEfjCxHU

💚 ... am redescoperit plăcerea gătitului (de fapt, preparat...😃): o ciocolată caldă lângă căldura plitei:

paste făinoase (mult mai bine fierte...):

... dar mămăliguța o pregătesc tot pe aragaz, apoi adaug brânza rasă, brânza topită, smântâna...

💚 ... în grădina stropită de apa de ploaie ce a sosit și pe la noi, sunt sute de flori mărunte (din semințele căzute...) și crizantemele...pe masa de pe terasă sunt câteva flori:


... un mic păianjen a avut tupeul să încerce să mă înfășoare în pânza lui, hoțomanul...i-am arătat eu...

...micul păianjen a îndrăznit și pentru că a sesizat că am lăsat în casă, ca să zboare pe unde vrea (ca o mică înlocuitoare a greierașului...), o musculiță care este atât de mică încât abia o zăresc...:

💚 ... am găsit printre multe postări nefinalizate:

💚 ... am revăzut (și închideam tv-ul când se luptau... 😃) o reprogramare, pe canalul "Film Cafe", a filmului "Elena din Troia":

 (https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Film_Cafe)  

(https://m.cinemagia.ro/filme/helen-of-troy-elena-din-troia-9093/

... aparent subiectul vorbește de vremuri crâncene uneori, de zei cruzi...

... dar oare, timpurile noastre, aparent "civilizate", sunt diferite ?! nu ! atunci oamenii luptau față în față, în frunte cu regii lor, cruzi și lacomi dar curajoși... acum, cei lacomi, hotărăsc războaie dar stau ascunși și protejați,  adesea necunoscuți...pe teren sunt arme nimicitoare...oamenii nici nu știu pentru ce mor...

💚 ... am terminat cu acest film și, apoi la masă, am zis să văd un film mai drăguț...🙃🙂...și am găsit ! din "lac ìn puț..."   începuse deja...pe canalul Telestar1 (http://www.telestartv.ro/)... melodia filmului m-a ajutat să-mi amintesc:"Clanul sicilienilor"...

...deși dur și trist și acest film, m-a bucurat revederea a doi mari artiști cum nu cred că vor mai fi vreodată: Lino Ventura

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lino_Ventura

 ... Jean Gabin  (voce, joc scenic, costumație)

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Jean_Gabin

💚 ... am descoperit, că sunt păpuși japoneze, drăguțele Ningyo, ce pot fi confecționate din hârtie:

 ( https://view.livresq.com/view/5ffddf4d9eb0b300075fbb12/ )

12 comentarii:

  1. Și nouă ne dădea mama Cavit. :)) Tot așa, nu știam ce e ciocolata. Mai ales că locuiam la țară, rar aveam acces la dulciuri ... Încă se mai găsește Cavit, am văzut prin DM, în Bebe Tei...

    Trebuie să caut filmul Emma, nu cred că l-am văzut.
    Foarte faină poezia! Și apetisante mâncărurile!
    Zile senine! ♥️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost bolnavă când eram mai micuță, în spital...și credeam că mi se dau medicamente și injecții doar când eram bolnavă...iar cavitul parcă nu semăna cu noțiunea mea de medicament...ha, ha 😃
      Și eu îți doresc un weekend cât mai liniștit 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Probabil pentru calciu. Cred ca si eu am luat destul. Nu-mi vine sa cred despre cate filme povestesti. Artista din Emma imi place teribil, insa nu stiu care este filmul in care am vazut-o prima data. Mi-ai facut pofta de mamaliguta. Nu am mai mancat de ceva vreme. Si mi-au placut teribil papusile. M-am uitat putin pe link, dar parca nu detaliaza. O sa caut si eu.
    Paianenul a fost curajos, dar asa sunt ei. M-am uitat zilele trecute prin niste colturi si parca arata altfel...
    Un weekend linistit, draga Prietena!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori stau și mă gândesc:"Oare despre ce o să mai scriu în jurnal?!"
      Și apoi, se derulează săptămâna, ca un film, zi după zi...
      Nu am noroc să descopăr la timp unele filme...înainte îmi plăcea mult canalul Hallmark ce a devenit apoi Diva...Hallmark avea filme bune, adică cu scenariu "ca lumea", nu cu împușcături și "coooranți"...
      Știu pentru ce se dă cavitul dar încercând să-mi reamintesc perioadele, nu mai descopăr că eram bolnavă...mă credeam sănătoasă !
      Și eu îți doresc un weekend cât mai liniștit 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Si eu iti scriu tot dimineata :))) dar deja in dimineata urmatoare. Nu m-am trezit cu noapte in cap, dar inca nu s-a potolit bairamul sa pot merge la somn. Asa ca nu stiu cat de coerenta voi fi - ca un fel de „disclaimer”, hehe.

    Si la noi s-a facut frig de cateva zile. A nins la munte. I-am vazut in celecateva momente de senin in toata splendoarea lor aliniati frumos (in fata Bucegii, mai la stanga Fagarasii si tot asa). De Craciun, cand lumea cam pleaca, e cam singura zi cand e liniste si aer curat ca pe vremuri... in rest.....
    Vaaaaai N-am vazut Emma - e prima data cand vad trailerul. Ce tare e!!! Cred ca din aceeasi perioada stiam de Marile Sperante (Cu GP si Ethan Hawke). Mama si ce distributie faina are filmul!! Cred ca mi-ar placea sa il vad.

    Ohhh Cavit si Ascolecitin. Cum as putea uita. Cavit era pentru calviu si era galben. ascolecitin era ciocolatiu. Dupa 90 au stricat insa reteta si erau asa uleioase si nu am mai luat. Le-am redescoperit prin 2000 si din nostalgie am luat si eu (fericire mare) pana am descoperit gustul si citit ingredientele.. hahaha. Stii cum este? Ca la cipi. (ca au facut si CIPI mai nou) Imagine si nostalgie.
    Foarte interesant filmuletul cu Sarmizegetusa (apropo, mereu imi vine sa inversez s cu z... lol). Mi-ar placea sa vad un fel de montaj 3D - cum ar fi aratat. poate ca exista deja, cine stie. Stiu ca vazusem ceva asemanantor despre Constanta .. acum niste ani. Era ca un fel de muzeu virtual.

    Vaiii... :)))) Cacao. Stai ca mi-am amintit. Am vazut o americanca (presupun, ca ei au in general astfel de retete „simple”) care ne invata sa facam mix pentru cacao cu lapte. Adica: o lingura de cacao, vreo 2 de zahar alb pudra (brrrr), vreo 4 de lapte praf (daca nu erau mai multe chiar) si una de ... amidon de porumb (corn starch)........ Si le amesteca, punea in recipient (termen de valabilitate 3 luni parca) si punea o lingura in cana si turna lapte... Si cineva era foarte incantata ca sunt asa putine ingrediente... :O.. Nu stiu, eu lui Buni ii prepar asa: cacao pudra (am gasit una bio foarte buna si decenta ca pret), putin zahar (brun sau nerafinat, de preferinta, sau miere) si lapte (daca vrei sa fie mai cremos, cu putin caimac - lapte de vaca).
    Arata minunat bunatatile pe care le-ai pregatit! Si eu am facut mamaliguta pripita acum doua zile. :D Hihi. Buni e mare fan.
    Mi s-au uscat floricelele de pe pervaz, dar le-am mai lasat pentru ca pe tija au aparut frunzulite :P.
    Amici paianjeni am si eu. Atata timp cat si vad de treaba, la locul lor si nu migreaza ...nu ne deranjam.

    Foarte tare citatul din H Malaiele. :)
    (si eu am postari nefinalizate - sper sa reusesc sa le dau atentie cat mai curand).

    Nici versiunea aceasta din Helena din Troia nu am vazut-o (imi place insa rufus Sewell foarte mult, asa ca poate m-as uita daca as avea ocazia).
    Ai dreptate... si cati cai troieni circula nestingheriti si sunt primiti cu brate deschise ... ehe... fix unde nici nu banuim ... haha.

    Ma asteptam sa il vad mentionat pe Alain Delon :))))) nu stiu de ce - probabil pentru ca mi-a sarit in ochi, din poster. Dar da, ai dreptate!

    Superba papusa origami :O! Vazusem candva niste variante mai simple - iti multumesc pentru link, l-am salvat pentru ore mai rezonabile, sa il studiez :D - Mi-ar placea sa fac si eu macar o papusica de gen :)

    Pupici cu drag! Somn usor :D




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha 😃 încep cu ce avem în comun: și mie mi-a plăcut Rufus (adică actorul...🙃🙂)...
      "Emma " pare asemănător cu "Mândrie și prejudecată" dar se parcurge mai ușor, nici nu-ți dai seama că ai ajuns la final și "lady" a evoluat...ciudat este că îmi plac anumite "porțiuni" din acele vremuri...poate ține de partea legată de frumos, de imaginație...
      Mălăele reprezintă, pentru mine, o personalitate insuficient cunoscută în societatea românească !
      Nu am scris, în mod special, despre Alain Delon pentru că a jucat în film dar nu l-am considerat de valoarea lui Gabin... el doar cucerea cu aspectul său...cândva îmi placea și mie...😃...
      Mă bucur că te-am surprins cu păpușca !!!
      La noi nu au venit cu "cal troian" ci pe cai adevărați, când au vrut ei străinii sau când au vrut ei "trădătorii"...
      Îți doresc un weekend cât mai liniștit 👍
      Un artist iarăși deosebit, Mircea Albulescu (îmi plăcea mult cum recita...) spunea:"schimbă locul ca să schimbi norocul..."
      Pupici ❤️




      Ștergere
  4. Am și eu filmul Emma pe Dvd. Clanul sicilienilor nu l-am văzut.
    Imi plac păpușile de hârtie, poate incerc si eu sa fac.
    Weekend plăcut .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că mi-ai citit "jurnalul"...
      Îți doresc un weekend cât mai plăcut 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  5. Multe recomandari de filme deosebite în aceasta pagina de jurnal.
    Imi place cana ta cu floricica albastra, foarte dragalasă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă bucură mult vizita ta !
    Da, am multe căni dar niciuna nu seamănă una cu cealaltă - pe aici este obiceiul de a se împărți mâncare, o cană cu băutură...fiecare cană are flori frumoase !
    Da, ce să fac acum când este frig: cărți și filme...
    Îți doresc o zi plăcută 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere