vineri, 6 aprilie 2018

jurnalul (243)

  
☺Azi ... vineri, 6 aprilie, ora...
☺Gânduri ... de primavară: am terminat cu 'huzureala' din anotimpul friguros... acum, când privesc în urmă, oare cum am stat zilnic atâtea ore lângă plita sobei ?! Acum, îți vine să fugi afară,  să alergi prin grădină...
☺Suntem ... în continuă forfotă... toți avem treburi, ne 'bulucim' cu toții, afară,  la orice activitate pe care o desfăşoară unul dintre noi (chiar dacă nu avem ce face acolo...)! A început şi ticuțu plimbările pe afară, îi place să stea pe o băncuță în grădina mare şi să se bucure de toată această frumusețe, sa asculte ciripitul păsărelelor... eu am văzut și un fluture galben !!!
☺Am învățat ... câte ceva în anii trecuți: nu mai aglomerez grădina cu răsaduri, am avut grijă să pun la timp arpagicul (mai mult decât în alți ani...)... am făcut totul ordonat... după Sfintele Paşti o să mă ocup şi de celelalte !
☺Recunosc ... că, pe parcurs ce trec anii, mi-aduc aminte tot mai des de gospodăria bunicilor ce m-au cresut mai mult timp: al doilea tată vitreg al mămicuței... avea totul ordonat, nimic fără gândire...
☺Bucătăria ... va fi mâine mai aglomerată: mami va fierbe ouăle şi le va vopsi - sperăm sa fie un frumos roşu... ne va pregăti, de asemenea, sărmăluțe (nu am mai mâncat de multişor)!
☺Îmbrăcămintea ... este cam aiurea: tricou cât mai subțire, pantaloni lungi, şosetuțe...
☺Sper ... să fim cu toții bine, în zilele dedicate sărbătorilor pascale !
☺Puiu ... este mai des pe afară, peste tot ca să controleze şi să latre, apoi mai lenevește pe la soare, pe terasă... dar somnul adevărat, fără nici o grijă, este tot în casă...
☺Activitatea săptămânii ... a "explodat" pur-şi-simplu ! Nu reuşesc să acord destul timp fiecărei activități pentru ca deja trebuie să trec la alta... am plivit locurile, am săpat rândurile, am pus arpagicul, am fărâmițat bulgării de pământ pentru a acoperi arpagicul... contactul cu scoarța pământului nu a fost uşor: parcă era piatră ! apoi am început să umplu bidoane cu apă, am udat rândurile cu arpagic, plus rândurile de ceapă si usturoi, din toamnă... apoi am adunat toată salata care a ajuns să răsară prin toată grădină,  am format 2 rândulețe (plivit ierburi, săpat, fărâmițat pământul, udat)... am reuşit să iau găletuşa cu var şi o bidineaua şi am văruit o porțiune din tulpina pomilor - la final îmi amorțise mâna și era mai mult var pe mâinile mele...) și cam amețită  (s-au adunat destul de mulți pomi prin grădini...)! am curățat șanțurile de la poarta principalăștia  (aşa-i la țară), am tăiat iarba (ce o avem pe marginea şanțului) cât mai uniform, am săpat uşor pământul ce se află pe lângă gard (nu vom mai pune flori, au rupt destul toți în anii trecuți)... în grădina mare, am reuşit să sap un rond mare de pământ, am ales cu mami semințele adunate în toamnă), mami le-a semănat rânduri-rânduri şi aşteptăm acum când vor răsări micile plante pe care le vom răsădi prin rondurile din grădinița din fața casei, plus ce vom da prietenelor... zilele acestea am compus bilețelele cu ce ne mai trebuie de cumpărat de la magazin şi mami a efectuat transporturile de aprovizionare (pâine, cozonaci, carne tocată, carne pentru mici, lapte, ouă, cafea, apă pentru ticuțu...) - câte puțin din fiecare în funcție de ceea ce ne place nouă)!  azi a plouat după-amiază și aşa am reuşit să-l tund pe ticuțu! la final i-am servit cu câte o ciocolată caldă pe mami și pe ticuțu !  dar tot mai fac focul seara și dimineața dar puțin timp, cât încălzim soba... plus, apa de scos din canalul bucătăriei, în fiecare zi... am mai făcut cu toporul aşchii (surceluțe) pentru aprins focul ! şi toate acestea doar în această săptămână! e doar începutul!
☺Ascult ... în fiecare seară informațiile privind evenimentele zilei, de la tv-ul lui ticuțu... Pe la mine, sunt filme ("Candice Renoir") şi acum le-am descoperit când pe AXN SPIN (serialele mai vechi) şi AXN WHITE (serialele mai noi)...
☺Prefer ... sărbătorile pascale liniştite, acasă, în familie (ticuțu, mami, eu şi Puiu...)!
☺Noutatea săptămânii ... este că am avut totuşi timp ca să umblu cu tableta prin grădini, amețită de parfumul florilor şi culorile minunate:


10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Grădinile sunt pline de verdeață şi floricele ! Dar şi multă, multă iarbă..
      Pupic !

      Ștergere
  2. Sarbatori Pascale pline de lumina, draga Prietena!
    Floricele arata superb! Se vede ca le iubesti mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru urare !
      Mi-e tare drag să umblu prin grădini şi să văd atâta culoare!!!
      Şi eu îți doresc:Paşte fericit !
      Pupic !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru urare !
      Și eu îți urez, din toată inima: Paşte fericit !
      Pupic !

      Ștergere
  4. Un Paște fericit, cu lumină și pace în suflet, cu bucurii multe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru urare !
      Da, şi eu îți doresc: Paşte fericit !
      Pupic !

      Ștergere
  5. ¡Hello Prietena!

    Veo tus bellísimas fotos ya con flores, eso quiere decir que llegó la primavera a tu jardín, me alegra y lo celebro como si llegara también al nuestro. Por esta parte del mundo sigue lloviendo y hace frío, mas lo llevamos con buen humor no queda otro remedio.

    Ten una feliz pascua con mucho amor en el alma.
    Te dejo mi inmensa gratitud y mi gran estima.

    Un beso y se muy, muy feliz.

    Perdona mi demora, he estado de viaje y ahora voy poco a poco visitando mis blogs amigos

    Văd frumoasele tale fotografii deja cu flori, înseamnă că primăvara a venit în grădina ta, sunt fericită și eu o sărbătoresc ca și cum ar ajunge și a noastră. În această parte a lumii încă plouă și frig, dar luăm-o cu umor bun, nu există nici un alt remediu.

    Ia un Paște fericit cu multă dragoste în sufletul tău.
    Vă las imensa mea recunoștință și marele respect.

    Un sărut și sunt foarte, foarte fericit.

    Iartă-mi întârzierea, călătoresc și acum vizitez încet blogurile prietenilor mei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa mea prietenă, mă bucură cuvintele pline de căldură sufletească pe care mi le-ai scris. Mulțumesc frumos pentru urare !
      Sper să vină cât mai repede și pe la tine primăvara !
      Ce minunat atunci este să poți călători !
      Îți doresc un weekend minunat atunci!
      Pupic !

      Ștergere