vineri, 25 mai 2018

jurnalul (249)


😯Azi ... vineri, 25 mai, ora 21.30...
😯Luna mai ... a schimbat totul în viața familiei noastre ! Totul este în schimbare dar o schimbare atât de brusc şi de dureros venită ! Oftez...
😯Gândurile ... îmi sunt atât de răvășite, oscilând la ceea ce am realizat de o săptămână încoace, ceea ce realizez şi ce va urma (din ceea ce mi se spune despre tradiții...)  !
😯Au fost ... şi sunt momente când descopăr clar cum timpul se scurge diferit: uneori se lungește nefiresc de mult, alteori timpul zboară...
😯Puiu ... a fost şi încă este şi el tare amărât !
😯Munca ... prin grădini a trecut pe un plan secundar... acum o zi am udat o parte din plante, azi am așteptat ploaia... am reuşit totuşi azi să leg roşiile (ploile ultimei perioade de timp, o săptămână...) ce au crescut fără să le mai admirăm... trandafirii au înflorit fără să-i mai admirăm... este atâta iarbă iar crescută !!!
😯Oftez !... E greu de scris pagina de "jurnal"...
😯Evenimentul săptămânii ... a trecut deja o săptămână de când tăticuțul a plecat dintre noi, din căsuța noastră (atât de dragă lui !):

21 de comentarii:

  1. Draga mea Marinel, dacă aș putea să te strâng în brațe numai pentru un minut și să-ți spun că așa este viață! Uneori ne aduce bucurii alteori ne frange inima!
    Dumnezeu să-l odihneata pe taticutul tău drag și vouă să va dea putere să depășiți mimentul, chiar dacă viață voastră va fi de acum în colo altfel! Imratisari și pentru ține și pentru mamicuta ta! Sincere condoleante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpă prietenă, nici nu ştiu ce să scriu...acum totul mi se pare că a fost ca un film ce s-a derulat atât de repede că nu ne-am dezmeticit, îl căutăm şi vorbim cu ticuțu peste tot...ştiu asta este legea acestei vieți trecătoare...Dar este prea greu...
      Te pup şi îți doresc multă, multă sănătate !

      Ștergere
    2. Acum am reuşit să descopăr "nota" înscrisă pe blogul tău şi îți mulțumesc frumos pentru toate acele cuvinte scrise acolo !
      Cuvintele sunt sărace pentru a descrie emoția descoperirii acelei "note"!
      Pupic din toată inimioara mea !

      Ștergere
  2. Draga mea, nici nu stiu cum sa aleg mai bine cuvintele de condoleanta! Dumnezeu sa-l odihneasca! Tie si mamei tale, multa putere, sa treceti sanatoase peste acest episod dureros... Imbratisari si gânduri bune, din inima, Prietena draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne este cumplit de greu... trecerea timpului ne va ajuta...
      Am intrat pe blog pentru a scrie prietenelor mele dragi despre tristețea noastră ! Este greu să reîncep sa scriu dar încet, încet trebuie să reuşesc !
      Te pup şi îți doresc multă, multă sănătate !

      Ștergere
  3. In articolul de maine am scris despre o poveste. Japoneza. Iar finalul l-am pus ca citat. In fiecare sertar cu nisip deschis in zile de vineri [ a mea este deja vinerea saptamanii 48 ] sa gasim cate un graunte stralucitor, pus acolo de cei dragi noua, ce ne vegheaza de sus....

    Te imbratisez draga prietena! Cuvintele sunt betege acum, dar sufletele stiu sa simta prin imbratisare mesajele trimise de alte suflete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpă prietenă, mă bucură enorm cuvintele tale de încurajare!
      Este tare greu dar munca pe care trebuie să o fac zilnic mă ajută ca să depăşesc aceste momente... da, ticuțu ne veghează-a apărut intr-un vis al mămicuței şi aşa i-a spus ticuțu !
      Îți doresc multă, multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere
  4. Multa putere! Nu te lasa ademenita de ,,traditiile si obiceiurile romanesti", dupa parerea mea, mai mult ingreuneaza situatia. Dragostea si respectul se poarta in suflet, nu tb demonstrate nimanui.

    Sper sa revii pe blog, scrisul este terapeutic, te va ajuta.

    Iti doresc un sfarsit de saptamana linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate-şi noi gândim ca tine ! Noi am respectat ceea ce ține de religia noastră ortodoxă - Nu cunoaștem şi nu avem cum să respectăm tradițiile locale (locuim aici în comună de puțin timp şi nu ne-am implicat prea mult în specificul local...)!
      Da, o să incerc să funcționez iar pentru blog mai ales că şi lui tăticuțu în plăcea ceea ce scriam eu şi prietenele mele (în citeam mult...)! Este mai greu dar...asta este!!!
      Îți doresc multă, multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere
  5. Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau drag!
    Va fi veghetorul vostru celest...
    E important sa depasesti cu bine acest moment, chiar daca e incredibil de greu. Sa fii puternica alaturi si pentru mama ta!
    Sanatate si numai ganduri dragi pentru voi, draga mea prietena!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce cuvinte calde mi-ai trimis !!! Ne ajutăm una pe alta, eu cu mami, ca să depăşîm cu bine această perioadă - vorbim cu tăticuțu peste tot pe unde mergem gândind că sufletul lui este pe lângă noi !
      Îți doresc multă, multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere
  6. Bună draga mea!
    Îmi pare rău ce aud,fi tare,multă putere atît ție cît și mamei tale!
    Dumnezeu să-l ierte!
    O zi liniștită vă doresc!
    Vă îmbrățișez și vă sunt alături!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpă prietenă, cuvintele tale îmi mângâie sufletul ! Oftez... Acestea sunt momente cumplit de grele... Acum ne-am mai liniştit pentru că nu mai poate veni tăticuțul înapoi la noi, vorbim cu el prin grădini, prin casă...
      Şi eu îți doresc multă, multă sănătate !
      Pupic !

      Ștergere
  7. Iarta.ma!
    Acum citesc despre pierderea ta...ticutul tau era prezent mereu pe blog..simt ca ne era prieten...asa cum ne esti si tu
    Imi pare rau!Nu cred ca vorbele isi au rostul...doar..imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți primesc cu mare drag cuvintele calde - da, ticuțu iubea activitatea mea de pe blog şi adesea îi citeam ce scriu eu sau prietenele mele !
      Timpul trece greu fără ticuțul meu ! Dar nu avem ce face ! Asta este soarta omului !
      Îți doresc multă sănătate ! Pupic !

      Ștergere
  8. Multe imbratisari mari si o rugaciune sa va fie sufletelele mangaiate ,iti trimit,tie si mamicutei tale :(
    Pupici si imbratisari <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru cuvintele pline de căldură sufletească!
      Pentru suflețelele noastre triste, contează enorm de mult încurajările de la tine ! Oftez ! Este greu dar nu avem ce să mai facem ! Ticuțu nu mai poate reveni la noi !!!
      Îți doresc o săptămănă plină de bucurii ! Pupic !

      Ștergere
  9. Timpul vindeca ranile noastre ... E bine ca ai reusit sa te mobilizezi si sa scrii. Cu cat mai repede revii la ce faceai inainte, cu atat iti va fi mai usor sa te impaci cu pierderea tatalui tau. Curaj !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru cuvintele de încurajare ! Chiar aşa este, munca ne ajută !
      Te pup şi îți doresc o seară plăcută !

      Ștergere
  10. Of, am lacrimi in ochi, sa stii...acum am aflat ca ati pierdut un om minunat...imi pare tare rau,sunt alaturi de voi.Dumnezeu sa-l odihnesca in pace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, ai dreptate:am pierdut un om nemaipomenit de bun, care m-a pregătit de mică pentru viață, pas cu pas, iar în ultimii ani, m-a ajutat să preiau activitățile gospodăriei, să nu mă sperii de nici un eveniment ! Oare îl vom mai revedea vreodată ? Cât de mult mi-aş dori ! Nu ne-am așteptat că va muri, câte mai aveam de vorbit...
      Dumnezeu să-l odihnească în pace !
      Te pup şi îți doresc o seară plăcută !

      Ștergere