vineri, 31 octombrie 2014

jurnalul (70)



Astăzi (data/ora)... vineri, 31 octombrie, ora 18.43
Zi... de zi, totul este mai ''încărcat'', activităţile sunt diversificate ... plus nebunia unei campanii politice care a umplut emisiunile tv cu tot felul de evenimente abracadabradante ... dar totul departe, departe de zbuciumul vieţii reale prin care trec zilnic ... ca două lumi paralele, lumea celor din politică şi lumea în care muncesc zilnic, încercând să bifez bine toate aspectele necesare familiei din care fac parte, dar şi din viaţa mea personală !      
De mult gândesc ... că societatea noastră a fost dirijată, constant, spre o viaţă stil ''sud-american''...
Am învăţat ... de mult că trebuie să îmi văd de traiul familiei, gen ''capul plecat - sabia nu-l taie'' , mai ales că trăiesc într-o zonă ''roşie'', unde totul se rezolvă prin ''pile şi relaţii'', prin intermediul clanurilor familiale ... eu nu fac parte din nici un ''clan''', nu avem ''rădăcini'' în zona în care locuim...    
Fizic ... fac faţă zilnic activităţilor ce îmi revin, nu cred că toate de nota 10 - totul putând fi îmbunătăţit !!!   
Bucătăria ... a devenit, treptat, sediul meu ... acum sunt şi cu atenţie la focul ce îl menţin aprins în sobă pentru căldurica necesară familiei ... am preparat şi o cafeluţă (pentru a mă delecta în timp ce îmi scriu ''jurnalul'') şi aroma plăcută s-a împrăştiat în toată casa!  
Sunt îmbrăcată ...  în haine groase: tricou; flaneluţ; hanorac cu glugă; ciorapi lungi, groşi; şosete groase...
Citesc ... puţin, mai ales listele de cumpărături, scrise de părinţi pentru aprovizionare ...
Aştept ... puţin speriată dar şi cu emoţie, sosirea zăpezii ! de când mă ştiu, indiferent de perioada prin care am trecut, am iubit primii fulgi de zăpadă ... mi-a tresărit cu emoţie sufleţelul-de-copil la fiecare fulg de zapadă ce mi-a poposit în palmă ...       
Printre realizări ... se numără, cu mândrie, focul ce ne-a încălzit soba de câteva zile ...     
Ascult ,.. ştirile la tv, care mai de care mai ciudate şi mai triste, trăim într-un perioadă de timp plină de necazuri şi întâmplări nefaste! dar vor veni şi lunile de iarnă când încet- încet, reclamele mai optimiste specifice sărbătorilor iernii vor umple emisiunile tv!
În casă ... începe să se facă simţită căldura - e atât de plăcut ! mami a curăţat un dovleac pe care îl va folosi la plăcinta ce o va pregăti duminică - ce aromă plăcută de dovleac copt şi scorţişoară va fi atunci în toată casa !      
Cândva am trăit ... la bloc, într-un apartament în care vara era cald şi iarna frig - cel mai călduros loc din casă fiind bucătăria !     
Speranţe şi mici bucurii ... mai încep să apară ! încep să nu mai fiu atât de încrâncenată, încep să mai ştiu ce este zâmbetul şi gluma, încep să mai am momente în care uit de greutăţile vieţii dar, recunosc, momentele dificile prin care am trecut, au lăsat urme adânci în suflet iar corpul a suferit şi el ... şi parcă nici memoria nu mai este aşa de bună ! o fostă colegă de facultate m-a făcut să înţeleg că trebuie să mă simt fericită şi să mulţumesc Bunului Dumnezeu că nu am intrat în depresie! am constatat că nu mai sunt decât mici urme din cea care am fost (cu bune sau mai puţin bune), nu prea ştiu spre ce voi evolua, cum voi fi peste câţiva ani ! sper să fiu în continuare cu suflet de copil şi bună la suflet !
Pentru ziua mea aniversară (foarte aproape) ... când voi fi şi mai zbuciumată decât acum, copila - ce sunt încă în sufleţel - m-a îndemnat să-mi aleg singură o melodie-cadou:   

10 comentarii:

  1. :) draga mea, dar e normal ca vara să fie cald şi iarna să fie frig! :)
    te pup, seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mi-e drag să scriu despre ceea ce simt şi gândesc, să realizez acest ''jurnal''...
      cu drag, îţi doresc o seară de duminică cât mai plăcută!

      Ștergere
  2. A veces en las imágenes más simples a lugar para hacer una buena fotografia.
    Saludos desde Andalucia

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu simt ca te lupti si vad ca reusesti sa treci peste niste momente dificile din viata ta.Esti o fire sensibila si buna.Nu ai cum sa te mai schimbi,daca pana acum ai fost atat de intelegatoare.Daca te bucuri de primii fulgi de zapada,inseamna ca esti cel mai normal om.Nu stiu de ce ai inchis facebookul,dar iti spun de pe acum : multa sanatate tie si familiei,realizari si un calduros "La multi ani!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      îmi eşti aproape sufleteşte !
      specific mie: retragerea într-un colţişor pentru nu a fi în centrul atenţiei, analiza stărilor emoţionale prin care trec, analiza şi înţelegerea reacţiilor celor cu care mi se întretaie drumul vieţii, dorinţa de a fi utilă celor dragi ... şi multe altele ...
      mulţumesc din inimă pentru urările transmise !
      îţi doresc, cu drag, o seară minunată şi multe clipe minunate împreună cu drăgălaşa ta nepoţică!

      Ștergere
  4. Bună draga mea!
    Îmi place melodia și povestioara ta o citesc cu drag de fiecare dată!
    Pentru că se apropie ziua ta,dă-mi voie să-ți spun”LA MULȚI ANI”!
    Sănătate multă și tot ce-ți dorești!
    Duminică frumoasă!
    Te pupic și îmbrățișez!
    https://www.youtube.com/watch?v=4yWWy-mzBqw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mi-e drag să scriu şi să fie cineva care să recepţioneze cu drag cele scrise de mine! de la suflet la suflet !
      mulţumesc pentru urările transmise !
      îţi doresc, cu drag, o seară plăcută de duminică!

      Ștergere
  5. E bine ca scrii despre framantarile tale pe blog. Asta te va ajuta sa te detasezi de trecut si sa privesti cu optimism inainte. Si desi stiu cum e sa vrei sa te ascunzi intr-un coltisor, sfatul meu e sa n-o faci prea des. Singuratatea ne adanceste melancolia. Si avem nevoie de zambet, ca sa putem trai in lumea asta haotica. Iti doresc tot binele, Mary ! O saptamana buna, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      eu m-am gândit că, scriind despre frământările mele, voi ajuta şi alte persoane să înţeleagă multe despre viaţă, aşa în general, sau poate îi ajut descoperind la mine cum reuşesc să depăşesc momentele grele ...
      sau poate nu ajută nimănui despre ceea ce scriu rămânând aici colţişorul meu intelectual unde mă simt bine!
      mulţumesc mult pentru sfaturi - am luptat şi lupt mult dar nu sunt singură, am părinţii şi câteva prietene de suflet (printre care te numeri şi tu) care m-au ajutat şi mă ajută !
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere