marți, 16 ianuarie 2018

vizita mult aşteptată...

... iată şi mult aşteptata vizită a premierului japonez, Shinzo Abe (https://en.wikipedia.org/wiki/Shinz%C5%8D_Abe ), însoţit de soţia sa, Akie Abe (https://en.wikipedia.org/wiki/Akie_Abe ) pe la noi - la aniversarea a 5 ani de la convenirea Parteneriatului Reînnoit între România şi Japonia (https://tokyo.mae.ro/node/221#null )!!!
... dar cum pe la noi se aplică bine proverbul ''a face treaba în doi peri'' sau ''la omul sărac nici boi nu trag'', mult aşteptata vizită a importantului premier japonez a debutat la Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'', unde domnul Shinzo Abe şi soţia sa, Akie Abe, au fost încântaţi de descoperirea cireşilor plantaţi, acum câţiva ani, de prinţul Akishino şi prinţesa Kiko:
       (https://en.wikipedia.org/wiki/Fumihito,_Prince_Akishino )        
       (https://en.wikipedia.org/wiki/Kiko,_Princess_Akishino
... apoi le-a plăcut casa Şanţ (Bistriţa Năsăud) şi biserica din Dragomireşti (Maramureş)... le-a plăcut întâlnirea cu olarul ce le-a prezentat munca sa, precum şi discuţiile cu alţi meşteri ce se aflau acolo: 
(https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-l-a-impresionat-pe-premierul-japoniei-la-bucuresti-861333)...



ps:
... oftez ! pentru a-mi îndulci gândurile, am zis să mă plimb şi eu puţin pe la Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' dar privind de sus şi în alt anotimp:


11 comentarii:

  1. ... "A cunoaşte pe cineva cu adevărat este ca şi cum ai încerca să cunoşti... Universul!" asta spune tot! te caracterizeaza perfect! si articolul acesta este scris in stilul tau propriu, un stil care spune cate ceva, dar nu mult pentru ca te lasa sa intelegi si sa interpretezi si sa citesti printre randuri. Imi place mult de tot!
    Te pup. O saptamana placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      ai dreptate, Carmen ! mi-e greu să scriu prea dur, ceea ce gândesc, pentru a nu răni (=deranja) gândirea celor ce vin în vizită pe la mine... nu toţi gândesc poate ca mine ! cei care gândesc ca mine, înţeleg bine ceea ce am vrut să scriu dar politeţea a primat ! nu ştiu ce a gândit premierul japonez dar îmi pot imagina că nu a putut înţelege - un om ca el nu are cum să înţeleagă politica românească: ''las' că merge şi aşa...''
      mulţumesc frumos pentru urare !
      îţi doresc o zi senină !
      pupic !

      Ștergere
  2. Vai de capul nostru! :) Unii spun ca cei care au azi majoritate politica sunt comunisti... Cred ca sunt doar stupizi! :(
    Vrem sa ne prezentam ca un om de afaceri serios si oferim partenerilor o carte de vizita din carton, patata cu mustar! :( Ce ne faceam daca nu era presedintele in Ro? Cine primea delegatia?! Vai-vai! Asa toparlani n-au fost, cred, niciodata la carma tarii.
    Bine ca s-a terminat cu bine! :) Cu ce impresie pleaca japonezii cred ca nu vreau sa stiu. :) Oh! Ai observat ca ministrul român al... culturii nu-si amintea numele printului?! A trebuit sa i se sopteasca! Vai-vai! :)

    Iti doresc sa ai o zi minunata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      nu pot să spun că eu sunt grozavă dar este cumplit ce se întâmplă la nivelul conducerii ţării noastre: parlament, guvern...
      îţi dai seama că japonezii au plecat tare aiuriţi de comportamentul românesc... cred că au zis: bine că a durat puţin vizita !!!
      mulţumesc frumos pentru urare !
      îţi doresc, cu drag, o zi cât mai plăcută !
      pupic !

      Ștergere
  3. Sper ca macar tu sa te fi bucurat de vizita lor ...

    Sa ai o zi placuta, draga mea! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      am aşteptat cu emoţie vizita, în gândirea mea copilărească mă aşteptam că-l va primi totuşi fostul prim-ministru (care mă aşteptasem să se fii pregătit bine pentru această importantă vizită)... dar evenimentele de pe la noi (Adică scandalurile în lanţ) nu mai lăsau loc la jurnalele-tv nici unei ştiri despre pregătirile pentru vizită... apoi nu-mi venea să cred că totul a fost aşa de cumplit de nepregătit, că de-abia s-a spus puţin în presă... am oftat toată seara - o ocazie mare pierdută de noi, românii...
      îţi doresc o zi cât mai plăcută !
      pupic !

      Ștergere
  4. mulţumesc frumos pentru vizită !
    ooo, prietena mea scumpă ! cât mă bucur că mi-ai scris !
    mulţumesc frumos pentru urare !
    îţi doresc, cu drag, un an plin de realizări şi multă, multă sănătate !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ca au plecat aiuriti... cred ca siderati... bietii de ei! la ce fel de valori au, nu au inteles nimic la noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, aşa este ! ai dreptate ! la noi nu poate avea valoare cineva, căci îl distrug non-valorile ! aşa ajung aceştia din urmă în frunte, în orice domeniu de pe la noi...
      pupic !

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, pe noi, ca neam, ne onorează vizita premierului japonez ! dar cei care ne conduc (parlamentul guvernul...) nu au timp de aşa ceva! ei se ocupă cu altele, din lumea lor !

      Ștergere