vineri, 14 octombrie 2016

jurnalul (169)



Astăzi ... vineri, 14 octombrie, ora 21.15
Am ajuns ... aproape, la mijlocul lunii octombrie... cam prea repede, parcă !
Mă gândesc ...  că mai este puţin şi vor începe la tv reclamele cu pregătirile de sărbătorile de iarnă... 
Ceea ce  am învăţat ...  am aplicat zi după zi... unele bine făcute, altele perfectibile ! am ajuns să fiu mulţumită de ceea ce realizez ! curios, nu-i aşa !?
Sunt recunoscătoare ...  Bunului Dumnezeu că am reuşit să adunăm cât mai multe lemne ! am multe buturugi de spart, încă...
În bucătărie ...  sunt singură, ca de obicei la această oră... mami doarme demult, ticuţu este la tv, la un meci de fotbal (care?!)... eu, recunosc, am aţipit puţin la tv, aşezată confortabil în fotoliul din bucătărie !
Sunt ...  în: pijamale; halat lung; şosete...aaaaa, şi baticuţul meu verde, strâns legat în jurul frunţii - mă voi concentra mai uşor la ''jurnal''... era să uit că este vineri şi este zi de ''jurnal'' ! deşi mami este, de ceva timp, specialista în a uita tot felul de lucruri mărunte, cred că m-am ''molipsit'' şi eu !!!
Sper să citesc ... în perioada când nu vor fi condiţii bune afară !... 
Am aşteptat ... ceva timp reîntoarcerea unei scrisori-pacheţel (trimis departe, la surioara mea - cu adresa greşită !-) şi joi a revenit la mine pacheţelul, când nici nu mă mai aşteptam !!! 
Activităţi ... importante nu prea am avut săptămâna aceasta ! un drum la oraş, cu plăţi de facturi... şi, de o săptămână, facem focul la sobă dimineaţa şi avem cald până a doua zi ! s-a făcut frigggggggg ! poate şi umezeala ce a fost zi de zi, plus apoi vântul !!! 
Aş vrea ... oare ce aş vrea, cu adevărat ? vremea din ultimul timp, mi-a cam ''inundat'' gândurile...
În casă ...  este o atmosferă plăcută ! bodyguarzii sunt liniştiţi, fiecare în pătuţul lui, în mijlocul ierburilor uscate de mine astă-vară...
Un ''sport'' mai nou ... este căratul frunzelor de varză la o prietenă ce stă mult mai departe de noi...mami curăţă verzele ce s-au maturizat, eu le înghesui în sacul căruţului (de cumpărături) şi încă un alt săcuţ... şi plec la drum... asta s-a cam repetat de vreo 3 ori săptămâna aceasta !
Mi-aş dori ... o prăjitură dar cum nu o am, o să degust o bucăţică de rahat... îmi place cel roz... tot am urmărit eu serialul turcesc... 
Aici este o adresă : unde am admirat minunate fotografii - în alb şi negru - realizate în călătorii prin Japonia...
https://www.vice.com/ro/read/fotografii-din-japonia
... iar aici am citit ceva ce mi-a plăcut:
http://www.beresblog.com/romana/mica-romanie-din-japonia

6 comentarii:

  1. O saptamana mai linistita,noroc cu ploaia.Cand te aud ca ai se spart lemne, ma infior.Te admit pentru puterea ta de munca.Numai bine si caldura iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru urare 1
      poate ai dreptate dar eu m-am obişnuit acum, de când este ticuţu bolnav, cu spartul lemnelor, cu munca de băiat prin gospodărie !
      cu drag, îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  2. Tu amas a la cultyura,ella te puede dar grandes satisfaciones

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, îmi plac foarte mult fotografiile tale !

      Ștergere
  3. A venit toamna si o sa te odihnesti acum ca nu mai e de lucru la gradina. Sa nu ne gandim inca la sarbatori, avem timp sa ne plictisim de reclame mai incolo, nu ? Anul asta imi propun sa pregatesc eu cat mai multe cadouri. Sa vedem daca reusesc ...
    Zile frumoase, draga mea japoneza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      într-adevăr am scăpat de plimbatul bidoanelor cu apă din timpul verii, am avut şi zile mai de repaus când a plouat... dar când a stat ploaia, s-a dat startul la spartul buturugilor, am tăiat un pom ce creştea până aproape de firele de curent electric, am tăiat 2 crengi groase de la corcoduş pentru că se ducea peste gard, înspre grădina vecinului...
      mulţumesc frumos pentru urare !
      sper să fim şi noi mai bine de sărbătorile de iarnă !
      cu dra, îţi dorim multă sănătate !

      Ștergere