luni, 16 aprilie 2018

Aurora...

ARLETTE GENEVE

                     SPINII DRAGOSTEI


      Aurora avea părul bogat lăsat liber şi încâlcit. Poala fustei era încă umedă. Mânecile rochiei, pline de pete maronii, arătau ceea ce făcuse în după-amiaza aceea, iar umflătura suspectă a buzunarelor i-a smuls lui Diego un zâmbet. Erau pline de cireşe! Şi a bănuit că proveneau din livada lui. Avea mâinile zgâriate de la căţăratul în pomi, iar pantofii îi ţinea în mână. Intrase desculţă, obicei pe care îl avea din copilărie. Aurora n-a izbutit să spună nimic, era atât de concentrată în scrutarea vizitatorilor, încât uitase cât de puţin prezentabilă era înfăţişarea ei.
         -#-#-#-#
       ...era de o frumuseţe excepţională. Ochii plini de foi îl captivaseră complet, ca şi coama arămie şi sânii mari. cum îi plăceau lui. Avea toate rotunjimile necesare ca să-l facă să suspine de plăcere.
         -#-#-#-#
        Abia a putut să-şi regăsească suflul în faţa viziunii. Fata părea o zeiţă, era de o frumuseţe incredibilă. Din ascunzătoarea lui a putut să aprecieze nuanţa aurie a ochilor expresivi, ochi, de dimineaţă spaniolă.
        -#-#-#-#
         ...găina jumulită care tocmai se furişase pc fereastră strângând în braţe nişte pui de câine ca şi cum ar fi încercat să-i apere de el. Cu neputinţă! S-a uitat la rochia ruptă şi murdară de noroi, la claia de păr plin de noroi şi la fruntea mândră atât de înaltă că, dacă o ridica puţin mai mult, i s-ar fi rupt gâtul şi ar fi rămas cu capul atârnându-i pe spate.
        -#-#-#-#
         ...imediat chitarele au început să cânte o melodie profund sfâşietoare.
Picioarele ei, în pantofi cu tocuri, nu se vedeau din cauza întoarcerilor şi piruetelor pe care le făcea. Capul şi-l ţinea mândru, îl întorcea senzual într-o parte şi alta. Acum îl întorcea cu dispreţ, acum cu o mângâiere suavă. Dezinvoltura mişcărilor ei o învăluia, ca şi cum ar fi vrut s-o legene, braţele i se unduiau ca nişte valuri repezi, pentru ca apoi să se abandoneze ca într-o mângâiere tandră de îndrăgostit. Bătea din mâini cu frenezie, încercând să mângâie drăgăstoasă aerul şi, imediat după, încercând parcă să-l lovească dureros, îşi unduia talia într-un mod tentant, mişcându-se ca o lebădă ce se scufundă în apa cristalină, într-o clipă sărea agilă şi rapidă ca un pescăruş în aer, jucându-se cu vântul, în alta, cu mişcări dulci care incitau la mângâieri, Aurora dădea viaţă mişcărilor ei ca un şarpe care-şi arată lăcomia în faţa prăzii. Exploda şi se oprea, ca s-o ia de la capăt.
         Cu întoarcerile şi bătăile pantofilor smulgea podelei sunete ca într-o lamentare constantă. Mâinile au apucat cu forţă de volane pe care le-a ridicat până la genunchi ca să dea libertate picioarelor în neîncetatul lor bocănit. Părul o mângâia şi o lovea în acelaşi timp, iar buclele umede erau dovada efortului pe care îl făcea. Glasul şi chitara s-au oprit în acelaşi timp şi totul a rămas într-o tăcere spectrală.
Aurora a ieşit din transă.
          -#-#-#-#
         Justin...S-a aşezat din nou în balansoar şi s-a uitat la ea cum se uită un om la o fântână cu apă proaspătă după ce a traversat deşertul, neîndrăznind să se mişte de teamă să nu dispară.
          -#-#-#-#
         Bărbatul care într-adevăr iubeşte o femeie, îi apreciază persoana, sentimentele profunde care o modelează. Caracterul care o defineşte şi gradul de loialitate faţă de familia şi prietenii ei..
                (ARLETTE GENEVE, ''SPINII DRAGOSTEI'')

... postarea este propusă pentru ''Citate favorite'' găzduite de doamna Zina ( http://zinnaida.blogspot.ro/) unde veți găsi cele mai multe date...
... provocarea are sloganul ''Click&Comment Monday'' !
... distribuie pe rețele articolele care îți plac mult !
... deci dacă este luni, provocarea este: Arlette Geneve, ''Spinii dragostei'' !

10 comentarii:

  1. Ah, ce pofta de cirese mi-ai facut! Hahahahaha...
    Tare mia placur alegerea ta de astazi!
    O saptamana frumoasa îti doresc! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super ! Nu m-am gândit ca îți voi face poftă de cireşe !
      Dar este bine că ți-a plăcut alegerea de azi !
      O seară plăcută ! Pupic !

      Ștergere
  2. ce descrieri interesante! ce comparatii frumoase! Fragmentele alese de tine sunt mereu deosebite, multumesc pentru lectura!
    O saptamana minunata sa ai, Prietena draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au plăcut fragmentele alese ! Este o carte pdf (preluată de pe internet - o aveam salvată pe leptop dar acum nu o mai am pentru ca mi-a decedat leptopul...)!
      Te pup şi îți doresc multă sănătate!

      Ștergere
  3. Imi pare bine ca ai postat asa ceva romantic. Nu am mai citi cam de multisor o carte de acest gen.O scriere care parca este o frumoasa dantelarie!
    Multumesc, draga Prietena! O saptamana excelenta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur ! Romanul face parte dintr-o serie lungă de romane (acesta este primul)... am ales pasajele cele mai deosebit scrise: descrierile privind o femeie extraordinară, fizic, spiritual, intelectual... o prezență ce amețea orice bărbat, indiferent de vârstă sau de educație !
      Cartea am găsit-o în format pdf... Da, şi eu m-am gândit că va fi o lectură atractivă, plină de culoare spanio-engleză...
      Îți doresc o seară plăcută !
      Pupic !

      Ștergere
  4. Tare frumoase citatele alese de tine și spun multe, dar parcă ne lasă să ghicim ce poveste se ascunde în carte, să ne imaginăm fiecare așa cum vrem restul. O săptămână minunată să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aceasta este bucuria mea: să aleg acele pasaje care să spună multe dar şi să atragă atenția tuturor privind ceea ce a rămas necunoscut, din carte !
      Îmi place ceea ce mi-ai scris !
      Îți doresc o seară plăcută !
      Pupic !

      Ștergere
  5. Frumoasă alegere, draga mea! Dar și de data asta s-a întâmplat ceva cu înscrierea în tabel.
    Trebuie să iei cu copy paste adresa articolului și să o pui în tabel sub numele tău. Acum rezolv eu.

    Îți doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au plăcut fragmentele alese !
      Îți doresc o seară plăcută !
      Pupic !
      ps:
      am o tabletă şi nu reuşesc cu ea să mă înscriu în tabel (deşi înscriu bine datele dar fără posibilitatea unui 'copy-paste', leptopul mi-a decedat...)! Cred că te voi deranja în continuare sau rămân cu postarea de luni neînscrisă în tabel. .. depinde cum poți să mă ajuți fără să te supăr ! Mulțumesc frumos!

      Ștergere