sâmbătă, 1 februarie 2014

jurnalul (31)



Astăzi (data/ora)... sâmbătă 01 februarie, ora 14.32
Afară ...  e tot... IARNĂ ... şi am avut o seară cu un ger ca lumea !!! la tv au spus că vom mai avea geruri câteva seri - o, ce bucurie!!!
Mă gândesc ...  că anul acesta este altfel - e prima oară când o extragere mă desemnează ''câştigătoare''!!!
Am putea să învăţăm ...  să realizăm multe lucruri împreună ... dar ne lovim de multe ori de tendinţa spre individualism !!!
Sunt recunoscătoare ... că paşii parcurşi pe Internet m-au adus în legătură cu prietenii doriţi şi pe care nu-i pot avea în realitatea cotidiană ! 
In bucătărie ...  mami se ocupă de plita sobei: o face frumoasă (îi dă cu bronz) ...   
Sunt îmbrăcată ...  tot adecvat frigului - oare cât timp va mai trece până la sosirea unor timpuri mai calde?! 
Caut să citesc ...  cărţi de care mi s-a făcut dor!!! 
Aştept ... cu emoţie ziua de naştere a mămicuţei mele ... mi-aduc aminte când mami a schimbat prima oară un anume prefix legat de vârstă: nu a vrut să audă de acea zi, nu a recunoscut că e ziua ei de naştere şi nu mai e atât de tânără !!! acum s-a mai obişnuit !!
De meşterit ...  sunt şi activităţi mărunte: am cusut degetele la mânuşile de zăpadă (le-am rupt muncind la zăpadă...), am cusut pe dos (ca un feston...) căciula mămicuţei  (şi-a făcut ceva modificări...)...    
Am ascultat ... şi urmărit, cu emoţie, emisiunea plăcută sufletului meu: ''Ora Regelui'' (=denumită de mine ''Ora de normalitate'') ...
In casă ...  am avut aseară o mică întâmplare: mami a zis că deschide coşul sobei dar ... a uitat ... şi liniştită a început ritualul aprinderii focului...la un moment dat, focul a pornit sprinten şi ... peste noi a intrat, în iureş mare, FUMUL !!! ca un adevărat spedee gonzales...am luat startul şi am ajuns rapid să deschid coşul sobei, în spatele casei... şi aşa a trebuit să aerisim foarte bine aseară, în plin ger, casa pentru că nu ne mai vedeam de fum...  
Unul dintre lucrurile mele preferate ... este lucrul manual dar nu prea am ce mai lucra neavând provizii de materiale (gheme de lână sau aţe sau pânză...) - mami a avut o perioadă în care a zis că nu vrea să mai lucrăm, că am lucrat destul o viaţă întreagă ... se gândea că iarna trece repede ... acum, când termină repede activitatea cotidiană, ar vrea să aibă ceva de lucru ! cred că iarna viitoare ne va găsi mai pregătite!    
Sfârșitul săptămânii ... aştept liniştită şi am speranţa unui weekend plăcut!
Aici vă prezint ... o imagine plăcută mie: 

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      şi ţie îţi doresc, din inimă, o zi frumoasă!

      Ștergere
  2. Iarna geroasa ... dar tu pari linistita si se pare ca albul zapezii te mentine in forma :) Seara frumoasa si calduroasa la gura sobei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      iarna-i grea...omătul mare...ce să fac toată ziua ?! plimb zăpada!

      Ștergere
  3. Imi pare rau de intamplarea cu soba...Si da...si noi am plimbat zapada zilele acestea.Panza de cusut punct cruce??Te pot ajuta eu cu mare drag daca doresti...Nu cred ca apuc sa cos atat de mult si impart cu drag cu tine din ea..Numai sa imi zici daca ai nevoie.Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      am scris despre întâmplarea cu...fumul, aşa ca să vă distrez-se mai întâmplă!!!
      sărut mâna pentru intenţia de a împărţi din ceea ce ai -cu mine!!!
      eu vorbeam aşa în general - şi despre pânză şi despre gheme pentru andrele, şi pentru alte pasiuni ale mele - tablouri mici, etc ! poate o să reuşesc la vară ca să fac provizii pentru iarna următoare!!!
      şi eu te îmbrăţişez şi îţi doresc o seară cât mai plăcută!

      Ștergere