vineri, 10 august 2018

jurnalul (260)

... Azi ... vineri, 10 august, ora 21.30...
... Au trecut ... 85 zile ! pe zi ce trece descopăr că nu mai plâng, m-am obişnuit ca să-mi umplu programul zilei cu diverse activități... dar nimic parcă nu mai are nici un farmec !
... Scriu ... pagina de "jurnal" şi privesc la tv, la Realitatea şi Digi...
... Simțim ... şi noi VARA ! normal că este aerul mai uscat dar mai adie vântul și pot munci prin grădini...
... Bucătăria ... este deranjată - şi mami nu este prea mulțumită - pentru că am scos de la locul lor aragazul și butelia, am spălat gresia și pe jos, apoi am vopsit cu roşu zona pe care stă de obicei aragazul şi butelia...
... Munca ... cuprinde iarăşi multe: o cunoştință mi-a tăiat cu drujba câteva buturugi mari şi 2 stâlpi (ce au fost la poarta veche)... eu am ținut de ele cât timp el a tăiat... apoi a doua zi, am spart cât am putut din aceste lemne  - dar tot mai am (acum am primit şi o pană mare şi un ciocan mai greu... ca să le sparg pe cele mai dificile...)!
cumpărături...; am umplut bidoane cu apă şi am udat vinetele, ardeii, dovleceii şi dovlecii (roşiile s-au uscat...), pomii mai tineri, florile...; am vizitat smochinul ce este încărcat de fructe (aşa cum este bradul de Crăciun !):
am găsit multe smochine coapte (şi sunt multe verzi încă aşa cum nu a mai fost...):
şi am realizat o dulceată cu fructele întregi (rețeta de pe internet...); am şi chituit în continuare pe unde au mai fost crăpături în ziduri (urmează să dau cu lavabil alb şi vopsea albastră...), am vopsit în roşu cadrul unei ferestre (dintr-o zonă unde bate soarele mai mult...), o latură a căsuței de la fântână (trebuie să mai cumpăr vopsea roşie):
... Sunt ... deja în pijamale...
... Noutatea săptămânii ... este un mic filmuleț ce mi-a plăcut mult:

4 comentarii:

  1. Ma intreb daca ce se aude pe fundal e un shamisen....
    De fiecare data cand citeam despre el in carti mi-l imaginam sunand asa. Apoi am vazut o ecranizare veche (alb negru, posibil anii 50-60) a uneia dintre carti si parca acolo am auzit ceva asemanator ca in piesa aceasta.

    Ce frumos iti ingrijesti casuta si curticica.. tot tot respira prin toti porii iubire. Si parca totul incearca sa iti aduca intr-un fel alinare - uite smochinul cel incarcat de fructe, de exemplu.

    Iti trimit o imbratisare si iti doresc un sfarsit de saptamana linistit :*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut mult filmulețul !
      La fel şi muzica, cred că este cu instrumentul lor specific (aşa cum ai scris şi tu) !
      Da, munca îmi aduce multă alinare - am cumpărat acum 15 ani această casă, cu toții, dorind să o transformăm în ceva dorit de toți !
      Cu drag, îți doresc un weekend plăcut !
      Pupic !

      Ștergere
  2. O Duminică frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere