vineri, 3 aprilie 2015

jurnalul (91)
Astăzi (data/ora)... vineri, 03 aprilie, ora 18.44
Trec zile după zile ... dar parcă vine iarna ! în schimb eu aştept, primăvara! aştept primăvara şi sparg cu spor la buturugi şi fac focul în casă ... ciudat !!! vânt puternic şi frigggggggg!
Suntem ... în plină activitate pentru ''primenirea'' gospodăriei !
Mă gândesc ... că sunt mulţi credincioşi pe lume ... dar câţi leagă credinţa de bunătatea sufletească ?! se întâmplă atâtea necazuri !!!
Eu am învăţat ... dar oare fără carte cum ar fi fost viaţa mea ? poate că aş fi ştiut bine, practic, o meserie anume sau aş fi fost casnică şi aş fi muncit pentru familia numeroasă ce aş fi avut !!!
Sunt recunoscătoare ... îngerului meu păzitor ! nu mă lasă singură, îi simt aripa ocrotitoare !
În bucătărie ... se aude televizorul la care ascultă mami ştirile pe canalul preferat, Kanal D ... eu am pregătit lemnele - nu se poate sta fără foc! ticuţu urmăreşte meciul de fotbal ! căţeii s-au culcat, bate prea tare vântul ca să mai stea pe afară !
Sunt îmbrăcată ... tot în haine groase, câteva straturi. am fost afară ca să plimb rufele - spălate de mami - din grădiniţă pe terasă - la noapte cine ştie ce mai poate aduce vântul ?! 
Pentru a citi ... o să fie timp de sărbători ... aştept, cu emoţie, o carte ce îmi va fi trimisă de prietene, prin poştă, acum în prag de mare sărbătoare creştină ! nimic nu este întâmplător în viaţă ! mulţumesc, Doamne, pentru prietenele ce mi le-ai dăruit !
Trebuie ... să vină şi vremea frumoasă, de-abia aştept să realizez o altă bancă în grădină, să finalizăm săparea pământului, aşezarea seminţelor în zonele stabilite din grădină, să stăm în grădină şi să admirăm cum totul prinde viaţă şi se dezvoltă sub mângâierea razelor soarelui !  
''Meşteresc'' ... doar ... buturugile !!! şi oftez !
Zilnic ascult ...  ştirile, mai caut noutăţi pe facebook, caut seara târziu câte un film cu subiect mai plăcut ca să reuşesc să adorm mai repede! 
În casă ... televizorul este la putere ! când va veni vremea frumoasă, vom uita de televizor, vom petrece toată ziulica în aer liber, în grădină, şi cu căţeii !  
Am preferat ... tot timpul mâncarea pregătită de mami. 
Am plăcerea ... să ascult o melodie care poate ne va aduce soare în ziua de Florii: 

6 comentarii:

 1. Acum ascult si eu melodia pentru prima data!!! Sa ai un weekend si Florii minunate!!! :) cu drag, Ioana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mă bucur că ai ascultat acum o melodie frumoasă!
   îţi doresc, cu drag, multă sănătate şi să ai o zi minunată!

   Ștergere
 2. Ma crezi, ca ieri pe seara am aprins si eu focul :) Suiera vantul in horn si mi se parea ca vine un aer rece pe-acolo, asa ca am aprins o buturuga. La Inviere sigur merg cu paltonul. Noaptea e chiar frig, dar ziua, cand soarele ne zambeste totul e asa cum trebuie si uitam de prognoza meteo, care ne-a speriat cu furtuni si alte cele in Saptamana Mare. Zile frumoase, draga mea, cu caldura in suflete !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mă încălzeşte sufleteşte mesajul de la tine, dragă prietenă, deşi eşti departe, pe meleaguri mult mai însorite, te simt atât de aproape !
   Duminica Floriilor a fost o zi însorită, dar apoi de seara a început să plouă într-una, a bătut şi vântul, a fost şi mai neplăcut!
   să sperăm că va fi mai plăcut de Sfintele Paşti şi apoi să vină într-adevăr vremea mai însorită.
   cu drag, îţi doresc multă sănătate şi să reuşeşti să realizezi ceea ce ţi-ai propus în această săptămână!

   Ștergere