vineri, 12 august 2016

jurnalul (161)


Astăzi ... 12 august, ora 22.26 
Am fost ... într-o săptămână încărcată !      
Am avut ... o zi cumplit de încărcată (o zi întreagă la oraş şi seara, la udatul grădinilor) !
Privesc la tv ... şi din dorinţa de a umple un gol ce derivă din imposibilitatea de a călători...       
Recunosc ... că am stat (şi stau încă) la tv ca să urmăresc emisiuni ce îmi transmit noi informaţii privitor la evenimentul trist, aflat în desfăşurare, cu revenirea în ţară, într-un ultim drum, a Reginei Ana !         
Sunt ... în pantaloni, bleu, de pijama; o cămăşuţă de noapte scurtă, cu floricele; dar şi flanelul cu mâneci lungi, destul de gros (am rămas aşa din activitatea de pe afară...)..      
Scriu ... ''jurnalul'', ascult la tv emisiunea de pe ''Realitatea Tv'' şi mă gândesc, oftând, la câtă emoţie voi avea în suflet mâine când voi privi (sper să se transmită totul; am avut o surpriză total neplăcută că ne-au oprit curentul electric când s-a transmis în direct de la aeroport când a sosit avionul cu trupul neînsufleţit al Reginei !!!) ceea ce va fi la Bucureşti, până la Curtea de Argeş şi acolo... funeraliile unei mari Regine !   
Am aşteptat ... ca să plouă şi pe la noi !!! am rămas cu şteptarea...
Munca ... a fost, şi este încă, destul de multă... oriunde privesc, găsesc ceva care a rămas nefinalizat... nu este timp pentru a finaliza ceva... poate când va veni timpul mai rece, când nu voi mai avea de udat prin grădini... sinura activitate importantă este salvarea plantelor şi pomilor de la uscăciunea perioadei ! privesc de multe ori la grădiniţa din faţa casei unde sunt flori crescute în stilul lor propriu, ajutându-se una pe alta, protejându-se de razele fierbiţi ale soarelui... nu am udat toate florile doar urgenţele... regret dar asta este ! adesea recit fragment din ''Moartea căprioarei'' (Nicolae Labiş https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Labi%C8%99): 
   ''seceta a ucis orice boare de vânt
    soarele s-a topit şi a curs pe pământ
    a rămas cerul fierbinte şi gol...''
Bodyguarzii ... s-au obişnuit ca să doarmă pe terasă, astă-seară erau culcaţi aşa de frumos, fiecare pe preşuleţele lor, pe lângă uşa de intrare în casă (care să fie primul care ne vede când ieşim din casă !)... 
Preferinţa mea ... a fost şi rămâne istoria, cunoaşterea cât mai apropiată de realitatea evenimentelor desfărşurate în timp !     
Vă prezint ... ceva simpatic: Puiu aşezat pe burtică, neştiind cum să scape de căldură...
 

4 comentarii:

  1. ♩♪ه°·.

    Bom fim de semana com tudo de bom!
    ♬♮♫╮ه°

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      cu drag, îţi doresc multă, multă sănătate !

      Ștergere
  2. Îți doresc o săptămână frumoasă și plină de bucurii,draga mea!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru urare !
      cu drag, îţi doresc multă, multă sănătate !

      Ștergere