vineri, 3 iulie 2015

jurnalul (104)
Astăzi (data/ora)... vineri,  03 iulie, orele 22.27
O zi  ... plină de căldură ... dar şi cu diverse activităţi: plivirea ierburilor nedorite, umplerea cu apă a bidoanelor golite de aseară, tunderea lui ticuţu, adunarea primelor caise coapte (aud: ''poc !'' şi mă duc după ea ... o mănânc...), puţină odihnă după masa de prânz, culegerea nalbei şi aşezarea ei la uscat, hrănirea bodyguarzilor ... când mă pregăteam ca să ud plantele, pe seară, s-au adunat (în nici 5 minute...) nori negri prevestitori de ploaie dar curios că o parte de cer era limpede şi acolo se desfăşura un minunat curcubeu ...până la urmă ploiţa a fost de scurtă durată .. şi am trecut la udatul verzelor, ardeilor şi vinetelor - ajutată de mami, ora fiind deja târzie ...iar când am zis că putem sta să ne odihnim şi noi puţin pe terasă, după atâta muncă, au apărut, ca din senin, pe acoperişul casei, 3 pisoi minunaţi dar ... puţin a lipsit în această seară ca bodyguarzii să-i sfâşie pe pisoi ... când am reuşit să prind un pisoi, am plecat cu el pe drum, prin comună, cât mai departe de casă... pe unul l-a prins mami pe gardul din spatele casei şi iar am plecat pe drum ca să-l duc cât mai departe şi pe el ...cu ultimul a fost mai greu, era atât de speriat de căţeii care lătrau într-una de mult timp, şi stătea sus pe casă şi cu greu am ajuns la el cocoţată pe un scaun şi ''pisi-pisi''... şi iar am plecat cu el pe drum, cât mai departe de casa noastră ...bine că am reuşit să-i salvez de colţii căţeilor noştri !!! sezaţia a fost minunată: să ţin la pieptul meu micile sufleţele cărora le bătea inimioara, şi eu i-am mângâiat pe blăniţa moale ...   
Ce să mai gândesc ... când toate se schimbă într-un ritm alert, puţin ciudat !      
Ar trebui să învăţ ... că toate sunt pe termen scurt, nici nu ai timp să te adaptezi bine la ceva că deja s-au schimbat uimindu-te !!! 
Fizic ... sunt un picuţ mai solidă - am făcut ceva muşchi ...într-adevăr mănânc şi cu poftă !!!      
În bucătărie ... este linişte de ceva timp... am mutat televizorul în camera alăturată - spaţiul construit între case -, unde am şi balansoarul ... stau culcată în balansoar şi mă uit la tv  până noaptea târziu...     
Sunt îmbrăcată ... în: pantaloni scurţi, maieu, baticul cu care mă leg ca un adevărat japonez ce sunt în inimioara mea !
Am primit ... de la mami o carte - ''Noul testament cu psalmii'' - a găsit-o părăsită la o poartă - cred că de cei ce merg din poartă în poartă, propovăduind - când se  ducea la magazin ... aşa că m-am bucurat că pot citi psalmii - reuşisem să citesc doar de paslmul 93 în cartea primită ''Binecuvântată fii, închisoare''... iarăşi a fost ceva din seria: ''nimic nu este întâmplător'' . pentru că îmi doream să citesc !   
Îmi doresc ... o vară liniştită !       
Realizări ... nu prea sunt deosebite - doar aşteptăm să se coacă roşiile ! ba da - un început există: consumăm castraveţi şi vinete de la noi din grădină ! 
Ascult ... ca de obicei la această oră, emisiunea cu discuţii despre evenimentele zilei - ticuţu se documentează despre situaţia de la greci, despre cum o să mai avem în ţară o mare moschee - bieţii Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare şi alţi mari luptători ai creştinătăţii - cred că spiritele lor se vor zbuciuma bine !!! 
Muncă ... este tot timpul, oriunde am merge prin gospodărie, zi lumină !!!            
Prefer ... să am o pisicuţă ca să scap de şoricei decât să cumpăr pastile ...  
Sper ... să mâncăm cât de curând roşii din grădina noastră ! 
Postez ... fotografii pe care le-am realizat astă seară admirând cerul ...2 comentarii:

 1. Nu vroiam sa ratez jurnalul,pentru ca am avut o saptamana incarcata.Asa aflu: cum te simti,ce mai faci si tot ce cuprinde postarea.Fumos curcubeu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   ştiu întotdeauna că o să mă vizitezi şi mă bucur enorm !
   nu reuşesc să postez fotografii care să prezinte cât de frumos este cerul la diferite ore ale zilei... am văzut seara, pe 2 şi 3 iulie, cei 2 aştri: Venus şi Jupiter, erau aşa de frumoşi unul lângă altul, ca Stan şi Bran...
   cu drag, îţi doresc multă sănătate şi o duminică minunată!

   Ștergere