vineri, 31 martie 2017

jurnalul (193)


Astăzi ... vineri, 31 martie, ora 12.05
S-a dus ... şi luna martie ... se pregăteşte să intre în ''scenă''  Prier (=a prii ) deci sper să ne priască cu adevărat (http://traditii-superstitii.ro/luna-aprilie-o-luna-prielnica/ )!  
Stoluri de gânduri ... am avut: câte mai am de realizat prin grădină... azi-noapte a plouat puţin !
Şi totuşi ... încă fac focul ! seara şi dimineaţa este încă răcoare...
Ce să citesc ... în aceste zile aşa de aglomerate ?
Vinerea aceasta ... a venit cam pe neaşteptate !
Hainele mele ... sunt: tricou, pantalon, şosete... când este răcoare, apare flanelul, vesta şi căciuliţa... acm am baticuţul verde, strâns pe tâmple...  
Muncă multă ... am avut şi în această săptămână... am trecut la aşezarea seminţelor în pământ ! seminţe de dovlecei, boabe de porumb, seminţe de floarea-soarelui... a fost începutul - cu emoţii, pentru că eu m-am ocupat de această activitate pentru prima oară (mami doar m-a ajutat...) !  
Săptămâna aceasta ... s-a putut lăuda cu ploaia de flori de prin grădini: priviţi câte flori de cais sunt peste tot, pe jos:
Puiu ... este de unul singur acum, peste toate va fi mare sau mic şef - cum o dori el !!! cum se spune: aş da un bănuţ ca să pot să-i citesc gândurile !!! nu mai voi putea vorbi despre ''bodyguarzii'' mei !!! trist, ce mai ! - când ne-am mutat la casă, la ţară, nu m-am gândit că voi avea, cândva, o activitate atât de halucinantă: să sap gropiţa pentru Leuţu, să-l transport şi să-l îngrop... nu cred că îşi poate imagina cineva cât este de greu să gândeşti la cel drag, să plângi şi să sapi, să intri din ce în ce mai în jos în gropiţă... apoi toate celelalte !!!       
Casa ... este cam tristă, caldă (de la sobică) dar tristă !
Aici: sper să vă placă micuţa luptătoare - cum poate învăţa micuţii mai uşor auto-apărarea (program Taekwondo):

6 comentarii:

  1. Si tu esti o micuta luptatoare, nu te dai usor batuta!
    Timpul va vindeca ranile sufletului, pentru ca pe Leutu nu ai sa-l uiti niciodata, chiar daca acum doare amintirea lui. Poate va apare un nou puppy pe care îl vei îndragii la fel de mult! Mangaie-l pe Puiu si pentru mine ...
    Va pup! Weekend linistit!♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru cuvintele atât de calde şi plăcute sufletului meu !
      ne-a afectat enorm pe toţi plecarea dintre noi a Leuţului ! încă suntem plângăcioşi la orice vorbă, la orice plimbare peste tot în gospodăria noastră... toate locurile (din casă şi de pe afară) sunt purtătoare de amintiri cu Leuţu !!!
      nu mai luăm un căţeluş câţiva ani de-acum încolo...
      o să.i dăruim toată iubirea noastră lui Puiu - şi el este debusolat acum... sigur, o să-l mângâi pe Puiu din partea ta !
      cu drag, îţi doresc o seară cât mai plăcută - e ultima din luna martie... pupic !

      Ștergere
  2. M-am intristat citind despre groapa pe care ai sapat-o pentru Leut - am ingropat trei caini pana acum, si o pisicuta: plangeam si sapam... Si pustie casa ni se parea la toti, si ne-am zis ca nu mai luam si totusi... "cineva" ne scotea in cale cate un sufletel care avea nevoie de ingrijire. :) Of. :(
    Si dupa durerea ce mi-o amintesc despre sufletele amintite si de durerea pe care o stiu in sufletele voastre... ma faci sa zambesc - spre a rade cu pofta - vazand piticutul luptator si auzind rasul irezistibil al copiilor.
    Zile fericite iti doresc, cu drag. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      aş plânge într-una pentru despărţirea de blândul Leuţu, m-am gândit că trebuie să ies din această stare - trebuie să fiu mai puternică pentru ticuţu şi mami - şi am găsit acest minunat filmuleţ cu micuţa luptătoare - reuşeşte să mă binedispună !
      mulţumesc frumos pentru urare !
      îţi doresc o seară minunată !
      pupic !

      Ștergere
  3. ce de flori de cais ai avut, o sa ai fructe nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      caisul este imens şi de aceea totul este minunat: flori multe în pom şi petale fără-număr pe jos...
      avem băncuţa sub acest cais - este aşa de frumos !
      pupic !

      Ștergere