duminică, 19 octombrie 2014

jurnalul (68)




Astăzi (data/ora)... duminică, 19 octombrie, ora 18.58
Ziua ... a fost atât de încărcată de efort - cum nici nu mi-am imaginat ! pe lângă multe altele, a fost ziua de mers la târg cu mămicuţa ca să cumpărăm varză şi aşa am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii o variantă a lui Moş Crăciun - un sac de varză (porţia mea de transportat de la târg acasă) !!!      
M-am tot gândit - trăgând la un căruţ plin cu dovlecei ...  pe drum, în deplasare la o prietenă, la o curiozitate sesizată: deşi duminică uliţele sunt golite de oameni ... explicaţia: la club este un mare spectacol de muzică populară cu ocazia ''festivalului vinului şi viţei de vie''... şi aşa nu mai stă lumea pe la porţi = specificul după-amezilor de duminică la ţară ...
Ce să învăţ ... mai întâi din atâtea ''lecţii'' pe care le primesc de la viaţă !? uneori am impresia că trec ca ''gâsca prin apă'' - nu se prea lipesc multe de mine !!!    
Fizic ... suntem - şi eu şi mami - un pic cam obosite dar mulţumite că mai bifăm, cu bine, câte o nouă activitate - şi mai ales că ticuţu se arată mulţumit de ceea ce realizează ''fetele'' lui !
Bucătăria ... împrăştie în toată casa o căldură plăcută dar şi aroma pâinii prăjite, combinată cu dulceaţă - şi aşa am salvat, într-o variantă care nouă ne place mult, păinea ce s-a mai uscat !
Sunt îmbrăcată ...  deja în costumaţia de noapte, de culoare gălbuie ...
Citesc ... doar mesaje şi postările prietenelor pe blogurile lor ...
Aştept ... şi zile de odihnă ...   
Realizări ... multe şi diverse, greu să îmi aduc aminte acum de ele: am săpat în grădină; am mai spart lemne mai subţiri; l-am tuns pe ticuţu şi puţin şi pe Puiu (nelipsit de la asemenea activităţi)...  
Ascult ,.. date despre starea vremii - ştirile de la tv în jurul căruia s-a adunat tot clanul !
În casă ... este o atmosferă plăcută dar ar putea fi şi mai bine dar ori de câte ori este mai cald afară, tendinţa este de a se răcori înăuntru !    
Cândva preferam ... o cană cu lapte, cald, cu cacao ...   
Speranţe ... că vom fi şi un pic mai bine ...   
Am să vă prezint ... o fotografie (îmi cer scuze că nu este prea reuşită ...) - am primit o mică glumiţă din partea sorţii, nu-i aşa ?! - pentru că am găsit un şerveţel imprimat cu însemnele hârtiei de 500 de euro :


6 comentarii:

  1. Of,of ...cat de greu pentru tine.Macar duminica sa ai si tu o zi in care sa te rasfeti.Asta e viata! Rar sa fi multumit.E valabil si la mine ,care nu am prea multe la impuse.O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      asta este viaţa, cu bune şi mai puţin bune !
      îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere
  2. Săptămână cu puteri sporite şi cu bucurii! Să dea Domnul să fiţi cu toţii mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru urări !
      Doamne ajută!
      multă sănătate şi fericire îţi doresc, cu mult drag!

      Ștergere
  3. :)) la noi nu a venit prea bine nici toamna,
    iar tu te joci de-a Moş Crăciun ?! :)
    Tare faină postare!
    Seară frumoasă! pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      poate că joaca aceasta de-a Moş Crăciun, îi va înmuia inimioara Moşului - drag tuturor copiilor - şi va veni şi la mine în decembrie cu cadou ...
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere