duminică, 25 mai 2014

jurnalul (47)




Astăzi (data/ora)... duminică 25 mai, ora 21.52
Afară ... a venit VARA! e atât de plăcut afară că cel mai adesea, când ies afară în grădinile minunate, uit să mai mă întorc în casă... îmi găsesc de lucru oriunde: ba smulg o iarbă, ba admir florile sau roşiile sau ardeii sau castraveţii sau căpşunile...este atât de multă muncăăăă ... e atât de liniştitor că a plecat frigul. că a dispărut şi umezeala aceea greu de suportat atâta timp ... aseară târziu, am ieşit pe terasă, şi ce muzică minunată credeţi că am ascultat !?  minunatul cântec al greierilor !!!
Mă gândesc ...  la evenimentele zilei şi este greu să înţeleg cum se poate ca o mare majoritate să-i vrea tot pe socialişti - în europarlamentare !!! oftez - cei mulţi hotărăsc, democratic, soarta fiecărei persoane în parte !  ce rost are să merg la vot - adevărat că îmi exprim părerea prin vot dar nu are nici o valoare în ''oala'' mare plină de voturile celorlalţi ...  
Am citit ...  multe dar am şi o experienţă de viaţă ce a văzut şi ţara din socialismul trecut, şi ţara din vremea  fsn-ului, şi o să văd - pas cu pas - noul socialism ce se construieşte ... ce o însemna în varianta aceasta: ''dreptate până la capăt...'' sau ''adevărata luptă împotriva corupţiei...'' triste timpuri şi goale de conţinut - ''forme fără fond'' sau mai bine zis, ''baloane''  sau ''minciunele''! 
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu că familia mea este acum sănătoasă şi liniştită ... 
În bucătărie ... e linişte ...
Sunt îmbrăcată ... cu pantaloni albi de pijama, tricou roz deschis, şosetuţe ... 
Aş vrea să citesc ... pe internet despre o mişcare ce ţine de trecutul mai îndepărtat dar despre care mi-a povestit ticuţu, azi, în cadrul unei discuţii pe teme istorice... mişcarea  
Aştept ... cu multă emoţie, zi după zi, ca plantele din grădini să crească ... ud la ele seară de seară ... azi mi-a arătat mami un mic bob ce va deveni curând o roşie!!!
Weekend-ul ce a trecut am meşterit ... de toate, nu am stabilit sarcini concrete ci am rezolvat aşa cum au venit evenimentele, zi după zi ...şi au tot curs evenimentele, am avut pauză doar noaptea, ''lată'' de oboseală ... ziua de vară, la ţară, este atât de lungă, există o temporizare aparte, poţi să lucrezi cât vrei...    
Ascult ... zgomotul ceasului: tic-tac ... şi ştirile serii la tv ... 
În casă ...  ar fi trebuit să fie linişte - mami doarme deja - dar zbuciumul evenimentului zilei produce gălăgie în casă... 
Mi-aş dori ... să aud - la tv - şi veşti bune, să urmăresc emisiuni cu subiecte plăcute, filme mai vesele ... 
Sfârșitul săptămânii ... este aproape plecat !!!
Aici vă prezint ... multitudinea de panseluţe ce au umplut aproape peste tot grădina din faţa casei ... şi cred că mai sunt variante dar nu am avut timp suficient ca să le ''imortalizez'' ..





4 comentarii:

  1. Vesele-s panselutele si vesele te simt si pe tine, dupa o zi petrecuta in gradina, printre flori si legume promitatoare :) Cu politica n-o scoatem la capat in nici un fel si parca de la an la an e mai prost ... noroc, ca gradinaritul ne ajuta sa vedem partea frumoasa a lucrurilor, nu-i asa ?
    O saptamana buna, Mary, cu zile frumoase si rodnice in tot ce faci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      chiar contează mult pentru sufleţelul meu rândurile scrise de tine!
      sunt mai veselă - tăticu se simte mult mai bine, starea sănătăţii lui a fost cel ce m-a făcut să nu mai intru prin blogurile prietenelor ca să citesc! - şi plantele grădinilor m-au ajutat mult în refacerea morală!
      şi eu îţi doresc multă sănătate şi o săptămână aşa cum vrei tu!

      Ștergere
  2. Panselutele sunt minunate..In special cea de-a doua m-a cucerit...Un weekend minunat draga mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur enorm că v-au plăcut panseluţele - am mai fotografiat câteva culori şi o să le repostez aici!
      îţi doresc un weekend minunat!

      Ștergere