vineri, 1 aprilie 2016

jurnalul (143)Astăzi ... vineri 01 aprilie 2016, orele 20.14
Zi după zi ... - ca o pisică stând la pândă pentru a prinde un şoricel - am aşteptat sosirea ... căldurii !!! ieri a venit din plin ! ca o zi de VARĂ !  azi dimineaţă, soarele a stat mai mult şi s-a gândit dacă să dea căldură la fel şi azi... până la urmă, razele soarelui ne-au încălzit cu dărnicie !!! am stat mai mult prin grădini cu toţii, ticu parcă a prins ''aripi'' cu atâta veselie în natură...   
Gândurile ... îmi sunt un pic bulversate din cauza acestor timpuri cărora încerc să le fac faţă ! timpurile sunt ciudate nu numai ca temperaturi ci şi ca mod de trai al oamenilor... mai acum câţiva ani, se vorbea - mai în glumă, mai în serios - despre schimbări, mi se părea ok gândindu-mă că mă voi putea adapta deoarece o viaţă întreagă am reuşit - fiind născută în ziua numită ''Ziua transformării totale'' - dar am descoperit că ''lumea cea nouă'' ce urma să ia locul (cam brutal şi fără nici un respect... ) celei considerate desuete, distrugea tot fără a înţelege măcar ce distruge neaducând nimic pe locul lăsat liber... ''forme fără fond ''!? cât despre temperaturi, ce să mai zic - mă îngrijorează aceste schimbări, că va fi din ce în ce mai rău iarna şi, mai ales, când nu te aştepţi...
Ultima zi ... când am mai făcut focul în sobă a fost nu ieri, ci cu o seară mai înainte, alaltăieri... ieri seara parcă eram fără scop, stam la masa de lângă prietena mea, soba, cu care am împărţit frăţeşte toate orele cât a fost friggggggg... acum, stă liniştită, obosită de această iarnă care nu se mai termina... deja este curăţată, acoperită frumos cu o faţă de masă !
Recunosc ... că îmi place mult să stau pe terasă şi să admir plăntuţele din grădiniţa din faţa casei... parcă nu-mi vine să cred că, treptat, plantele au prins viaţă, rândurile - de pe marginea spaţiilor trasate de mami - sunt pline de soldăţei de lalele destul de grăsuţe, micuţe panseluţe împrăştiate peste tot, zambiluţe mov minunate, verdeaţă din ce în ce mai multă ! aseară era trecut de ora 18 şi - pentru prima oară în acest an - eu stăteam cu mami pe terasă, la o cafeluţă (slăbuţă...) - cât de plăcut a fost ! de undeva mai de departe (unde s-a format ca o baltă stabilă de atâtea ploi câte au fost) se aude, seară de seară, '''corul broaştelor''!
Bucătăria ... este calmă - parcă şi ea se miră cum de a scăpat de atâtea rănduri de cutii şi găletuşe (cu tot felul de crenguţe şi lemne)... trebuie să-şi facă planuri noi pentru perioada caldă (curăţare şi adaptare la căldura ce de-abia începe...) !!!
Hainele ... sunt de seară...
Bodyguarzii ... au umblat prin grădini, au stat mult la soare... Leuţu cred că se adaptează mai greu la schimbarea bruscă de temperaturi... în schimb, pe Puiu îl văd mai des la gardul de plasă al grădinii mari, pe lângă poarta din spate, stă visător şi admiră tot ce circulă pe drum...  
Weekendul ... va fi altfel - cred că vom sta mult pe afară, plimbându-ne peste tot şi verificând dacă ies toate plăntuţele... oare au ''murit'' seminţele puse în pământ ?un Paşte catolic însorit ? ce bine ar fi !!!
Munca ... mea la lemne s-a terminat de-acuma... deja am intrat până peste cap, în tăierea ierburilor ce au crescut în neştire !
Nu am citit ... nici până acum mare lucru aşa că nici de-acum încolo nu cred...       
Ce să postez ? ... gândindu-mă la frumuseţile din grădini - când am terminat treburile, obosită dar mulţumită, am colindat ca să fotografiez aceste adevărate minuni:8 comentarii:

 1. Lindas fotos Prietena.
  Um ótimo final de semana.
  Carmen Lúcia.

  RăspundețiȘtergere
 2. Gata, a venit primavara!!!
  Frumoase floricelele din curtea voastra!
  O saptamana frumoasa sa aveti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   cred că pe la noi a venit direct VARA ... ciudată vreme !
   grădinile arată minunat ! este o adevărată feerie de flori în pomi iar acum au început brusc şi lalelele !
   cu drag, îţi doresc multă sănătate şi bucurie !

   Ștergere
 3. Duci o viață cu destule greutăți, dar și câte frumuseți, dragă prietenă japoneză...

  Să ai o săptămână frumoasă, cu zile calde, în care să te bucuri din plin de frumusețea florilor tale! ☺

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   viaţa ne-a oferit surprize care au fost tare greu de dus - cel puţin acum 2-3 ani nu credeam că ieşim normali din încercare - acum pot spune că ni s-a mai îmbunătăţit regimul de viaţă...
   mulţumim Bunului Dumnezeu şi tuturor celor trimişi de El ca să ne dea ajutor !
   acum că am ieşit cu bine din gheţul polar, suntem deja într-o lună de VARĂ, şi avem pomi minunaţi înfloriţi, grădiniţa din faţa casei este plină de lalele roşii ca focul ... este ca un vis de frumos peste tot !
   eu cu mami muncim, cu drag, zi lumină, peste tot încercând să întreţinem toate şi să ajutăm plăntuţele să se dezvolte din seminţele puse în pământ !
   eu sunt ''băiatul'' familiei...deci trebuie săp duc în spate tot greul ! este o responsabilitate asumată !
   mulţumesc frumos pentru urarea transmisă !
   cu drag, îţi doresc multă sănătate !

   Ștergere
 4. chiar e dragut sa stai sa admiri o gradinita frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   nici nu îţi poţi imagina cât de frumos este în realitate !
   dacă ai fi aproape de mine, ţi-ai putea înveseli sufleţelul cu minunatele flori !

   Ștergere