sâmbătă, 25 februarie 2017

viaţa...

... azi a fost zi aniversară pentru o prietenă virtuală şi, acum câteva momente, am descoperit ce postare minunată a avut Mariana Mariana Popa );
 ''Viața.
   Viața e despre ani. Despre călătoria între leagăn și mormânt, despre pași, despre zbor. Despre cărări și despre Cale. Despre început.
   E despre oameni. Alături de unii mergi un ceas, alături de alții zile, luni, ani. Viața toată. Da, viața toată, ca și când ar fi doar o clipă și o clipită, o bomboană dulce și roz, un balon de săpun în culorile soarelui.
   E despre oameni pe care îi iu
bești, despre oameni pe care îi urăști, despre oameni pe care îi urmezi, despre oameni pe care îi aștepți. Pe unii, un ceas. Pe alții, zile, luni, ani. Viața toată.
   Viața e despre bucurie. Despre bucuria de a fi în lume și despre bucuria de a primi toată lumea înlăuntru tău.
   Despre bucuria cu care te bucuri de soare, de păsări, de flori, de vânt lin, de cer, de mirosul de frunze, de ploaie, de pământul negru care rodește, de cele mai minunate răsărituri și apusuri, de pădure, de mare, de toamnă.
   Bucuria cu care cânți, cu care dansezi, bucuria duioasă cu care mângâi și dezmierzi și cuprinzi. Bucuria cu care te bucuri de toți ai tăi.
   Viața este și despre dor și despre durere, despre 1001 de nopți petrecute la căpătâiul unui prunc bolnav ori al unui tată suferind, aproape muribund, este despre durerea lumii sfârtecată de război, de foame, de necredință, de neiubire, este despre durerea din rugăciunile care nu mai cer, ci strigă, imploră, poruncesc.
   Dar mai cu seamă, viața e despre mulțumire. Despre inimă plină și recunoscătoare, despre puterea de a mulțumi în toată vremea, pentru tot. Pentru că și picătura de lacrimă, și soarele din suflet ne sunt date ca să creștem întru bucurie, întru desăvârșire.
   Viața.
   Viața ca un dar. Viața asta, ca o pruncie a Veșniciei. Cum să nu mulțumești?
   Mulțumesc, Doamne !
   Mulțumesc, mama
!''

2 comentarii: