vineri, 17 august 2018

jurnalul (261)

... Azi ... vineri, 17 august, ora 22.00
... Au trecut ... 92 de zile... greu... oftez !
... Mă gândesc ... continuu la situația noastră ca cetățeni... oare suntem ca nişte gângănii  (aşa cum am eu destule prin grădină...) ? cred că este foarte greu pentru politicieni ca să se 'coboare' la nivelul nostru de 'gângănii' pentru a ne suporta atât cât este necesr să ne convingă că ei sunt buni şi să ne ceară, apoi, votul !!! apoi cred că trec printr-o perioadă în care se 'dezinfectează'... şi începe să se ocupe de 'lumea'  lor...
... Puiu ... are un loc distinct în cadrul familiei noastre: un răsfățat dar foarte încins de căldura lunii august !!! după-amiază, ne-a făcut o vizită în casă şi am hotărât să ne răcorim cu câte o înghețată (Puiu sufla continuu de cald...) şi, efectiv, ne-am grăbit fiecare să ne mâncăm porția de înghețată ca să nu vină Puiu ca să ne-o mănânce (lip-lip, el şi-a terminat porția mult mai repede...):

... Bucătăria ... a fost ocupată, în această perioadă, cu gătit mai puțin  (doar chifteluțe, supă cu găluști şi, seara, tăieței cu brânză şi cu smântână...)... ca fructe acum vedeta perioadei este smochina ! deja avem câteva borcane cu dulceață ! şi mai avem încă multe smochine - ca niciodată !  
... Muncă ... este atât de multă şi în domenii atât de diferite ! săptămână aceasta am fost instalator apă-canal (s-a înfundat instalația...), asasin de omizi, preparator de dulceață, tăietor de iarbă şi buturugi, un fel de asistentă (pastile pentru mami) ...
... Zilnic ... am două variante de costumație:
        1.pantaloni lungi, tricou (la cumpărături), şosete;
        2.pantalori scurți, tricou, şosete (la muncă, prin gospodărie) !
... Noutatea săptămânii ... am ales-o pentru a mă relaxa: muzică japoneză!

10 comentarii:

  1. Dragul de Puiu, e cel care, probabil, cauta umbra cel mai hotarat! :) Tot cu limba scoasa, cred, si bea la apaaaa! :) Il poti ajuta daca ii uzi pieptul cu putina apa rece (nu foarte rece), ii pui ceva comprese reci pe urechi, pe ceafa, spre spinare (niciodata pe crestet) si pe labute (sub incheieturi) - sau fara comprese, doar umezit. Cred ca i-a priit inghetata! :)
    Smochine! Inteleg ca aveti un smochin in curte?! Ma topesc (si) dupa smochine! :)
    Cantecul l-am putut asculta numai pe yt - imi place; nu m-ar relaxa, dar mi-a placut tare-tare mult (m-a energizat)! :)
    Spor la ceea ce ai de facut iti doresc! Weekend linistit - cat mai linistit! Pupici! Multa sanatate! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru sfaturile privind răcorirea lui Puiu ! Practic este mai greu că nu stă să-l ud - nu vrea să stea decât pe unde vrea el, are pomii lui pe unde se bagă ca să-i frece blănița (ca o maşină care intră printr-un mic tunel pentru a fi curățită bine...)... are iarba lui pe care o mănâncă pentru a-şi rezolva câte vreo problemă internă...
      Eu o să încerc câte ceva din ce mi-ai spus pentru că îi place să-l frec după ureche...
      Îți doresc multă sănătate şi un weekend plăcut!
      Pupic !

      Ștergere
  2. Mi-a placut mult de tot melodia. Mi s-a parut mai aparte si instrumentul. Dupa ce s-a terminat melodia, urmatoarea era ceva ce mi-a placut, dar nu am mai ascultat-o demult:
    https://www.youtube.com/watch?v=8slZ0lU1fCU
    Puiu a mancat inghetata? Incredibil. N-as fi crezut ca ii tenteaza.
    A fi intr-o astfel de gospodarie te invata tot felul de meserii. Toata admiratia pentru cat de descurcareata esti.
    Smochinele imi sunt si mie tare dragi. Cele verzi au o aroma delicioasa. Poate intr-o postare ne impartasesti reteta ta.
    ... Timpul estompeaza durerile. Este un mecanism care este functional.
    Trairea in trecut nu va face bine. Porneste de la aceasta idee si nu-ti ruina momentele prezente. Iubirea pentru cei dragi este in inima noastra si acolo va ramane etern...
    Numai bine, draga Prietena! Un weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am încotro, locuind la casă treci prin tot felul de întâmplări şi trebuie să ai o reacție bună şi la timp... uneori improvizez de moment şi rezolv mai bine, mai tărziu...
      Vine ea răcoarea - Puiu se va simți bine atunci !
      Nu am o rețetă personală pentru smochine: obosită, seara după ce termin toate activitățile, apreciez din ochi câte fructe am , pun zahărul şi puțină apă, şi le las pe toate să fiarbă, la foc mic, până începe să se mai lege siropul... uneori fac separat siropul şi apoi pun smochinele... rețeta aleasă depinde de gradul meu de oboseală...
      Oricum, mie îmi plac mult dulciurile şi la iarnă le va veni rândul la consum...
      Îți doresc o duminică minunată ! Pupic !

      Ștergere
  3. E grea muncusoara la curte, dar e cea mai apropiata de natura. Esti propriul tau sef!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aşa este ! Poți fi un şef bun sau unul neîndemânatic !
      Pupic !

      Ștergere
  4. Noi stateam la bloc, dar mama tinea intreaga casa in picioare - varuia, vopsea, schimba prize, garnituri, muta mobila. Era foarte greu, mereu se strica cate ceva, mereu se gasea de treaba, dar toate astea au transformat-o intr-o femeie descurcareta si puternica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult respect pentru mama ta !
      Viața la casă îți oferă şi părți bune: independența !!!

      Ștergere
  5. Buna draga mea! :)
    Voi incepe cu smchinele.. mi-a zis la un moment dat o doamna care are deasemenea smochin, ca ea le foloseste pentru a nu mai pune zahar la melanj de fructe. Punea smochine si pere si mere si prune... Dar pentru ca punea smochine zaharul nu mai era necesar si se facea un melanj delicios. Poate vei incerca si o varianta asa, daca te vei simti mai odihnita intr-o seara :D.
    Chiar.. si usuci ? :).

    Esti multitasking (cum se spune) <3. Este tare bine - vei putea sa te descurci in orice situatie pentru ca ai antrenament :).

    Si lui Dodo ii placea inghetata. Cand mancam ii dadeam si lui ;))). Am avut ceva emotii, dar apoi am vazut ca exista tratatii inghetate ce se ofera cateilor mai ales pe timpul verii, preparate desigur de preferabil in casa din ingrediente proaspete.

    Am vizionat filmuletul - mi-a placut interpretarea (cred ca este ceva mai modern, adaptat putin secolului in care traim dar in acelasi timp respectand traditia.. shamisen-ul are asa un sunet placut!).

    Te pup si iti doresc un sfarsit de saptamana minunat !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru sugestii !
      Puiu are pofte ciudate, ca şi noi se plictisește de o mâncare prea des consumată ! Îi place înghețata cu vanilie !
      Mă bucur că ți-a plăcut filmulețul ales !
      Pupic !

      Ștergere