vineri, 5 octombrie 2018

jurnalul (268)

... Azi ... vinerI 5 octombrie,  ora 21.30
... Au trecut .... 141 zile ! şi a venit şi frigulețul...
... În casă ... nu prea e cald - uneori, în perioada prânzului,  este mai cald afară decât pe la noi...  aş fi făcut focul dar o prietenă mi-a zis că este prea din timp !
... Bucătăria ... se încălzeşte după ce prepar ceaiul şi pun felii de pâine la prăjit în cuptor...
... Munca ... nu seamănă cu alte perioade - doar pe ici pe colo: apă de la canalul bucătăriei, cumpărături pe la magazin, mai ud unele plante şi pomii mai tineri... am fost şi pe la oraş cu mami: pentru unele cumpărături necesare în noiembrie (ne vom ocupa cu pomana pentru sufletul ticuțului meu)!!! asa,  am şi vopsit zidul pe unde am tencuit (am schimbat uşa de la bucătărie pentru a asigura mai multă protecție în fața frigului (pe dinafara bucătăriei cu alb şi albastru în jos, iar pe partea interioară alb şi roşu pe prag...)  
... Puiu ... este cu programul lui de somn - este pregătit oricând bucurăndu-se de o salteluță pe care i-am aranjat-o unde are sediul !
... Vremea ... este cam uscată pentru locatarii de prin grădini ! dar tot mai sunt flori (cum or rezista ?-noaptea frigggg şi ziua ceva cald)...
... Deşi plictisitor un pic ... singurul amuzament este canalul tv "Comedy Central" (chiar dacă unele filme le-am mai văzut, altele le mai repetă ei...) !
... Noutatea săptămânii ... este:

PS.  am uitat: am fost o zi la cules de struguri (cu mami...) - avem o găleată de struguri, ca răsplată ! 

10 comentarii:

  1. Draga Prietena, regasesc în casa ta aceeasi atmosfera calda si linistita si deosebit de placuta. Ma bucur mult ca sunteti bine, atât tu, cât si mamica ta si Puiu.
    La noi inca e foarte frumos si dupa ora 12 este foarte cald (25-26 de grade la umbra) dar noptile si diminetile sunt deasemenea racoroase. E toamna si este o toamna frumoasa, de aur! Savureaza zilele senine câte mai sunt, pentru ca vor veni cu siguranta si zile umede si gri.
    Te îmbratisez si iti doresc un weekend placut!
    PS: la MfC temele nu sunt obligatorii, poti in orice miercure iti face placere sa ni te alaturi, cu indiferent ce fotografii ai la îndemâna. Te asteptam cu drag! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi pe la noi este vremea aşa ! Păcat că nu avem şi câte o ploaie !
      Şi eu îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

      Ștergere
  2. De fiecare data cand iti citesc jurnalul,am impresia ca "actiunea" se desfasoara ca intr-o poveste frumoasa.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți place pagina mea de "jurnal" !
      Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu e uşor nici cu un program mai uşor!
      Îți doresc un weekend plăcut!
      Pupic !

      Ștergere
  4. Eu gasesc de fiecare data cand iti trec pragul caldura sufleteasca multa si liniste si pace. E ceva rar in zilele noastre si de mare pret :).
    Cat mi-e de drag cand povestesti ce lucruri ai mai facut in casa <3. Tare drag!
    Azi am auzit ca incearca si pe la noi "tevile"... mai e cineva deasupra la un etaj superior care are caldura de la termoficare (mai e si cineva la primul etaj. Dar datorita celui de deasupra platim cate 100 de ron ca ne trec tevile prin casa in fiecare luna cand merge "caldura" iti dai seama ce bucurie :))). Macar de s-ar incalzi ceva de la tevile alea.. ca sa stim o treaba :).

    Eterna si fascinanta Romanie.
    Pupic :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place pagina mea de "jurnal": de obicei am mai multe activități dar când sosește ziua de vineri, cam uit multe...
      Greu îmi găsesc un moment de libertate pentru a scrie... uneori dorm puțin (fiind prea obosită...) şi apoi scriu pagina...
      Oftez - scriu pentru că îmi place !
      Am părăsit apartamentul de la oraş tocmai pentru a nu mai obligați să suportăm de la vecini orice... nu este uşor nici la casă la țară dar avem libertate multă şi independență față de o altă vecinătate (nici nu prea avem vecini - doar pe o latură)!!!
      Pupic !

      Ștergere
  5. Ma bucur cand impartasesti cu noi crampeie din viata ta! O seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă încântă cuvintele tale ! Aş scrie mai mult dar adesea oboseala mă determină să scriu puțin în ultima vreme... Oftez - suferința sufletească nu este încă diminuată - încerc să continui o activitate în care am intrat mai demult, încerc să mă mențin pe linia de plutire !
      Şi eu îți doresc o seară plăcută !

      Ștergere