vineri, 24 februarie 2017

jurnalul (188)

Astăzi ... vineri, 24 februarie, ora 18.58
Am ajuns ... cu ''jurnalul'' de Dragobete !!! ticuţu şi-a făcut datoria de Dragobete (este drept că cam a aflat cam după-amiază, de pe la emisiunea lui Teo Trandafir...) şi şi-a pupat fetele din casă: pe mami şi pe mine !!! Puiu s-a uitat foarte curios - nu înţelegea ce face ticuţu !!! Leuţu fiind mai somnoros (ca un bătrânel trecut prea multe, sărăcuţu...) nu a ştiut prin ce zi minunată am trecut ...  
Gândurile ... îmi zboară către melodii vesele:
Oamenii ... sunt atenţi cu sănătatea lor - am văzut la tv câţi sunt pe la uşile cabnetelor medicale, câţi pleacă la staţiuni balneo-climaterice (am câţiva cunoscuţi apropiaţi...)... dar eu nu fac parte din această categorie - lupt, atât cât pot eu, pentru a învinge câte un derajament din organism mai cu un tratament cu plante, mai dirijând bruma (este iarnă şi corpul nu prea mai are bateria încărcată ca vara...) de energie de prin corp prin rugăciune... aşa m-am luptat de vreo 3 zile cu un mare deranjament din corp... dar, în final, azi am trimis-o pe mami la farmacie pentru antibiotice - nu se mai putea aşa... 
Azi ... am avut ş zi plăcută, nu foarte frumoasă... ieri a fost şi mai frumos ! vânt a fost şi ieri, şi azi... fiind suferindă, nu am prea ieşit prea afară dar mami a stat mai mult pe afară ! a greblat prin toate grădinile ! parcă aerul plăcut o drogase, nu mai putea să mai intre în casă... 
Hainele mele ... sunt jumătate groase - jumătate subţiri ! temperatura interioară (când ridicată, când coborâtă...) mă face ca să fiu ciudat îmbrăcată ! 
Nu prea aş vrea ... să vină repede vremea ploioasă...  
Săptămânal meşteresc ... la lemne doar... dar acum vreo 3 zile m-am ocupat de dotarea canalizării din bucătzărie - a trebuit să desfac tot sistemul, bucată cu bucată şi să elimin tot ce era strâns... am scos calupuri îngheţate !!! (de-aoclo mi se trage deranjamentul corporal - după casă era foarte frig şi eu am transpirat mult...).
Bodyguarzii ... s-au bucurat de vremea mai frumoasă: Puiu a verificat cu mami peste tot... Leu a bodogănit, morocănos, şi a fost doar ca să ''stropească'' grădina... 
Casa ... este caldă... aştept ca să merg pe afară să închid coşul sobei... aştept serialul de vineri: ''Furtună pe Bosfor''...
Aici: am ales fotografii cu minunatele flori ale uneia din micşunele ce a înflorit în grădiniţa din faţa casei (dulcica micşunea a aflat de la ghiocei că este ok şi a îndrăznit şi ea):

10 comentarii:

  1. Dulcica micsunea! :)
    Asa, cum povestesti, nici n-as zice ca ceva functioneaza "gresit"(temporar) in corpul tau. Iti doresc sa-ti fie bine cat mai repede!
    Cand scrii despre curte simt un dor nebun de o casa la curte, "singur in curte", sa pot planta ce vreau, sa pot lasa animalutele sa zburde. :)
    Iti doresc, cu drag, weekend minunat! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, rar se întâmplă pe la mine câte un deranjament corporal !!! şi atunci lupt mult (nu-mi face plăcere să mă văicăresc...)!
      da, sunt şi avantaje şi dezavantaje la casă ! dar este minunat ca să respiri aerul proaspăt dintr-o zi caldă de primăvară - nu se compară cu nimic altceva !!!
      săru'mâna pentru urarea transmisă !
      şi eu îţi doresc, cu drag, un weekend minunat ! pupic !

      Ștergere
  2. Frumusica de ea! A dat un pic de soare si a zis ca a venit primavera! Iti doresc însanatosire grabnica! Sa termini cura de antibiotic ca sa lucreze bine, ok?
    Sa aveti un weekend minunat!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, micşunica este atât de drăgălaşă: are nişte floricele atât de mititele şi de frumoase !!!
      săru'mâna pentru urarea transmisă !
      da, încerc să mă fac sănătoasă cât mai repede !!! sunt doar o luptătoare!
      păcat că nu am reuşit ca să mă bucur de aceste câteva zile frumoase de primăvară...
      ai scăpat de furtună cu bine ?
      cu drag, îţi doresc un weekend minunat ! pupic !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, ce bine ar fi să vină calda Primăvară !!!

      Ștergere
  4. Florile sunt mereu "in linia intai" cand e vorba de minunata primavara iar micsunica ta nu se abate de la regula🙂
    Nu stiu cine sunt bodyguarzii dar am senzatia ca sunt niste patrupede maxim de simpatice🙂
    Zi frumoasa iti doresc!🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, dacă ar fi după ghiocei şi micşunică, sigur Primăvara este aproape...
      da, am ca bodyguarzi 2 câini total diferiţi, şi unul mai în vârstă... au tabieturi, sunt mofturoşi şi cred că s-au cam învăţat în casă de când cu gerurile ce au fost ... o să latru eu prin curte ca să stau de pază...
      şi eu îţi doresc o seară cât mai plăcută !

      Ștergere
  5. Cred ca ai trecut peste problemele de sanatate cu bine.Ploaia deja a sosit si parca ne-a ravasit total,dupa zilele alea cu soare.Eu stiu ca micsunica ta se numeste primula- pentru ca e printre primele flori primavara.Un weekend cu sanatate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frunmos pentru vizită !
      încă sunt sub tratament - mulţumesc pentru urare !
      la noi a bătut şi ieri şi azi vântul ... nu a plouat !
      mami aşa îi place ca să-i spună: micşunică !
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută !

      Ștergere