miercuri, 29 iunie 2016

noi aventuri...

... este cald ! zi de zi de zi !!!
... bodyguarzii au slăbit, încet-încet ! mănâncă dar căldura îi afectează mult !
... pe la începutul perioadei de căldură, Puiu a avut o luptă despre care noi am aflat abia a doua zi !!! când mami nu a avut voie să intre la el în căsuţă: este primul semn că are ceva înăuntru şi nu lasă pe nimeni atunci ca să intre şi să-i ia ''trofeul'' ! mult mai târziu, mami l-a atras într-o plimbare prin grădină, el - micuţ şi prostuţ - a plecat cu ea şi mami a reuşit să afle ce s-a întâmplat: Puiu se luptase cu un şobolan mare ! bineînţeles că Puiu l-a omorât ! Puiu este un mare vânător !!! dar preţul plătit a fost: boticul zgâriat rău de tot, a zăcut aproape o zi sărăcuţul până s-a liniştit durerea de la botic!!! am reuşit a doua zi să-i fac o fotografie:

 ... încet, încet, rana s-a vindecat - acum are un semn pe botic, aşa ca să ştim că s-a luptat, viteazul nostru !
   

 ... pe urmă căldura s-a instaurat şi bieţii bodyguarzi s-au refugiat pe terasă la noi, nimeni nu mai vrea ca să doarmă pe la el acasă... convingerea lor este că este mai răcoare pe terasă şi pentru a fi amândoi, au făcut un ''pact'': nu se mai bat între ei ! fiecare are locul lui pe terasă, apoi când unul pleacă, celălalt îi ocupă locul - dacă locul acela este mai bun ?! -... 
... dacă vine ora mesei, fiecare este într-o zonă a terasei, mănâncă din vasul lui apoi când primul pleacă, celălalt îi vizitează farfuria celuilalt, apoi celălalt îl controlează la fel... curioşi !!!


... de dormit, fiecare are un preşuleţ cu care se întâmplă la fel: fiecare doarme pe preşul lui, apoi o dată ce unul s-a ridicat, celălalt îi ocupă locul, iar celălalt când revine pe terasă se duce la locul părăsit de celălalt ! curioşi !



... duminică, ca de obicei am fost la târg, am adus lapte - pentru ticuţu dar şi pentru bodyguarzi - şi până să pregătesc laptele cu pâinică, am reuşit să aşez prima farfurie şi nici unul nu a mai putut să aştepte ca să aşez şi a doua farfurie - ne-am trezit cu două boticuri intrate în aceeaşi farfurie, lipăind fericiţi din acelaşi lapte... nu am reuşit ca să imortalizez evenimentul fiind prima oară când au uitat de gelozie şi de orice altceva !!!  
... căldura îi face ca să doarmă pe unde apucă...






11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      într-adevăr, a suferit şi el după luptă dar era mândru că a învins ! şi nu puteam să îl ajutăm cu ceva pentru că nu te lasă să te apropii de locul care îl doare...

      Ștergere
  2. sobolan? :(
    bravos!!! chiar bodyguard!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, Puiu este un vânător ! se trage dintr-o rasă ce vâna raţe sălbatice - cred că un strămoş al lui, mai îndepărtat !
      noi îi zicem că este ca un căprior pentru că face salturi şi ajunge cu viteză mare la locul dorit !

      Ștergere
  3. Bietul botic! Bine că i-a trecut!
    Tare simpatici mai sunt cu ritualurile lor numai de ei înțelese :))) Căldura ne moleșește pe toți, dar tot mai bine decât ger :)

    Weekend plăcut și răcoros îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      îi iubim pe amândoi, fiecare pentru felul său diferit de a fi !
      sunt tare slăbiţi de atâta caniculă !!!

      Ștergere
  4. mulţumesc frumos pentru vizită !
    adevărat, aproape că sunt crescuţi ca nişte copii pentru că noi am vorbit de mici cu ei, ei ştiu toată casa şi grădinile... iar pe noi ne cunosc pe fiecare în parte cu obiceiurile noastre...
    dacă îl mângâi pe Puiu, nu durează mult şi vine, mai încet că a mai îmbătrânit, şi Leu, îl mârâie pe Puiu (cred că îi spune ceva...) şi apoi trece şi el la mângâiat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Off, saracutul.. Lasa ca ii trece si rana, macar a castigat lupta :)
    Sunt atat de dragi amandoi!! Imi place sa citesc si despre ei, foarte mult! Imi imaginez ca si lor le este greu cu aceste calduri.. ar fi bine daca ar veni o ploaie sa racoreasca putin.
    O zi minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sunt tare simpatici !
      când îi biruie căldura, de-abia merg, parcă li se înmoaie picioruşele!
      ieri după amiază a plouat, ieri a fost răcoare dar azi a revenit caniculaaaaaaa!
      cu drag, şi eu îţi doresc o duminică cât mai plăcută !

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, Puiu a avut multe aventuri !!!

      Ștergere